Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

lørdag, september 26

Pjonet boks, heklede sitteunderlag og award

Temaet for husflidslagets septembermøte var denne gangen pjoning. Dette er en hekleteknikk som består kun av kjedemasker. Vi får en relativt glatt flate ved å stikke kroken i fremre ledd av maskene. Stikkes kroken i bakre ledd får vi en slags kant. En meget enkel, men artig teknikk - fint arbeide foran tv'n. Vi fikk også utdelt heftet "Pjoning" utgitt av Museumshåndverkerne, og her finnes enkel beskrivelse av teknikken, samt oppskrift på votter og lue.

Meningen var at jeg skulle pjone pulsvanter(for jeg har bare en skuff full fra før), men pga. at dette ble alt for vidt til hånden min, ble det "trekk" til en blikkboks som nå fungerer som heklekrokbeholder. Måtte i tillegg stasje den opp litt med en liten blomst laget av garn og ullfilt.
Så må jeg vise fram sitteunderlagene mine, som er heklet i dobbelt Raumagarn på krok nr. 10. De er tovet med grønnsåpe, og fått underlag av ullfilt fra Stoff og Stil. Tror ikke man skal bli kald i baken nå......Til slutt vil jeg takke Tygodamm fra Finland som har sendt meg en award. Tusen, tusen takk - så fint at du husker meg! Se innom bloggen hennes - hun er en utrolig flink "Tilda-syerske".

Denne awarden har jeg også mottatt tidligere, og den innebærer at man må fortelle 10 ting om seg selv. Så nå må jeg fortelle litt til......


Jeg er et "verandamenneske" - dvs. at jeg på fra mai - august tilbringer det meste av tiden på verandaen, når jeg er hjemme. Drar med meg symaskin, malesaker, vaffeljern og hva det skal være, ut i frisk luft.....

Samler på gamle kakebokser og grytekluter.

Av årstidene liker jeg våren best. Da har jeg fortsatt hele sommeren til gode. Blir nesten rørt av å se at bjørka blir grønn og fuglene bygger rede.

Glad i å kjøre bil, men er litt hard på gassen. Dette fikk jeg bekreftet i form av en fartsbot på kr. 1600,- tidligere i år.

Jeg er en ryddig person. Alt må ha sin faste plass, og jeg hater at ting slenger rundt omkring. Gidder ikke å bruke energi på å lete etter ting - da er det bedre å ha "orden i sysakene".

Kjempeglad i å bake, og liker å prøve ut nye oppskrifter. Dette gjelder spesielt kaker (og jeg liker også å spise kaker....).

Ser svært lite på tv, og synes fotballkamper er de verste av alle programmer.

Liker fugler svært godt. Bruker ofte fugler som malemotiv, og finner jeg servietter med fugler på, greier jeg aldri å motstå disse. Når jeg sitter på verandaen om sommeren liker jeg å observere fulgene. Selv om kjøttmeisen er en helt vanlig fugl, som finnes overalt, så er denne lille skapningen min favoritt i fugleverdenen.

Jeg har opprinnelig hodet fullt av krøller, som jeg strekker ut med hårføhner hver gang håret vaskes. Jeg hater krøller, og får frysninger når det i fuktig vær begynner å dukke opp krusninger på topplokket. Det verste er at mine gutter har arvet dette "hårfenomenet", men det ser ikke ut til at de har samme holdning til "problemet"som sin mor.

Trives svært godt hjemme, og kjeder meg aldri.

14 kommentarer:

Tovepia sa...

Pjoning så virkelig artig ut, og det du laget ble kjempefint med blomst og det hele!
Sitteunderlagene dine var jo direkte lekre, nesten for fine til å sitte på;)
Skulle ønske du kunne gitt meg noe av krøllene dine; jeg er krøllfri, men skulle gjerne hatt noen.men slik er det; de som har krøller vil ikke ha dem og vi som har ingen skulle gjerne hatt noen;)
Ha en god kveld videre og klem fra meg;)

Turid sa...

Hei, mye spennende i innlegget ditt. Pjoning har jeg aldri hørt om før, men det tror jeg at jeg må prøve en gang.

Tenker også på dette med krøller, rart at de som har det, ikke ønsker dem og de som ikke har gjerne ville hatt :-).

vform sa...

"Pjoning" kallar vi i Finland för Krokning eller Krokvirkning!
Har prövat i min ungdom.
Roligt att läsa lite om dig själv!
Önskar jag hade lite av ditt krulliga hår :)
Ha det bra! V.

Anne sa...

Hei:)
Har aldri hørt om pjoning før. Boksen ble jo kjempe fin med din pjoning og dekorering;) Sitterunderlagene så gode ut. flotte var de også;) Ha en fin lørdagskveld virdere!

Stubbetufsa sa...

Den pjonete boksen ble kjempesøt! Artig med gamle teknikker som ikke bør gå i glemmeboken!
Ha en god søndag!

Anelia sa...

Så vackra handarbeten du gjort! Jag har också krokvirkat (pjoning) ett par vantar en gång.
Ha en fin helg!

Tino sa...

Så fint det ble med pjoning, og søtt med blomsten på.
Så flotte sitteunderlag du har laget, god ide!
Artig å lese om deg, jeg har også tykt hår med masse krøller. Jeg bruker masse tid på å flate ut krøllene. Som liten ønsket jeg meg lyst slett hår, rart at man skal ønske seg det motsatte av hva man har;)
Ha en fin søndag, klem

Anonym sa...

Hei.Så fin en boks du har laget.Søt.Har du laget ennda flere sitteunderlag de var fine.Fine farger.Ha en riktig fin søndag.Klem fra Bodil

johanne`s rom sa...

Så fint å få vite litt mer om deg. Så fine sitteunderlag, de er sikkert varme og gode. Den pjona boksen var artig, jeg lærte å pjone på et kurs i husflidslaget, for noen år siden. Men må bare si at jeg fikk ikke helt taket på det, og nå er det nesten glemt. Kanskje jeg skulle ta fram votten jeg begynte på og se om jeg får det til...? Ønsker deg en fortsatt god helg.

syogstrikbodillen sa...

Lyder spændende med pjoning,og boksen blev kjempefin med blomsterudsmykning på.
Fik selv lyst at prøve. Det er altid dejligt at lære nogle nye/gamle teknikker.

oline's skattekammer sa...

God søndag, som du står på! Pjoning er det en stund siden jeg har prøvd meg på ja. Det blir veldig tykt og godt da! Fine farger i de sitteunderlagene! Den puta di ble bare så nydelig. Blir spennende å se når du begynner på teppet, som jeg skjønner at du driver å samler deler til! Ha en fin høst videre. Ble ikke riktig den stormhelga her som vi var forespeilet, vi ligger nok så pass inni fjorden at ikke alt kom inn! Kjekt å få vite enda mer om deg da!

Stubbetufsa sa...

Hei, Janne!
Jeg var i fjøsen og klipte mattefiller, og da jeg kom inn, var det tre likelydende kommentarer fra deg! De kommer til meg, og så må jeg godkjenne dem. Jeg godkjente den siste!
Det som er lurt med dette, er at bloggere kan kommentere hvilket som helst innlegg, det kommer til meg først, og så godkjenner jeg det. Slipper å lete på innleggene...

Stubbetufsa sa...

Men du har det jo også slik?

Turid sa...

Pjoning vil æ å lære-vet om ei som kan det i mitt nabolag...hehe.
Hekla sitteunderlag var jo bare lekkert- sier som ei i en annen kommentar-har du råd til å sitte på disse da?
Siste uka har det ikke vært mye bruk for sitte underlag ute for min del, masse regn og vind....men en har jo gode regnklær , så en tur ut må æ!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails