Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, mai 4

Hakket hals og fugletags

På forrige møte i Frei husflidslag lærte vi rundhakking. Jeg har hakket litt før, men rundhakking har jeg ikke prøvd tidligere. For meg var det i utgangspunktet ganske ubegripelig hvordan man kan hakke i ring på en trådbein hakkekrok. Men det var faktisk ganske enkelt - og ikke minst - ganske morsomt.
Jeg startet med å hakke en hals i dobbel alpakka. Denne har jeg nå hakket ferdig og heklet en liten kant øverst og nederst til pynt. I tillegg har jeg brukt en blondesnor øverst, slik at vidden på halsen kan reguleres. For å være første gang jeg rundhakker er jeg superfornøyd med resultatet.Det har ikke vært tilbragt mye tid på hobbyrommet nå på vårparten, men det hender jeg kan ta med meg kaffekoppen og kose meg en times tid innimellom. Slik ble også disse små "fugletagsene", eller pakkelappene, laget en sen kveldsstund.  Jeg fant idéen på Pinterest, hvor jeg som regel finner det meste av ny inspirasjon når det gjelder hobby.
Årets Stikk-ut sesong startet 1. mai. Vi har hatt en fantastisk solfylt og fin vinter/vår, men mai startet heller labert med sludd og snøbyger. I ettermiddag viste sola seg igjen, og vi kunne som planlagt dra til Trolldalsvatnet.  Turmålet ligger såpass høyt at snøen hadde lagt seg på nytt. Håper dette blir siste gang vi går på tur i snø denne våren.  Men vakkert var det uansett .............
Startpunktet for turen. Ikke så mye grønt på trærne når man kommer i høyden.


Trolldalsvatnet. Her ligger isen fortsatt på vannet.

Her er min mor og jeg ved turmålet. Har ikke vært ved Trolldalsvatnet før, men vil tro at dette er en flott plass sommers tid.
6 kommentarer:

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Så vakker hakket hals!
Hadde vært morro å kunne hakking:)
Og de skjønne fugletagsene er helt nydelige:)
De er jo flotte å liggende/hengende tiø pynt også:))
Likte veldig de fine lommetøfflene i forrige innlegg.
Fin ny uke til deg Janne!

Edny sine puslerier sa...

Jeg har aldri hakket rundt, og lurer på om det går an med bare en vanlig hakkekrok.. Men fint var det;)
Og de fuglene var såå søte! Regner med det blir mange stikk-ut-turer nå fremover, og jeg satser på at fineværet kommer igjen.

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Jeg har ikke hakke tidligere, men ser jo at det blir veldig fin struktur i det! Nydelige farger du har brukt, og fuglene var helt skjønne!

Takk for kommentar hos meg! Ja, man lærer så lenge man lever, og det er nok mange som har trodd at Rondastakken henspeilte på Rondane! Men så er det altså stripestoffet! Det skoskerutete stoffet i livet har jo litt av en historie, ettersom stoffet var krigsutbytte for bøndene i Gudbrandsdalen, når skottene ble nedkjempet av bondehæren i 1612!

Da ønsker jeg deg en fin ny uke, og håper du får mange fine turer fremover!

Klem Cathrine :-)

Vform sa...

Ååå, så fint du virkat! Klart att du är nöjd, det förstår jag!
Tagsen var också söta!
Önskar jag hade en sådan underbar natur för mina promenader!
Hoppas snön snart försvinner och lite värme kommer igen!
Vi har KALLT men ingen snö!
Önskar dig en fin vecka!
Kram ♥

Sylke sa...

Halsen ble fin! Og spesielt godt likte jeg pakkelappene dine! Jeg blir jo halve gaven... :) Det var i alle fall nok snø der du var på tur... Litt kjølig vær her også, "sommerværet" gikk fort over. Var jo litt tidlig ennå...

Malys krok sa...

Du er flink til det meste! denne halsen er jo rene kunststykket! Fuglene likeså, så fine de er, pynter skikkelig opp! Det var dette innlegget, men jeg gikk litt nedover og fikk se en nydelig pyntet liten koffert. Så smart og så flott! tusen takk for at du kom innom og skrev en hilsen! Jeg har vært ufrivillig , borte fra bloggen en tid, men håper å være tilbake nå. Ha det godt! -Margit-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails