Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, januar 10

Et lite "prøvehjerte" og tova tøfler


I høst kjøpte jeg meg en kontursag, og hadde store planer for nye prosjekter ved hjelp av denne. Men tiden gikk, julen nærmet seg, og kontursagen ble liggende "på vent" i flere måneder. Men nå som januar er kommet, og julestresset for lengst er over, er det rom for å gjøre ting som jeg bare har "utført" i tankene. Januar er for meg en god måned, en måned hvor jeg får tilbake tiden og kan gjøre lystbetonte ting.  Så nå har jeg fått testet min nye sag, som jeg i utgangspunktet har tenkt å bruke til å sage ut figurer i rakved.  Når man bor ved kysten har man fine muligheter til å gå på skattejakt i fjæra, og lageret av rakved er etterhvert blitt ganske stort. Mitt første prosjekt ble et lite hjerte ..............
Jeg har også drevet med litt tøffelstrikking i det siste. Her er et par tøfler som jeg har strikket i bursdagspresang til Silje, mitt eldste tantebarn.  Hun er glad i bruntoner, så fargevalget var enkelt.Snart er vi ferdig med en ny uke i det nye året. For oss på Mørekysten startet 2013 med mildvær og tåke, og dette har faktisk vart helt til nå. Men i dag har vi klarvær og kuldegrader igjen, og jeg håper dette vil vare til over helgen.  Ønsker alle en riktig god helg!

18 kommentarer:

anneskreative sa...

De tøflene ble lekre. Slike er jo så varme og gode. Det med ei sag var lurt, mye fint å lage da. Og som du sier, nå kan vi ta tiden tilbake. Selv om jeg koser meg med alt som har m jul å gjøre. Så er det må tid for nye kreativiteter. Kos deg m dine. Klem Anne

anneskreative sa...

De tøflene ble lekre. Slike er jo så varme og gode. Det med ei sag var lurt, mye fint å lage da. Og som du sier, nå kan vi ta tiden tilbake. Selv om jeg koser meg med alt som har m jul å gjøre. Så er det må tid for nye kreativiteter. Kos deg m dine. Klem Anne

Turid sa...

Godt nytt år til deg!
Heldige tante pia , som får så fine tøfla , for de var virkelig flotte!
Kontour sag skjønner æ jo at æ treng, så godt at du delte innlegget med oss ...som ikke vet at vi trenger det...Rækved hjertet ditt var kjempe søtt, gjett at æ har tilgang på råvara, kan sikkert selge rækved..
Å støvelett blondern da, snakk om lekre greier ...å tusen takk for at du tok mæ med på fem lands turen - sånt like æ vet du , litt dårlig me stempel , men pytt , pytt. Så masse fint å se var premie nok! Kos dæ me å være kreativ i januar!

Kjellfrid Berg sa...

Jeg synes også det er fint å roe ned igjen. Jeg ble ganske stresset før jul og hadde som vanlig mange prosjekter på gang som ikke ble ferdig til jul. Jeg har tatt opp igjen en del og gjort det ferdig etter nyttår, men nå er det helt uten stress. Det er jo et helt år til neste gang! Du lager flotte ting, og jeg gleder meg til å følge med på hva du får til utover i året!

Edny sine puslerier sa...

Nyydelig! Gjett om jeg har samlet mye også! Rakved er så fint;) Kjempefine tøfler også;)

Hantverkarglädje sa...

Det var ett lyckat hjärta det. Bra med goda idéer för jag har också köpt en bandsåg men jag brukar be min man att såga åt mig det jag behöver. Mycket bra att ha med andra ord men kanske borde jag pröva själv nångång såsom du gör.
Även härligt vackra tofflor ser jag här. Efter julen brukar man ju få till lite av varje som blivit liggande. Helgen framför oss, hoppas det blir fint väder. Ha det gott.

BROCANTE sa...

Hei Janne. Takk for kommentar om kart-ide! Så gøy å ha et slikt kart fra skolen din! Det må du henge opp - OG vise oss bilde!

Birgitte sa...

Må si du har tryllet om rakveden til et nydelig hjerte! Stilig med den hekla detaljen. Tøflene var også kule:) De vil nok varme godt i denne vintertiden.

Ruths datter sa...

God helg til deg også. hjertet ble lekker og tøfler er alltid deilig å få på.
Klem

Vform sa...

Roligt med nya projekt ... och tid att få pröva på!
Jättefint hjärta!
Vi hittar nästan ingen drivved här längre runt våra kuster, tyvärr!
Och det som är så vackert!
Vackra tofflor också, förstår hon är glad, som får dem!!
Ha det bra!
Vi ska ta en tripp till vårt västra grannland i helgen! :O)
Kram Vivan

Annelis hantverk sa...

Så vackert hjärta och tofflorna var jättefina!
Ha en fin dag!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Janne!
Så fint hjerte! Ja, rekved er så fint, og det var jo artig at du fikk prøvd sagen! Januar er i grunnen fin til å gjøre litt nye ting - eller bli ferdig det man la til side i november!

Ønsker deg en flott januar måned og en god helg!

Klem Cathrine :-)

Nikoline sa...

Kjempeflott!
Eg mestrar dårleg alt som durar - sager inkludert..
Riktig god helg til deg:0)

Anonym sa...

Kjempeflotte ting du lager,er imponert jeg.:))
Klem Mette.

Hespe sa...

Så herlig hjerte du har laget deg, som du vet elsker jeg også den herlige patinaen på treverket!!

Håper du har hatt en fin helg, og at den kommende uken blir like så!

Klem fra Hildegunn

Merethe sa...

Å det var et lekkert hjerte. Stilig med slike materialer.Venter spent på hva mere du skal lage av drivved og med den nye saga di. :) Flotte tøfler også. Klem Merethe

Alvas hobby sa...

Så mye vakkert du lager!
Hjertet ble supert:)
Høres spennende ut med den sag;))
Og flotte tøffler også, en trenger sannelig noe varmt på beina, nå som det er blitt så kaldt...
Fin dag til deg!

Sylke sa...

Fine ting du har laget igjen, likte trehjertet ekstra godt! Du setter alltid ditt personlige preg på det du lager, kjempefint :)

Klem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails