Hobbydagbok
Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.
søndag, februar 1
Marengskake med puffet ris
Dette er en nydelig kake, som er ganske rask å lage. Både bunn og fyll kan lages dagen før kaken skal serveres. Her kommer oppskriften :
Rismarengskake
Bunn:
4 eggehviter, 3 dl. sukker, 3 - 4 dl. puffet ris
Fyll:
4 eggeplommer, 1 dl. sukker, 1 dl. fløte, 1,5 ss. hvetemel
100 g. smør, revet skall av en halv sitron eller appelsin
Pynt:
2 dl. kremfløte, 2 ss. sukker, sjokoladetopping (til is) eller eventuelt smeltet kokesjokolade
Stivpisk eggehvitene. Sukker helles forsiktig i under pisking. Rør forsiktig inn puffet ris. Fordel marengsen i stor langpanne med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 125 grader i 1 time. Skru av varmen, men la bunnen stå i ovnen i 15 minutter før den taes ut. Avkjøles på rist.
Bland eggeplommer og sukker i en kjele. Tilsett fløte og mel, og kok opp under omrøring til det tykner. Avkjøl litt, og tilsett smør og sitron/appelsingskall. Røres til en jevn krem.
Bunnen deles i to på tvers. Legg fyllet i mellom de to marengslagene. Fordel pisket kremfløte over kaken. Pynt med sjokoladetopping.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
7 kommentarer:
Så veldig god ut:)
Takk for oppskrifta.denne skal prøvast...kanskje neste klubbkveld kan eg "imponera" med noko heilt nytt :o)
Nydelege lysposar du har laga under her.. eg er ikkje så veldig god venn med symaskina,men det hender eg tek den fram av og til,og spesielt etter ein "surferunde" i blogglandia..
Ha ein flott vekestart!
Heia!
Den ser kjempe god ut, jeg skal prøve:0) Ha en fin onsdag.
Toppers.
Denne kaka såg ordentlig god ut. Skal ha klubb om et par uker, og da må denne prøves.
Koselig blogg du har :)
Klem fra smøla
Kaken ser veldig god ut!
Det er nok jeg som har laget den puffede risen du har brukt og jeg har tillat meg å legge oppskriften ut på bloggen vår på www.taumølle.no, link: http://tinyurl.com/avvm8m
Har du flere oppskrifter med puffede produkter?
Aslak
Så flott kake, denne har jeg aldri sett før.
Tar gjene med meg oppskriften,takk.
Hej :) Kan du fortælle mig, om der er forskel på fløte og kremfløte ?
mvh Siri
Legg inn en kommentar