Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

fredag, september 16

Votter med pyntebånd, nye sybøker og shoppingveske

Som nevnt i tidligere innlegg hadde vi kabylsk vev som tema i husflidslaget vårt. Fant ut at jeg skulle bruke denne teknikken til å pynte votter med. Har strikket et par damevotter og et par herrevotter som er pyntet med bånd vevd med denne teknikken. På damevottene har jeg laget en heklerose for å skjule sammensyingen av båndene. På herrevotten pyntet jeg med ullstoff og tinnknapp for å skjule sammensying. Synes denne veveteknikken er kjempemorsom, og det tar ikke mange minuttene å lage et slikt vottebånd. Vottene ble gitt som gevinst til husflidslaget.
Slik ser veven ut. En trefjøl med fem spikere øverst og en nederst. For et bredere bånd, er det bare å utvide spikerantallet øverst på fjøla. Enkelt og greit.Fra Capris (bokhandel på nett) fikk jeg i dag tilsendt to bøker om søm av barneklær. Den ene heter "Carefree Clothes for Girls", og den andre har tittelen "Making childrens clothes". De er begge med engelsk tekst, men ser ikke ut til å være så kompliserte å forstå. Fine "fullsize" mønster i begge bøkene. Så nå er det bare å finne tid til å sy. Tror ikke det blir med det første, for nå starter vi snart med skinnfellsying igjen. Men bøker er heldigvis ikke merket med "best før" og en eller annen dato.For noen uker siden hadde jeg faktisk tid til å sy litt. Resultatet ble en shoppingveske sydd i stoff fra Stoff og Stil (som har ligget leeeeeeenge på vent). Pyntet med motiver hentet fra nettet, og overført på transferpapir. Som dere ser er jeg glad i Eiffeltårnet som motiv. Vesken ble også en gevinst.

9 kommentarer:

Tino sa...

Så flotte vottene ble med bånd og knapper!
Og det var et skikkelig stilig shoppingnett du har sydd, det kommer nok til å bli brukt flittig.
Ønsker deg en fin høsthelg,
Klem T

Tovepia sa...

Dette båndet var virkelig kjempeflott på vottene!!
Stilig nett i frekke og tøffe farger!
Godt det ikke er noe best-før på slike inspirerende bøker:O)
Nyt helga, jeg tror sola kommer;)
Klem fra mæ;)

Lindas hobbyhjørne sa...

De var jo kjempelekre, morro når de blir så spesielle!
De bånda er jo så flotte!
Ha en fin helg, klem.

Smykkas sa...

Herlige vesker og votter. Du er rett og slett en tusenkunstner.

Klem

Smykkas sa...

Hei igjen.

Jeg har et forslag når det gjelder smykket.

Vanligvis koster hjertene kr. 200,-, men jeg fikk det litt billigere. Det er brukt kun et par ganger, så hvis det er ok, kan jeg bruke det og lage resten omtrent likt det du har sett på bloggen min. Da kommer det hele på kr. 300,-. Jeg kan få laget det slik at du har det til neste helg. Send meg en e-post.

Klem

Vform sa...

Hej Janne!
Tack för alla hälsningar :)
Så skönt att sluta arbetet kl 13 på fredagar ... känns som att få en långhelg!
Visst börjar hösten bli bestående, närmar sig nollgrader här nattetid! Fina vantar du gjort :) Och väskan är så underbar, jag älskar väskor :)
Ha en skön söndag, tror att det blir en solig dag här!
Kram Vivan

Solveig sa...

Oj, så effektiv du er! Er redd jeg ligger litt etter på hobbfronten for tiden. Plutselig begynte skolen igjen.....;o))))) En del møtevirksomhet for å si det slik.
Men du strikker nydelige votter, og bøker - ja, de har man glede av riktig lenge;o)

Ha en flott uke.
Klem fra Solveig

Kort og Søm sa...

De båndene var kjempe fine på vottene! :O)

Inga sa...

Så fint med bånd til vottepynt. God ide.
Du har også gjort så mye smart med gamle broderier.
Ha an fin helg

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails