Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

tirsdag, september 8

Loppemarked igjen.......

Trodde egentlig at loppemarkedsesongen var over for i år, men det er den tydeligvis ikke. Så da jeg ble spurt om å bli med, var jeg selvfølgelig ikke i tvil om hva svaret skulle bli.......
Som vanlig var jeg på utkikk etter tekstiler, og derfor ble det mest av den sorten. Men noen andre ting ble det da også. Her er noen av de nye skattene mine...

Gammel pute med brodert kjøttmeis og speilfløyel trekk.........

Lekre heklede duker. Før likte jeg ikke slike duker med mange farger, men av en eller annen grunn har smaken forandret seg. Vet ikke om de blir brukt til duker, men de kommer helt sikkert ikke til å få fast adresse i skapet.Litt hardangersøm og et fuglebilde ble det også. På den ene remsen med hardangersøm står det faktisk brodert "god jul". Det så jeg ikke før jeg kom hjem........

Rokokkobilde og nålepute

Nåleputa har fått plass ved siden av hyssingkua på kjøkkenet....

Så ble det to par grytekluter. Det ene paret har form som små mugger. I tillegg fikk jeg også med meg en søt duk i lilla og hvitt. Den passer kanskje ikke til så mye, men den var lilla, og da så ........

Så fikk jeg med meg et rosefat til den nette sum av kroner tjue, og den prisen kan man vel ikke si noe på....

Et sausenebb fra Stavanger Flint, og en liten søt skå i hvitt og gull ble det også. Sausenebbet skal jeg bruke til blomsterpotte.

Som regel kjøper jeg bøker på loppemarkeder. Denne gangen var intet unntak. En gammel hobbybok for barn, og et gammelt atlas. Bente, som jeg dro på loppemarked sammen med, mente at jeg måtte ha dette atlaset til decoupagen min, og det har hun jo fullstendig rett i. Kart er kjempefint i decoupage og collage-arbeider.

Og til slutt må jeg vise det jeg ble aller mest glad for. Dette emaljerte fatet fikk jeg kjøpt for femti kroner. Har sjekket diverse nettbutikker etter slike fat tidligere, og her må man betale flere hundre kroner for fat tilsvarende dette. Så nå har Ericalyngen fått plass i fatet.

24 kommentarer:

Trollkåno sa...

Oioi, du hendelse kor masse flott du har funne.......det rosefatet til 20 kroner....kjempe.....her har du verkeleg gjort flotte kupp!!!

Tovepia sa...

Et scoop!! Jeg likte også vaskefatet ditt og stettfatet! Kjempefine!
Du har sikkert en tanke med tekstilene, så det skal bli spennende å se.
Ha en riktig god kveld!

vform sa...

Ja nog har du hittat mycket trevligt på loppmarknaden du :)
Vi har också den runda virkade duken med rosor i våra gömmor!
Ha en skön kväll :) V.

Anelia sa...

Så mycket vackra gamla broderier du har hittat. Jag har liknande virkade dukar med rosor på. Så roligt att du visar alla dessa broderier som fanns förr.

Hei sa...

Flotte skatter du finner! Jeg liker også loppemarked, og har foreldre som har "dratt" meg med på slike siden jeg var ei lita jente. Da var det ikke alltid morsomt, jeg innrømmer det...men nå liker jeg meg slike steder. og har en mann som også gjerne drar rundt;)
Spesiellt er jeg glad i porselen og glass.
Gryteklutene du hadde funnet var kjempeflotte. Jeg skulle gjerne hatt oppskrift til dem...de var nydelige!
Mitt husflidslag har også messe. Julemesse hvert år, ei messe vi har holdt i en "mannsalder" snart.
Vi driver strikkekurs for unger, strikkekafe en formiddag i uka, veving med flere typer vev som er en aktivitet vi driver hele tiden, kalender-prosjekt, lugge-kurs, bundassøm-kurs.....og alltid ett eller fler fellesprosjekter knyttet til et spesielt loddsalg hvor vi gir inntektene til et veldedig formål i nærmiljøet. Det var litt jeg kunne komme på i farta;)
Har du aldri tenkt på at du kunne laget en bloggshop du også?

Alvas hjørne sa...

Så flotte saker du har funnet!
Stettefatet var nydelig:) Og slike emaljerte fat er lekkre med blomster i.
Har et ved drivhuset...men det er antagelig fullt av vann etter alt regnet...
Riktig god kveld til deg!!

Tino sa...

Så flotte funn! Likte spesielt stettefatet og det emaljerte vaskefatet.
Jeg har vært heldig og gjort noen funn i dag jeg også, morro på slike dager.
Ha en fortsatt fin kveld :)

Litt av Mitt sa...

Wow! Så utrolig mye flott du fikk kjøpt! Dukene med fargede blomster på var artige, kanskje jeg skulle prøve meg på å hekle noe sånt.. ;) Jeg måtte le når jeg så hyssingkua di, er det noe du lager? Hvis du har veldig lyst til å lage flere, så kjøper jeg gjerne en :)
Ha en fin kveld!

lovecountrychabbychicstyle sa...

et akkurat likt rosefat har jeg også:)) men jeg har fått det av min mormor:) bruker det masse:)

ha en superfin kveld

klem Lillan

Stubbetufsa sa...

Du har virkelig funnet mye flott på dette loppemarkedet!
Hvem var det igjen jeg så som hadde latt seg inspirere av "Familien" til å hekle muggegrytekluter? De var fine!
Og fatet så uskadet ut? Flott!

Nikoline sa...

Herlighet så masse flott du har fått tak i... og så rart med dei mugge-grytelappane! Eg har jo nettopp hatt eit innlegg om slike og det er INGEN eg har snakka med som har sett slike før. Og så har du kjøpt eit par på loppis...
Det etasjefatet med roser har eg også, arva etter tanta til min kjære.
Kos deg med alle dei nye og flotte loppene dine :0)

Laila -Karin sa...

Så heldig du var
Du har funnet mye flott
Nydelig stettefat

oline's skattekammer sa...

Oi, her har du virkelig gjort noen kupp! Så masse lekkert! Kos deg med alt sammen, så regner jeg med at vi får se mer av det etter hvert som du finner egna bruksområder! Ha en fin kveld videre!

Groskro sa...

Så mye fint du fant på loppemarkedet, og det rosefatet var bare et kupp!! :-)

Magny sa...

spennende lopper....
skal til helga ,- gleeeder meg...

og bøkene ,- om ikke de er bedre,- ihvertfall like gode...!!
klemmer'''''

BROCANTE sa...

Du har vært på loppis du også ja? Ingenting kan slå en riktig loppehelg. Masse fine ting fant du - duke med de heklede rosene er legger. Dette kan du få masse fint ut av.

Turid sa...

Snakk om flaks , så mye flott-og alt det fine du tryller frem av disse funnene dine.

Brit sa...

Mange mange fantastiske skatter du har funnet. Jeg elsker loppemarkeder, her i komunnen gikk startskuddet for loppemarkedene i helga. Så er her det full sesong fram til november!!Jippi!
Blir spennende å se hva du kommer til å trylle fram med tekstilene!!

Anonym sa...

Hei.Virkelig mye fint du fikk tak i på loppis.Likte veldig godt den med røslygen i.Men spørs om du må ta den inn i fra stormen så den ikke blæser nedover til meg.Ha en riktig fin Onsdag klem fra Bodil

Synnøve Olava sa...

Du har vireklig handlet...., så mye flott. Likte denn heklduken med de forkjllige fargene i. Tror jeg hadde brukt den på en pute, hvis den hadde vøært min.
Er litt hektet på heklede grytekluter, så jeg likte godt dem også... :O)

Ha en fin dag!

oline's skattekammer sa...

Joda, vanskelig å legge seg opp et lager ja, går oftest ut i balanse, jaja, kunne vært verre!!! Glemt helt å si at jeg har heklet og solgt div slike duker som du kjøpte. Flerfarga roser infelt i hvit sammenhekling! Mange år siden nå da. Klem.

Fru Storlien sa...

ojoj, så mye fint du har funnet! jeg har egentlig innkjøpsstopp, men nå kjenner jeg det rykke i loppefoten så det blir nok noen runder i høst likevel.

Angelica E sa...

Hej! Vad roligt att du lämnade en kommentar hos mig! Vad mycket fina saker du fyndade på loppmarknaden!!! Jag älskar loppmarknader och går ofta :D Här nere på Mallorca är det marknad varje dag, fast på olika orter och det är verkligen lyx!

Hoppas att du får en härlig torsdag och det ser ljuvligt vackert ut att bo där du bor i Norge!

Kramar

Angelica

Monicas sa...

gurimalla ka mye fint..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails