Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, oktober 3

Pakkelapper med fuglefasong, heklet veske, og ny skinnfell på gang

Pakkelapper
I den nyeste Stoff og Stil-katalogen fant jeg en fuglemal. Den er vel egentlig tenkt som mal til applikasjon i tekstil, men jeg bruker den heller til papirarbeide. Ved hjelp av printer fortstørret jeg fuglen litt, slik at jeg fikk den i to forskjellige størrelser. Den minste malen ble brukt til å klippe fugler i mønstret papir, mens den største ble brukt til utklipp i ensfarget papir. Det er lurt å bruke litt tykt papir til den største malen, da blir fuglen "fastere i fisken" :). Gikk over med en brun stempelpute til slutt for å få en litt rustikk "look". Dette er enkle pakkelapper som kan erstatte gratulasjonskort til litt uhøytidelige anledninger. Selv bruker jeg gjerne slike lapper når jeg gir bort blomsterbuketter eller planter. Da kan pakkefuglene knyttes til buketten med en tråd som matcher fargene i blomstene.


Heklet veske
På biltur i sommer heklet jeg denne vesken. Jeg er ikke så glad i å være fører når campingvogna er på slep, så da benytter jeg anledningen til å gjøre håndarbeide. Garnet ble kjøpt i restkasse på Rauma ullvarefabrikk i sommer. Veska er fóret med linstoff, og noen hekleblomster fikk gjøre "susen" som pynt. Hadde ikke noe mønster på veska, så jeg benyttet metoden "veien blir til mens du går".

Skinnfell
I Frei husflidslag er det etterhvert blitt tradisjon å arrangere studiering i skinnfellsøm. I år startet vi på vår fjerde "sesong", med over tredve deltakere (alle av hunkjønn). Jeg har tidligere sydd fire stolfeller, dvs. at fellene er sydd av to skinn. I år prøver jeg meg på en fell sammensydd av fire skinn. Den blir stor og god og skal få tilhold i en gammel seng jeg har kjøpt på auksjon.Dekoreringen er det morsomste arbeidet ved en skinnfell. Det er også litt skummelt, for her er det viktig å få satt trykkblokken på riktig sted. Har man først satt et trykk på skinnet, har man ingen retrettmuligheter. Mange steder brukes vevd åkle på baksiden av fellene, men hos oss går det i trykt dekor.

Her er jeg i dyp konsentrasjon under trykking av min første fell for tre år siden. Det er viktig å holde tungen beint i munnen. Vi holder til på barneskolen her på Frei når vi jobber med skinnfell. To langhelger går med til jobben. Første helg brukes til klipping og sying. Deretter må deltakerene sy litt hjemme. Så treffes vi igjen etter 6-7 uker for mønstertrykking. Jeg kan ikke unnvære skinnfellene i den mørke årstid. Resten av husets beboere har også funnet ut at dette er varme bekvemmeligheter.

21 kommentarer:

GryNoKa sa...

Så søte fuglelapper,og veske!
Så flott at dere samles og lager skinnfeller, en kjempe fin måte og holde tradisjoner ved like! Og så blir de jo så fine!
God søndag til deg Janne! Klem : )

Vform sa...

Men Janne, vad mycket fint du gjort nu igen :)
Härlig väska och söta fågeletiketter!
Skinnfällen är ju bara för underbar! Vilket arbete !!!
Den stora ryms det säkert två under ;)
Mina barnskor som jag visade i senaste inlägg blir INTE målade guld eller vita!
Dom är alldeles värdefulla som dom är :)
Ha en riktig mysig söndag du också!
Kram Vivan

psianka sa...

Hi,Janne:-)
I can say:everything I see here,in your Blog is really beautiful-these small birds seem to be the excellent addition to the packets with gifts for someone beloved:-)Colourful and nice idea.
Also the bag...mmmm...it comes from all my dreams.I see-You are very skilled in crochet too.Nice colours and can be wore not only in summer,as the colours say something about the coming Autumn.
The stitched work of Yours is also marvellous in mood and colours nad very precisse too.
I would like to invite you to visit my blog http://psiokociswiat.blogspot com.It is written in Polish,'cause I come from Poland,but I live in DK,but You may find some of Your interest in it too.
Best Regards-psiankaDK-

Tino sa...

Så søte pakkelapper og nydelig veske du har laget.
Utrolig flott skinnfell, kan tenke meg det er litt av et tålmodighetsarbeid.

Klem T

merethe sa...

Jeg blir bare så imponert over alt du driver med. Flotte pakkelappfugler du har laget. Disse var dekorative og personlige. Vesken var også flott. Artig å se for jeg har også heklet meg en veske som jeg har foret med linstoff. Har litt dekor igjen før den er fedig. Også så flott skinnfell du har laget. Forstår godt at du må ha tungen rett i munnen når du lager mønsteret. God søndag. :D

Klem Merethe

anneskreative sa...

Hei,,,,så lkre fuglene dine ble,,,,det var en koselig ide.
Skinnfellen også,,,,så deilig det må være å ha en slik, vet at usflidslaget her i byen også her hatt skinnfellskurs,,,kanksje jeg skal melde meg på det,,,,,
Ha en fin høstuke.
Klem Anne

Mitt hvite hus sa...

WOW så mye fint--- så skjønne småfugler... og vesken var nydelig..

Klemmer =)

Sylke sa...

Så mye fint du har laget! Du er veldig allsidig :)

Ha en god søndag! Klem

Lissie sa...

Skjønne fugler, lekker veske og flott skinnfell! Så dyktig du er!

Ha en god kveld!

psianka sa...

Janne:Hi again:-)
Thank You very much for having visited my blog.Glad You liked my Tildas...hmmm...rather my own,private 'Tilda-Vision':-),because the real & 'classic' Tildas have only inspired me in my work:-)
I would like to tell You,that I am going to create the next blog,which will be more legible for people from other countries,as I am going to create it only in English,for I can admit- I am not very skilled in Danish,or Norvegian.I can add,that despite all-I am lucky a bit-'cause I could understand Your writing,as my husband has translated all the contents to me:-)
Additionally: I have discovered one bag among all the beautiful things in Your Blog: stripped-rather 'zig-zag' pattern,made witj the crochet,in dark pink and navy-blue-grey colours-at least the photo tells me so:-)It is so seet and nice...I guess I do not know,how to make that pattern-knitting ,or with the crochet-hook,I have always wanted to know...I suppose someday,You will tell me that 'mystery' of Your work.
In a way-in the days to come-I am going to have the second blog,which I will tell You about for sure:-)
Best Regards-psiankaDK-

Tovepia sa...

Her var det mye flott som vanlig.
Kortene dine var kjempesøte, ekstra flott med hjemmelagede kort på blomster og gaver.
Veska var lekker, så fint med håndtaket som passet såå godt til veska.
Skinnarbeidet er jo bare helt lekkert, og jeg kan godt tenke meg at disse er favoritter nå framover.
Ha en fin ukestart og klemmer fra meg;)

helle - pirettehuset.dk sa...

Rigtig søde fuglekort, Janne! Og tasken du hæklede på bilturene blev også så fin, god farvekombination!

Hvor er dit skindtæppe smukt, jeg kan ikke helt forstå om man tager dem over sig , sidder eller ligger på dem? Men hvor er de dog smukke!!!

Klem Helle

Ruths datter sa...

Du så masse flott du lager,Janne.Kunne tenkt meg å gå på kurs hos deg jeg. de fuglelappene. Å så fine. veska:lekker og skinnfellen:Jeg er stum.
Klem

Hanne sa...

De pakkelappene var utrolig flotte - tusen takk for tips!
Ønsker deg ei fin, fin oktober-uke :)
Pludrehanneklem

Hantverkarglädje sa...

Ja fårskinnsfällar, vad kan vara varmare. Det borde vi alla ha den kalla årstiden när man fryser så fort man sitter ner.
I Norge verkar ni kvinnor att vara ett mycket händigt folk. Dessutom är det ju många "hobbyböcker" som skrivits av norksor, jag har flera stycken böcker. Ha en bra dag.

Alvas hjørne sa...

De pakkelappene var superfine, helt nydelige!!
Du ligger sannelig ikke på latsiden, så masse fint du lager:))
En god varm skinnfell kan vel komme godt med til vinteren.
Ha ei fortsatt fin uke Janne!

cille sa...

Herlige fuglelapper du har tryllet frem. Slike maler kan jo brukes til allt. Vesken din fallt jeg også for! Ønsker deg en fortsatt fin mandagskveld...Klem...

ingjerd sa...

Har i flere år hatt lyst til å prøve meg på skinnfell. Har faktisk kjøpt inn bøker og skinn samt sendt en av mine annsatte på kurs....men desverre ender det bare med at jeg bruker skinnene til noe annet...
Likte fuglene dine.....blir sikkert kopiert.

Smykkas sa...

Du all verden.

Fuglelappene falt jeg fullstendig for og det er ikke noe småtterier du holder på med.

Vesken var også en lekker sak.

Klem

KATE ♥ sa...

Fantastisk skinnfell.
Det er nok tungt å sy i skinnet.
Men så har du jo et "teppe" som varer i mange år.
Jeg kunne godt tenkt meg å lære dette, men det er ikke kurs på det emnet heromkring, såvidt jeg vet.
Ha en fin dag!
Kate

Klarafina sa...

Slike skinnfeller er noe av et fineste jeg vet. Lur ide å bruke fuglemalen til pakkelapper!
God helg!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails