Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

tirsdag, juli 28

Kokosbollekake

I dag har vi feiret to bursdager. Vår Krister fylte i dag 17 år, og søskenbarnet Kristian fylte 4 år. Dermed ble det litt kakebaking. Krister er svært glad i kokosboller, så dermed ble det kokosbollekake på ham. Laget også et kort med bilde av "17-årsjubilanten", men det vet han ikke at jeg har lagt ut her. Han er en ganske rolig og beskjeden herremann, som ikke liker å stikke seg fram på noe vis. Men det er en ting han har glemt - og det er "håret". For som det kanskje synes på bildet, er håret kjempelangt, og det er ikke til å unngå at dette blir lagt merke til. Jeg skulle ønske at han kunne klippe seg 15 - 20 cm., men det er tydeligvis ikke aktuelt på nåværende tidspunkt.......Om noen skulle være interessert i oppskrift på kokosbollekake, så kommer den her:
Kokosbollekake
9 plater gelatin
6 eggehviter
3 dl. sukker
2 ts. vaniljesukker
1/2 dl. vann
1/4 pose kokosmasse

2 poser geletopper

Sjokoladeglasur
60 g. kokosfett
100 g. lys kokesjokolade
2 eggeplommer
1/4 pose kokosmasse

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann 5 - 10 minutter. Del gjerne platene i to før bløtlegging.

Pisk eggehvitene stive, og tilsett sukker og vaniljesukker litt etter litt under kontinuerlig pisking. Kok opp vann og ta kjelen vekk fra varmen. Rør inn en og en gelatinplate til alt er oppløst. Avkjøl litt, og hell den flytende massen i marengsmassen under stadig pisking. Pisk videre i 5 minutter. Tilsett hakkede geletopper og rør rundt.

Dryss kokosmasse på et fat, og legg ringen (24 cm.) fra en kakeform i midten. Fyll formen med marengsmasse, som settes kjølig til alt har stivnet.

Sjokoladeglasur: Smelt sjokolade og kokosfett og rør dette glatt. Avkjøl noe og rør inn eggeplommene. Bre glasuren over kaken og strø over kokosmasse. Når glasuren er stiv, skjæres kaken løs fra ringen.

En god kake, som også kan spises av personer som ikke tåler gluten. Men den kommer ikke inn under kategorien slankekost......


Og ovenfor er kaken til Kristian på fire år. Det ble slottskake denne gangen. Slottet voktes av seigmenn, så her kommer ikke hvem som helst inn slottsporten........

I forrige innlegg fortalte jeg om eldstemann som skulle på gåsejakt. Her står han med fangsten. Det ble tre eksemplarer av arten grågås. Så i tillegg til kaker, har vi også hatt grågås på bursdagsmenyen. Ganske godt egentlig ...............

6 kommentarer:

Trollkåno sa...

So flott at lokkegjessene fungerte.....fin fangst.
Og so flotte kaker.....er sikker på at den kokosbollekaka hadde vorte sett stor pris på her i huset....takk for oppskrifta.

Linda sa...

Det var det jeg sa jeg ar han kom til å lokke til seg en bra fangst med de fine lokke gjessene.
Grattis med jubilantene.
Min mann har bursdag i dag, så det har blitt kakespising her også.
Så flott kake, en liten prins verdigden!

Klem Linda

Alvas hjørne sa...

Så flotte kaker da!
Den kokosbollekaka høres herlig ut...må nok prøves:)
Flotte gutter du har, synes slett ikke det trengs noen klipp med så flott hår!!
Klem:)

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Kan tenke meg det var en 4-åring som var veldig fornøyd med den kaka! Den var flott. Kokosbollekaka så også veldig god ut :) For noen flotte gutter du har! Langt og krøllete hår begge to. Er rart med disse ungdommene som egentlig ikke vil ha oppmerksomhet, som er sjenerte og stille. Jeg har en nevø på 18 år, han er også sånn, men så er han pønker!! Man kan liksom ikke unngå å få litt blikk når man f.eks stiller opp med en knallgrønn hanekam på hodet!? Folk syns nok han ser litt skummel ut, men han er verdens snilleste og godeste gutt!

Synnøve Olava sa...

Den derre kokosbollekaken så veldig god ut..., takk for at du deler oppskriften. Alltid moro å prøve seg på noen nye kaker.
I morgen skal jeg bake oreokake for første gang. Det blir spennende.

Gratulerer med bursdagsbarna i familien..., og jeg ser at lokkegjessen var til god hjelp!

Ha en fin dag!

vform sa...

Vilka fina lockgåsar du har målat! Förstår nog att det blev en lyckad jakt med dem!
Fin kille!
Oj, vilka härliga tårtor du gjort!
Ska pröva kokosbollkakan någon gång!
Mitt lilla barnbarn är bara 6 mån så vi får vänta ännu något år med den andra kakan!
Ha de bra hälsar V.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails