I ettermiddag blir det sitronpai til søndagskaffen. Paien er rask å bake, og har en frisk smak pga. sitonene. Oppskriften er slik:
Sitronpai
4,5 dl. hvetemel, 3/4 dl. sukker, 150 g smør, 1 egg
Fyll:
2 godt skrubbede sitroner, 3 egg, 1,5 dl. sukker,
2 ss. smeltet margarin, 1 dl. hvetemel, 4 dl. melk
Stekes ved 175 grader.
Bland mel og sukker i kjøkkenmaskinen med knivsats. Skjær smøret i terninger og legg over sammen med egget. Kjør til en jevn deig, men ikke lenger. Sett deigen kaldt i en halvtime. Trykk deigen ut i en springform (24 cm.), og pass på at den går oppover kantene.
Riv skallet og press saften ut av sitronene. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Rør i det smeltede smøret, sitronsaft og skall, hvetemel og melk. Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken før den pudres med melis. Serveres med krem som tilbehør.
Den ene sitronen kan gjerne byttes ut med en appelsin. Da blir smaken mildere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar