Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, november 12

Dekorering av teboks - trinn for trinn

Jeg har hatt noen forespørsler om å vise hvordan jeg dekorerer teboksene mine. Jeg er ikke så god på veiledning trinn for trinn, men håper at dette kan være til litt hjelp.

Start med å velg ut dekorpapir som passer sammen i farger og mønster. Jeg bruker mye gråpapir, eggskallfarget papir, gamle notehefter og morbærpapir. I tillegg benyttes ofte designark kjøpt i hobbybutikken. Auksjonsbrosjyrer, ukeblader o.l. kan også brukes om du finner motiver som står i stil til temaet på gjenstanden som skal dekoreres. Decoupagelakk og en svamprulle er også et "must". Bruker papptallerkener til å tømme lakken på.

Gamle bøker med porøst, gulnet papir er en av mine favoritter. I tillegg er det lurt å bruke et papirkutter, slik at kanter og hjørner blir fine.

Jeg starter gjerne i et hjørne av boksen, og bruker papirskjæreren til å tilpasse kanter og hjørner. Inn mot midten av lokket river jeg papiret slik at det får et mer rufsete utseende.

Slik ser boksen ut når den er klar for "stasj".

Så starter jobben med å dekorere. Jeg finner mye fint på nettet. Her har jeg googlet etter bilder som er relatert til te, teserviser, teselskap o.l. Kjører dette ut på fargeprinter, og klipper ut etterpå. Servietter og stempeldekor er også kjempefint å bruke.

Jeg bruker rulle til påføring av lim stort sett hele tiden. Dette blir mye finere enn å bruke pensel eller kost. Stryk over med hånden slik at eventuelle ujevnheter eller luftlommer fjernes. Jeg bruker hårføhner for at limen skal tørke fortere.

I overgangene mellom de forskjellige papirsortene bruker jeg ofte pastellfarger. Min favoritt er brun, men slike farger finnes i alle varianter. Fargen gnis utover med fingrene for å få en litt antikk look, om dette er ønskelig.

Om boksen skal ha tekst, bruker jeg ofte sjablonger. Påføres med en liten svampbit. Det er viktig å være forsiktig med fargen. Det er finere å bruke for lite enn for mye maling. I tillegg maler jeg også tekst for hånd, om jeg ønsker dette. Men jeg vet at mange ikke liker å male for hånd, og da er sjablonger et kjempeflott hjelpemiddel. Disse kan også brukes på tekstil, men da selvølgelig med tekstilfarge.

Og slik ble lokket på boksen til slutt. Har supplert med å male noen små blader i overgangene mellom de forskjellig papirtypene, men det er ikke nødvendig. Rull over hele boksen med decoupagelakk til slutt. Da blir den mer holdbar og smussavvisende.


Lykke til for den som ønsker å prøve. Teknikken kan selvfølgelig brukes på andre ting også. I forrige innlegg viste jeg to tebokser laget med denne teknikken.

21 kommentarer:

Tove E sa...

Heia!
Kjempe fin teboks.
Det er så morsomt å se hvordan det blir gjort:)
Ønsker deg en fin helg.

Tovepia sa...

Tusen takk for "oppskriften"!!! Dette med å rulle limlakken på var kjempesmart, har hatt en del problemer med kosten;)
Nå\ ble jeg inspirert til å prøve meg igjen, takk for det;)
Ha en fin kveld og klem fra meg;)

Vform sa...

Vad intressant att du visar hur du gör dina teboxar! Ska kanske prova på :)
Du är så duktig!
Ps. Utmaningen blir nog inte av :/
Tack i alla fall!

Ha ett skönt veckoslut! V.

anneskreative sa...

Dette ble lekkert,,,tusen takk for instruksjonen.
det er fristende å prøve for her var det mange gode tips.
Anne

Trollkåno sa...

Å, tusen takk!
Dette skal eg prøve.......om ei stund.....etter julemesse.

Barbros lille atelier sa...

Så gøy å se hvordan du gjør det! Og så flott at du deler det med oss andre. Sikkert mange som har lyst til å prøve seg på litt dekorering nå:-) Boksene ble jo skikkelig lekre! Du er bare sååå flink!!

Ha en fin kveld!

Klem

Tino sa...

Tusen takk, snille du! Nå skal jeg prøve å lage min egen. Jeg må skaffe meg en rulle, og litt forskjellige ark så er jeg klar :)

Ha en fin kveld videre!
Klem Tino :)

Anne sa...

Teboksene dine er kjempe fine:) Så flott forklaring du har laget. Kanskje jeg skulle prøvd meg på ett slik en gang. Kjekt å prøve noe nytt:)

Nikoline sa...

Hei,hei!
Takk for ein koseleg og lærerik kurskveld:0)
Har ikkje prøvd meg på slikt,men skal når eg får GOD TID! Dette innlegget frista meg veeeldig til å prøva...
God helg til deg:0)

Birgitta sa...

Vilka fina teaskar du gör och vad fint du visar hur det går till.
Här kommer godnattkramen till dej.
Birgitta

GryNoKa sa...

Kjempefin teboks!
Fikk lyst til å lage en med det samme..
Ha ei flott helg Janne!
Klem : )

johanne`s rom sa...

Kjempebra. Men...hva slags esker bruker du, ferdigkjøpt eller? Tips med å bruke rulle var fint.

Min stil sa...

Kjempeflotte bokser. Du er jo bare såååå flink. Koselig at du viser teknikken trinn for trinn.
Ha en fin dag videre.
Klæm Susanne

Shabbycharm sa...

VIL FÖRST TAKKE FOR ATT DU LEGGER UT SÅ BRA BESKRIVNING PÅ HVORDAN MAN LAGER SLIKE BOKSER, DU ER EN KNUPP.
ÖNSKER DEG EN KNALLFIN HELG.
KLEM BELLA

Tani sa...

Så lekker den ble.Kjempflott at du la ut fremgangsmåten,da.Så flink du er!!God helg!

Anelia sa...

Tack för att du visar hur du gör dina vackra hantverk!
Ha en fin helg!

Alvas hjørne sa...

Så flott å se fremgangsmåten,
Kjempefint resultat som vanlig hos deg:)
Fikk mailen din med adressen, så den kom fram.
Har vært på reisefot noen dager så det har vært stille hos meg.
Ønsker deg en fin kveld og god helg!

Anonym sa...

Hei.Tusen takk for titten.Dette må jeg prøve en gang.Ha en riktig fin helg.Klem fra Bodil...

oline's skattekammer sa...

Hei igjen, så kjekt med noen gode råd! Limrulle var jammen lurt, det skal prøves nestegang, ja! Måtte le når jeg leste om hvor du liker best å jobbe, akkurat det samme her, har et stort og fint arbeidsrom, men det er jo så himla fullt der... Har regna litt her i dag, men da jeg kjørte hjem fra jobben nå ikveld, var de 11 gr og føhnvind... Ja helt greit for meg altså, med snø på bloggen, greier jeg meg lenge. Voldsomt hvor det korter vinteren med en fin førejulvinter. Ha en koselig lørdagskveld! Om jeg har glemt å kommentere strikkepinne-etuiet ditt, så var det naturligvis praktfullt, jeg går litt i surr av og til...

Frk. Maya sa...

Hei på deg! ka, Kid har virkelig mye fint i år synes jeg. Jeg liker så godt den rustikke, litt gammeldagse eventyrjuken, og på KID var det mye som falt i smak hos meg i år for å si det slik. Spørs om det ikke blir flere turer på meg.
Du har virkelig teken på decopage. Og så genialt å bruke papptallerken til limet da, jeg klisser det jo på plastposer, direkte på penselen osv, hohohoh:D Og det med rulle var veldig lurt. Men det ser ut som en malerulle? Er det det, eller er det en av de der spesial decopagerullene?
Jeg ser du viser frem julemalingen din og det inspirerte meg til å vise frem mitt. Jeg malte en del på tre for noen år siden, spesielt til julen. Hmm...nå klarer jeg ikke å bestemme meg for dagens innlegg ,hihi:D
Søt snømann med andre ord:)
Maya

Frk. Maya sa...

Hohoho, så morsom skrivefeil! "Eventyrjuken"...hørtes jo veldig koselig ut det da:D Det skal jo selvfølgelig stå eventyrJULEN, men det skjønte du nok.

maya

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails