Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, oktober 19

Flott tur til Smøla

I helga har jeg vært sammen med mine kollegaer på jentetur til Smøla. Øya ligger ca. 2,5 timers reise fra Kristiansund (om man slipper å stå i kø for å komme med på en av de to fergene). Her er storhavet nærmeste nabo, og en tur hit medfører mange fine naturopplevelser.

Vi bodde i et hus med "båt på taket".

På Smøla ser man disse store vindmøllene nesten uansett hvor man befinner seg på øya. Vi kan faktisk se dem helt fra Kristiansund om været er klart.

Jeg ble svært fascinert av disse små "kirkene", som vi så flere av på øya. Ble fortalt at gravstedene var spredt rundt omkring pga. mangel på jord.

Har nesten aldri sett så mye rognebær som på Smøla. Trærne var nå helt bladløse, men greinene var tunge av bær. Blir det mye eller lite snø da tro?

På dette bildet skimtes Haugjegla fyr. Her er det overnattingsmuligheter.

På Veiholmen var klesvasken tatt inn til helga.

Det er mange øyer og skjær på Smøla, derfor også mange bruer. På motsatt side av denne brua kan Edøy kirke skimtes. En flott kirke på en like flott plass.

Vi var ikke så veldig heldig med været på turen, men på hjemveien skimtet vi faktisk sola.

3 kommentarer:

Sigrunn sa...

Så fine bilder du har tatt på helgaturen din. Artig å treffe deg igjen forresten. Det var synd du bomma på hvilken helg det skulle være marked. Men,men, neste år vet du....

Janne i Fagerlia sa...

Det var litt dumt med det markedet ja. Men ellers hadde vi en trivelig helg på Smøla. Søndag dro vi rundt på sight-seeing og tok en masse bilder. Vi er ikke vant til å ha "hav og himmel" så tett på, så for oss var dette en stor opplevelse.
Vi kommer gjerne igjen ja.....

Nikoline sa...

Alltid kjekt når turen har vore vellykka! Nydelege bilder du viser oss, eg har aldri vore på dei kantar av landet så då er det ekstra kjekt å sjå bilder.Ser ut til at ein burde lagt ein ferietur i desse traktene...
Ha ein fin kveld!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails