Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, mars 15

Marengskake med sjokolade


Denne kaken hadde vi til søndagskaffen i dag. Dette er en skikkelig kaloribombe, som passer godt til en kopp sterk kaffe.
Her kommer oppskriften:

Marengsbunn
2 dl. sukker
4 eggehviter
2 toppede teskjeer kakaopulver

Pisk eggehvitene stive og tilsett gradvis sukker og kakaopulver. Pisk til en tykk og stiv marengs. Tegn en sirkel på bakepapir (ca. 26 cm.), og fordel marengsmassen jevnt utover. Ca. 1/3 av marengsmassen holdes tilbake, og fylles i sprøytepose. Lag topper oppå kanten av marengsbunnen. Den resterende massen kan brukes til å lage små pikekyss til å pynte kaken med. Fordel disse rundt om på bakepapiret hvor det er plass.

Stekes ved 125 grader i 1,5 timer på midterste rille.

Fyllet lages av en pakke sjokolademousse. Følg anvisning på pakken. Vask en appelsin godt, og rasp appelsinskall som blandes i fyllet. Hakk 2/3 av en plate kokesjokolade som også blandes i mousseen. Fordel fyllet i marenskaken. Hakk resten av sjokoladen og dryss over. Fordel pikekyssene rundt om på kaken. Det er også fint å pynte med noen strimler av appelsinskall.

Marensbunnen kan lages mange dager i forveien, og holder seg godt så lenge den er oppbevart tørt. Vent med fyllet til like før kaken skal serveres.

6 kommentarer:

johanne`s rom sa...

Takk for hyggelig kommentar. Ja ser an litt. Den kaka så deilig ut, jeg hadde faktisk sjokolademousse til dessert i går(farlig god) så neste gang kan jeg jo utvide med kakebunn. Så nydelig den rosa boksen var, som du har laget, den er det nok hyggelig å få. Ønsker deg en hyggelig uke.

Magny sa...

så nydelig kake...
sikkert herlig....!!!

takk fro koz hilsen fra deg!
nsker deg nå en fin uke!
magny

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Oj oj, den så farlig god ut! Og enkel å lage også ;0)

Alvas hjørne sa...

Den kaka så herlig ut!
Så flott boks du har dekoret, virkelig nydelig:)
Ønsker deg en fin kveld og ny uke!!

Anne sa...

den kaken så god ut:) Ha en fin dag videre!

GryNoKa sa...

Den kaka di så bare helt fantastisk god ut! Takk for oppskriften, den må prøves.
Ha det så fint!
Klem Gry : )

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails