Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

mandag, august 24

Kurs i betongstøping

Har lenge ønsket å lære meg hvordan man støper hageting i betong. Da hagelaget i Kristiansund skulle arrangere kurs i fjor høst, meldte jeg meg på sammen med en venninne. Men kurset regnet bort. Nytt kurs ble annonsert tidligere i sommer, men også dette regnet bort. Forrige uke ble det endelig kurs. Denne gangen i strålende sommervær.  Vi fikk støpe fuglebad av rabarbrablader, og lage en slags potteskjuler ved hjelp av en gammel heklet duk.  Så nå er vi klare for å prøve på egen hånd.

Her er jeg i ferd med å lage potteskjuler ved hjelp av en gammel heklet juleduk.

Bente laget også en potteskjuler. Hun brukte en duk som var litt større enn min.

Når betongen har tørket må man fjerne rabarbrabladene.

Her er vi med de ferdige produktene vi laget på kurset.

8 kommentarer:

Sylke Feldhusen sa...

Så flotte ting dere har laget! Selv har jeg aldri prøvd meg på betong. Men min mor har drevet med det, bl a har hun brukt en gummihanske til å støpe en hånd med (som dekorasjon i hagen) ;)

Hantverkarglädje sa...

Detta var mycket intressant. Så himla vackra krukorna med duken i blev. Jag har aldrig sett såna krukor förr men rabarberblad har jag prövat. Måste minnas dina fina "duk"-krukor till nästa sommar så kanske jag kan göra liknande, de var ju så jättefina. Ha en skön dag.

Barbros lille atelier sa...

Å, så gøy!! Kjempefine ting dere har laget!

reSIRIkulert sa...

Så kjekt!
Kjempefine hageting ♥

INGRID NICOLOSI sa...

De pottene deres var virkelig tøffe! Slike har jeg ikke sett før. Må du "ofre" em duk for hver potte eller fjerner du duken på samme måte som du fjerner rabarbra bladene?

Merethe sa...

Se her ja så gøy at du endelig fikk kurset ditt. :) Flotte ting dere har støpt. Her går det i sopp og biofakkelbokser. Og i dag hadde jeg planer om å støpe og da bøtter det ned så klart.

Vform sa...

Ååå, så fina saker ni gjort ...
Den med virkat duk var något nytt!
.... kanske inte så svårt som man kan tro ...
Fina tillverkare också ;)
Ha de gott ♥

Ruths datter sa...

Så utrolig artig da.
klem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails