Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

fredag, september 9

Gjenbruk av broderier/ oppskrift på bestemorsruter med trekantmønster

Prosjektet som jeg skriver om i dag startet egentlig tidlig i sommer. Sammen med min mor var jeg en tur innom byens gjenbrukshall, og der oppdaget jeg en gammel, velholdt stol som falt helt i min smak. For det første hadde den en nydelig farge, og for det andre var dette en riktig godstol med høy rygg. Det eneste jeg gjorde, var å vaske stoffet og pusse opp armlener og stolbein. Neste etappe bestod i å finne en krakk som kunne passe til stolen. Dette viste seg å være vanskeligere. Jeg har vært på diverse loppiser både i Norge og Sverige, på bruktbutikker og på Mjøsmarkedet, men ingen passende krakk var å finne. Men på Syltemartnan (i Romsdal) fant jeg for 14 dager siden en som kunne brukes. Den var opprinnelig hvit med rødrutet trekk. Den passet selvfølgelig ikke noe særlig til stolen med disse fargene, så jeg gav den en makeover med samme brunfarge som armlenene på stolen. Deretter sydde jeg nytt trekk av gamle broderier. Malte også en rose på sidene av krakken. En matchende pute ble sydd til stolen. Også dette er et gjenbruksprodukt, sydd av gamle broderier.

Nå fungere stolen som godstol i stua. Jeg liker ikke de vanlige stresslessene i skinn, og stua vår er derfor ikke møblert med slike bekvemmeligheter. Slik ble denne stolen midt i blinken som et alternativ til stesslessen.
Oppskrift på bestemorsruter med trekantmønster

I forrige innlegg viste jeg bestemorsruter heklet på en litt annen måte enn det som gjøres til vanlig.Det er flere som har spurt etter mønster på slike ruter, og det kommer nå her :

Legg opp 4 luftmasker og hekle sammen til en ring med en kjedemaske.

1. omgang: farge 1, i ringen hekles 3 lm (=1st), 2 st, 3 lm, 3 st, 2 lm, bytt til farge 2, 1 lm, 3 st, 3 lm, 3 st, 1 lm. Slutt omgangen med 1 halvstav i tredje lm. Snu.

2. omgang: med farge 2, i luftmaskebuen hekles 3 lm, 2 st, 1 lm, i neste luftmaskebue hekles 3 st+3lm+3 st, 1 lm, 3 st i neste luftmaskebue, 2 lm, bytt til farge 1, i samme luftmaskebue hekles 1 lm, 3 st, 1 lm, i neste luftmaskebue hekles 3 st+3lm+3 st, 1 lm, 3 st i neste luftmaskebue, 1 lm, 1 lm slutt omgangen med en halvstav i tredje lm. Snu.

3. omgang: med farge 1, 3lm, 2 st om luftmaskebuen, 1lm, om neste lm hekles 3 st, 1 lm, i neste luftmaskebue 3 st+3lm+3st, 1 lm, 3 st om neste lm, 1 lm, i neste luftmaskebue, 3 st+2 lm, skift til farge 2, + 1 lm +3 st, 1 lm, 3st om neste lm, 1 lm, i neste luftmaskebue 3 st+3 lm+ 3 st, 1 lm, 3 st om neste lm, 1 lm, 3 st i neste luftmaskebue, 1 lm, slutt omgangen med 1 halvstav i tredje lm. Snu.

4. omgang: med farge 2, 3 lm, 2 st om luftmaskebuen, (1 lm+ 3 st om neste lm) 2 ggr, 1 lm, i neste luftmaskebue 3 st+3 lm+ 3 st, (1 lm+3 st om neste lm) 2 ggr, 1 lm, i neste luftmaskebue, 3 st+ 2lm, skift til farge1, 1 lm+3 st i samme luftmaskebue (1 lm+3 st om neste lm) 2 ggr, 1 lm, i neste luftmaskebue 3 st+3 lm+3 st, (1lm+3 st om neste lm) 2 ggr, 1 lm, 3 st i neste luftmaskebue, 1 lm, slutt omgangen med en halvstav i tredje luftmaske.

Slik kan man fortsette. Du bestemmer selv hvor stor ruten skal være, og hvor tykt garn/krok som skal brukes. Lykke til!

25 kommentarer:

Tovepia sa...

Takk for oppskrift til rutene..tenkte å spørre selv også, men nå slapp jeg det;)
For en stol og krakk!!..direkte nydelig med trekket og puten du har laget!
Artig når man finner noe som fungerer så godt og som man er i stand til å gjøre noe med; og det er du virkelig!
Nyt helga, klem fra meg;)

Violetta sa...

Guri, så fint det ble! Stolen var jo et kupp i seg selv, men krakken og putene dine ble prikken over i'en!
Regner med dette er godstolen for flere enn deg :)

Smått og stort sa...

STILIG!! Stolen var knallfin- og med den puta og din nyoppussede fotskammel ble det jo helt superfint! Koser meg veldig her på bloggen din- du har så masse fint å vise oss og er til stor inspirasjon!
Klem fra Sissel

Orlaug sa...

Oioi, det vart kjempefint!
So smart å "fikse opp" krakken slik.
Stolen ser riktig so flott (og god) ut........
God helg!

"Romfortrivsel" sa...

Dette er jo en skikkelig godstol av virkelig god kvalitet! Den ble ekstra flott med puff og pute i samme stil. En artig ide til gjenbruk av flotte, gamle broderier.
Nei, jeg sitter bare her og utsetter fullstendig husvask før konfirmasjonen neste helg. Opp av sofaen!!

Grip dagen sa...

Koselig å bruke broderier på denne måten. Jeg arvet noen gamle, umonterte broderier. Er svært glad i dem og må finne noe fint å bruke dem til. Har planer om å trekke om puffen foran peisen.
Et stort broderi skal nok bli til en veske en dag - en gang - et år...
Kreativ hilsen fra Marit

Sylke sa...

Så fin stol, og så godt det passer med broderiene til!

Ha en fin helg. Klem

Muffin sa...

Det er det mest hjemmekoselige jeg har sett på lenge :)

kamelia sa...

Enig med Muffin! Den stolen oser av stille kosestunder. Morsomme hekleruter også, har ikke sett dem heklet på denne måten. Kankje jeg må prøve? Men først må alle andre prosjekter bli ferdige,......tror jeg.
Ha en superfin søndag!

Groskro sa...

For en fin gjenbruk av broderiene. Puta og krakken ble superfine!! :-)

anneskreative sa...

Så lekkert det ble,,,,likta så godt både puta og puffe trekket ditt,,,,,det gjelder vist å samle stramei broderier på loppemarkeder,,,,tenk så mange timers arbeid det ligger bak dem,,,,godt de blir tat vare på.
Kos deg i go`stolen.
Anne

Alvas hobby sa...

Du verden for en herlig stol!!
Jeg er også på jakt etter en lignende til stua, og som deg er jeg ikke glad i disse stresslessene i skinn, selv om vi har et par.. (som står for utskifting.)Mye finere disse gamle:)
Og krakken din ble kjempelekker!
Flott kveld til deg:)

Hantverkarglädje sa...

Oj, den stolen blev visst riktigt fin. Härlig idé att göra dynan av återanvänt.

Tove E sa...

Heia!
Nydelige farger og koselig stol og krakk:)Du er så flink med gamle broderier også. Jeg har fem julekuler nå, og de skal henge i et reinsdyrhorn, morsomme greier:)
Ønsker deg en fin uke.

Smykkas sa...

Du er virkelig en "reser". Utrolig hva du får til.

Jeg har ikke glemt spørsmålet om det blå smykke med hjerte, men jeg hadde problemer med å få lagt igjen kommentar hos deg.

Hjerte er kjøpt hos Randi (Olivjewellery), men resten har jeg laget selv. Jeg kan godt lage et slikt smykke til deg, men jeg har jo ikke den typen hjerter. Det er mye annet som kan brukes som anheng. Et slikt smykke koster kr. 200,- (inkl.frakt).

Klem

Mags Romantiska Smycken sa...

Så fin fotöljen blev med den vackra kudden, och fotpallen!

Kram Maggan
http://vindsromantik.blogspot.com/

snakkemunn sa...

Du for en flott stol. Så fin i fargen. Den ser så lun og god ut. Den flotte puten og puffen til. Ja, dette var et flott produkt. :))

Ruths datter sa...

Den stolen ble koselig. Og trekket til puffen: Knalltøft.Jeg har vært i den gjenbrukshallen mange ganger med min mor. I 2006 ble vi intervjuet av Nrk Møre og Romsdal der. har funnet masse flott der. Tusen takk for oppskrifta på heklerutene. Må prøves. Takk
Klem

Ingunn sa...

Vet hvor jeg skal sitte neste gang jeg kommer på besøk, godstolen ble kjempefin.

Nikoline sa...

Herlighet så fint!!! Eg har sagt det før og eg seier det igjen - du er eit unikum og til stoooor inspirasjon! Gler meg alltid til å sjå nye innlegg frå deg, og håpar du ALDRI sluttar å blogga:0)
Takk for fin kommentar, desse små er jo nesten til å eta opp... og det gjer nesten fysisk vondt når dei reiser og bur så langt i frå (Odense i Danmark)
Og endå ei takk.... for at du deler oppskrifta på trekantruter. sat og studerte det tidlegare og lurte på korleis det var hekla.
Ha ein fin kveld:0)

Samtal från min trädgård sa...

Den var ju bara så fin! Ett mycket gott och vackert alternativ till stressless!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei Janne!
En sånn lenestol har jeg ønsket meg også, for de er sååå gode å sitte i! Så heldig du var som kom over en som var så fin i stoppen, og slapp å trekke om! Resultatet ble kjempefint, og med herlige farger! Her får du mange hyggelig strikke- og heklestunder fremover!


Klem Cathrine :-)

Lindas hobbyhjørne sa...

Wow... så utrolig fint det ble! Husker mine besteforeldre hadde sånn!
Tusen takk for mønstret, Det må prøves :)
Ha en fin dag, klem.

Hobbybruket sa...

Stolen og krakken ble kjempe fine. Utrolig artig gjenbruk av gamle broderier. :0)

Turid sa...

Kjempe nydelig stol- litt av en restaurerings jobb. Du er skikkelig flink med disse gamle broderiene.
Snart er helga her igjen- da kan du kose deg i din nye stol!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails