Nå er det lenge siden det har vært bakt muffins her i huset. Slike ting er så kjekt å ha i fryseren, så nå har jeg ihvertfall litt. Dette er en oppskrift jeg har brukt i mange år, og muffinsene blir kanskje litt tyngre og mer mettende enn mange andre muffinstyper. De blir ekstra gode om de deles og fylles med vaniljekrem, og får et strøk sjokoladeglasur på toppen.
Her er oppskrifta:
25 g smeltet margarin eller olje
1,5 dl. melk
1 egg
4 dl. hvetemel
2 dl. sukker
1 ts. salt
2 ts. bakepulver
2 - 3 ss. bakekakao
Sett ovnen på 225 grader. Bland hvetemel, sukker, salt, bakepulver og kakao i en bolle. Tilsett margarin eller olje. Visp sammen 1,5 dl. melk og egg, og bland dette i røren. Fordeles i muffinsformer, og stekes i nederst i ovnen i 18-20 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar