Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

fredag, mars 20

Oreo iskakeOreokake er en av mine favorittkaker. Første gang jeg leste om oreokake var for 4-5 år siden. Da kom jeg over en oppskrift på denne kaken (som har oreokjeks som basisingrediens) i en amerikansk matblogg. Der stod det også at oreokjeksen var amerikas mest solgte kjeks, og at den nå hadde funnet veien til butikker over hele verden. Så jeg oversatte oppskriften, og satset på at kjeksen var å oppdrive her i Norge også. Jeg sjekket i kjekshyllene i butikkene her i Kristiansund, og også på andre steder når anledningen var der. Men den gang ei ........Oreokjeks var det ingen som hadde hørt om. Noen måneder senere var vi på ferie på Mallorca. Og tenk, det første jeg ser, i den første matbutikken vi går inn i der nede, er hyllene med oreokjeks. Så gjett hva kofferten var full av da jeg reiste hjem ...... Men for et par år siden dukket plutselig denne kjekstypen opp i hyllene på nærbutikken, og nå er den etterhvert å få kjøpt overalt hvor det selges mat. Den finnes både med og uten sjokoladetrekk, og nå har jeg faktisk sett at den også selges med hvitt sjokoladetrekk. I denne oppskriften har jeg brukt kjeks uten sjokoladetrekk.

Oreo iskake

Bunn
2o orekjekser
50 g mykt smør

Is
4 eggeplommer
100 g sukker
3 dl. kremfløte
1 vaniljestang
6 oreokjekser, grovt hakket
6 plater gelatin

Pynt
6 oreokjekser

20 oreokjeks kjøres sammen med smøret til en jevn masse i foodprocessor. Trykk massen i bunnen av en rund form (24 cm.). Settes i kjøleskapet i 30 min.

Klipp gelatinplatene i mindre strimler og legg dem i vann i ca. 10 min.
Pisk eggeplommer og sukker luftig. Splitt opp vaniljstangen på langs, og skrap ut vaniljefrøene på innsiden av stangen. Frøene røres inn i eggedosisen. Pisk kremfløten luftig og vend inn i eggemassen. Bruk stålvisp og bland alt sammen til luftig krem. Klem vannet ut av gelatinstrimlene, og løs disse opp i en halv dl. kokende vann. Avkjøles litt, før gelatinen tilsettes i en tynn stråle under kontinuerlig omrøring.

Hell halvparten av isen over bunnen i formen. Strø deretter over de hakkede kjeksene. Fordel resten av isen over. Pynt med hakkede kjeks.

Kaken holder seg i fryseren i mange uker, om den er godt innpakket. Om den skal serveres samme dag, holder det med noen timer i fryseren.

Kaken kan også lages uten gelatin, men flyter da fortere utover om den blir stående lenge i romtemperatur.

7 kommentarer:

Strikkelines sa...

hei, å unskyld at æ treng mæ på en lørdagskveld...kaka så bare såååå god ut...å du; ha du mala det etuiet med strikkepinner? Vannvettig flott!!! litt utenom det vanlige......kommer innom her igjen, for her va det trivelig å vær....hilsen fra nord

kari - carpe diem sa...

-Oreokake...min absolutte favoritt!!
-og de hadde ikke akkurat hyllene fulle av oreo kjeks her ute på smøla for noen år siden heller...men nå har det tatt av. Jentene sin favoritt er boksen med mini-oreos. De er fine å pynte kaka med også. is-kake-versjonen har jeg ikke prøvd, så det må jeg jo gjøre.
ha ei fortsatt god helg i baill-byen.klem fra smøla.

MITT FARGERIKE sa...

Får skikkelig lyst til å bake kakane du har lagt ut på nettet. Har allereie lagret "isoporkaka" dvs. den med marengs og ris. Har fått nokon til å "gjenbake" den til konfirmasjonen i mai, men har lyst til å prøve den sjølv til påske kanskje.
Ha ein fin dag!

Trollkåno sa...

Åja, oreokake er kjempegodt!
Har ikkje laga den sjølv..men fått den hjå andre..men ikkje iskake.
Fins vel fleire variantar.
Ha ein god sundag!

Käranån sa...

Mmmm, ser gott ut! Oreo-kjekser ser ut som Fazers Domino-kex som vi har här i Finland, fyllda kex i olika smaker, man kan krossa dom och ha som botten i en kaka med frukt-gelatin mousse.
Strikkepinner asken gillar jag skarpt, en sån skulle jag behöva, jättefin!!

Nikoline sa...

Du,det der med malinga.. berre tull! Du er ei av dei eg frydar meg over malinga til!! Du er kjempeflink!!!! Og så kreativ...
Dei trskrina har eg også malt eit utal av,helst til vin då det går akkurat ei flaske i,men også til lys-skrin. Å mala eit slikt til strikkepinnar har eg ikkje tenkt på i heile tatt,men sååå smart! Ellers masse både fristande og fint du byr på her ser eg...
Den iskaka må jo vera midt i blinken for meg som ikkje likar å baka (berre gjærbakst,IKKJE kaker)for den skal i kjøleskapet og ikkje i ovnen..
Ha ein fin søndag vidare:0)

GryNoKa sa...

Den kaka de så bare helt super ut.
Har bakt Oreokake, men ikke den iskaka. Tror jeg må prøve det.
Ha ei flott uke!
Klem Gry : )

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails