Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, mai 16

"Stikk ut 2013" og et nytt hjerte i rakved

I fjor var jeg med på Stikk ut - aksjonen som ble arrangert av Ute Nordvest. 10. mai gikk startskuddet for 2013-sesongen, med hele 150 turmål på Nordmøre og i Romsdal. Dette opplegget er en stor motivator for folk som ønsker å holde seg i form. I tillegg er det utrolig kjekt å å bli kjent med nye steder og naturperler i nabokommunene. I helga var vi på hytta, og brukte den som utgangspunkt for stikk ut-turene våre.

Den flotteste og mest krevende turen gikk til Trollkykja (som er en grotte langt oppe i fjellet) i Fræna kommune. Her kom vi så høyt opp at vi måtte gå i snø siste del av turen. Oppe i fjellet var heller ikke bjørka blitt grønn ennå, så man kan vel si vi ble satt litt tilbake til vintermodus. Må vel kunne si at jeg var ganske sliten da vi kom tilbake til parkeringsplassen igjen.

Her er vi kommet til toppen, og kan skue nedover til dalbunnen der bilen er parkert.

 Inngangen til grotten var delvis dekt av snø ennå.


Flotte  fjell i bakgrunnen. Postkassen hvor Stikk ut-turene registreres.Tursjokolade er et "must" på strevsomme turer. Når man i tillegg har en slik vakker utsikt smaker sjokoladen ekstra godt.


På begynnelsen og slutten av turen gikk vi gjennom et flott landskap med høye grantrestammer og mosedekt bunndekke. Slike landskap er noe av det flotteste jeg vet.


Vi gikk også fra Mordalsvågen til Julneset  (litt vest for Molde). Dette var en ganske kort tur som ikke tok mer enn en halvtime å gå.  Fin natur og god sti å gå på.


 Siste Stikk ut-mål i helga ligger ikke langt fra hytta, så her behøvde vi ikke å bruke bil til startpunktet. Turen rundt Skarvatnet er ikke mer enn 3 - 4 km., men lang nok til å bli "varm i trøya".


Dette kan vel nesten betegnes som fjellområde, og isen ligger fortsatt på vannet.


 Like ved postkassen hang dette søte hjertet på en bjørkegrein.
Når jeg først er inne på temaet hjerter, kan jeg også vise et av mine siste egenproduserte hjerter. Det er laget av rakved funnet ved Atlanterhavsveien. Jeg var så heldig å finne en fin fjøl som en gang har vært malt med rød maling.  Flott patina som passet utmerket til et litt rustikt hjerte. Har malt noen kruseduller i tillegg til rødmalingen som allerede befant seg på fjøla.
Ønsker alle en riktig flott nasjonaldag !11 kommentarer:

Sylke sa...

Fine bilder av flott natur! Hjertet du har laget er også veldig fint! Ha en hyggelig 17-mai-feiring i morgen :)

Klem

helle sa...

Det er en smuk Stik-ud tur i har gået i det fantastiske fjeld, hvor både klima og landskab veksler! Godt du slår et slag for fysisk aktivitet og for gode oplevelser Janne.

Jeg elsker dine hjerter (og andet) i gammelt tømmer og træ.

Nyd 17. maj!!

Klem Helle

Edny sine puslerier sa...

Så flott turoppdatering! Så kjekt å finne hjerter på tur. Og rekvedhjertet ditt var kjempefint!! Ønsker deg en fin 17.mai og ei herlig pinse i sol og finevær:)

Hantverkarglädje sa...

Allt som du gör av drivved så gillar jag.
En härlig tur du varit på. Det ger en hel del trivsel att vara ute i naturen. Dessutom har ni en fantastisk natur i Norge med de fina fjällen. Tänk att jag varit på bilsemester till Molde en gång men det är längesen.
Spännande i morgonkväll, jag håller tummarna för Krista.

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Flotte turbilder!
Det er så flott med slike turer,variert natur og mange opplevelser,herlig!
Og det beste, når du kommer opp på toppen og kan skue utover hele landskapet:)
Vakkert hjerte du har laget!

Ønsker deg ei flott pinsehelg!

Turid sa...

For noen flotte turbilder -ble helt "forelsket"-selv om vi har masse natur her rundt oss er det alltid spennende å se nye turmål.
Rækvedhjertet var jo bare nydelig !
Turklæm fra Turid!

Atelier Kari sa...

Flotte turer, men et enda flottere rakvedhjerte med masse sjarm! Takk og vel overstått 17. mai feiring! Klem fra Kari!

Hanne Mordal sa...

Hei,

Å så kjekt at du delte disse flotte bildene fra mine hjemtrakter

Solveig sa...

Skal si du er sprek! Fantastiske bilder av flott natur. Er sikker på det var en flott opplevelse;o)) Mange turer venter fremover nå som snøen forsvinner i fjellet;o)
Hjertet var kreativt, rustikt og flott!
Ønsker deg en nydelig uke, min venn!
Klem fra Solveig

Margaretha Johansson sa...

http://vindsromantik.blogspot.se/

Vacker utsikt, älskar fjällen, en underbar plats att njuta på.
Så fint hjärta på trädet, och ditt trähjärta, älskar det.

Önskar dej underbara kreativa dagar
Kram Maggan

Ruths datter sa...

Da er dere i gang med stikk uten ja.Vi skal starte i juni når vi er tilbake til gamlelandet. flotte bilder fra deres turer.Hørte akkurat om ei som var på Snøtind i helga. Vi ser den toppen fra hytta vår.
Klem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails