Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, oktober 30

Retrojakke og kake med edderkopper

For noen uker siden ble jeg ferdig med min retrojakke, strikket etter mønster fra boka "Strikk med raske pinner".  Ble meget fornøyd med fargevalget, men egentlig ikke superfornøyd med fasongen på jakken. Alt var greit helt til raglanfellingen begynte. Fellingen var helt annerledes enn hva som brukes i andre strikkeoppskrifter, og skuldrene på kofta ble veldig "bratte" i forhold til det som er normalt. I tillegg ble halsen svært rett og høy. Dessverre oppdaget jeg ikke før etter at jakken var montert, at det ligger en korreksjon på nettet ang. fellingen.  Derfor vil jeg anmode andre som har tenkt å strikke denne populære jakken om å være oppmerksom på dette.  Derimot vil jeg skryte av løsningen med å hekle stolper. De ble stødige og fine. Har aldri vært så fornøyd med stolpene på noen kofte før. Denne måten å lage stolper på vil jeg uten tvil velge neste gang.
Strikket i tillegg en hals i perlestrikk som matchet rødfargen og knappene i kofta.


I morgen er det igjen halloween og mange små spøkelser og skumle vesener vil være på farten etter mørkets frambrudd. I den anledning kom jeg på at jeg bakte en bursdagskake i sommer, som kanskje kunne passe på en slik kveld. De små edderkoppene er laget av lakris, og den store edderkoppen er ganske enkelt en kamuflert muffin.8 kommentarer:

Merethe sa...

Heisann :) nydelig kofte du har strikket. Lekre farger. Så du skulle på støpekurs...gled deg veldig til våren for du kommer til å kose deg gløgg..også regner jeg med at du finner deg en ny hobby etter endt kurs. Det er så gøy og der er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage. Denne uken har jeg støpt et gresskar som jeg skal sette lys inni. Koselig trappepynt til helgen tenkte jeg :)

Sylke sa...

Jakke di er jo bare sååå fin! Synd at fellingen ikke ble som forventet. Jeg har klipt ut denne oppskriften fra en ukeblad, men vet ikke om det er samme feil der. Har du en link til nettsiden der rettelsen står?

Edderkoppkaken ble passe gyselig... ;)

Sylke sa...

Hei igjen, nå fant jeg rettelsen :) Måtte bare søke etter tittel + tittel på boken + ordet "rettelse". Har spart på oppskriften, for denne vil jeg strikke en gang - håper jeg :) :)

Hantverkarglädje sa...

Din tröja blev ju supersnygg, den skulle jag gärna ha. Kan inte tänka mig att ha tålamod med så stort arbete om än jag skulle gärna ha en varm tröja.
Tårtan var ju bara för häftig.
Ha en fin helg.

anneskreative sa...

Å så koselig kofta di ble,,,,,,

Siv sa...

Flott kofte i herlige farger, og kaka er jo rene kunstverket. :o)

Edny sine puslerier sa...

Kjempefin kofte, men det er så irriterende når ikke alt blir som det skulle. Smart med heklestolper.Og den edderkoppkaka var skikkelig tøff!

Merete Bratsberg Aae sa...

Så fine farger du har valgt. Jeg holder på med montering av min retrojakke, men jeg har brukt nøyaktig de fargene som står i mønsteret. Når det gjelder formen på jakka, skjønte jeg fort at den var i smaleste laget, så jeg rekte opp et par ganger (starta på erm) og laga meg en egen størrelse, XL. Det ble ikke så verst. Raglandsfellinga gikk greit, for jeg hadde flere masker enn det som var oppgitt i mønsteret. Kanskje jeg strikker en til, og da vil jeg bruke restegarn og kanskje noen av dine farger.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails