Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, februar 23

Korktavle i ny drakt og kruseduller med oljepasteller

I flere år har jeg hatt liggende en korktavle som var utgått på dato. Som alle korktavler med utgått datostempling hadde den trehvitt listverk og kork bakgrunn. Slik var det, og slik skulle det være. Men ikke nå lenger :) Så i mangel på en oppslagstavle på hobbyrommet, ble den gamle korktavlen igjen tatt i nåde. Men ikke før den hadde fått ny drakt. Så i mitt rikholdige utvalg av servietter fant jeg roseservietter som kunne duge til formålet. Rosemotivene ble festet til tykt papir ved hjelp av decoupagelakk, og deretter klippet ut i ønsket format. Hjørnene festet jeg til listverket slik at det ble et åpentrom inn mot bakgrunnen som på forhånd var blitt malt i hvitt (ikke noe problem å male kork med vannbasert maling). På denne måten kan jeg også oppbevare ting på korktavlen uten å måtte bruke stifter. Og så måtte det selvfølgelig bli med en fugl i dette prosjektet også. Bokfinken ble kopiert fra en fuglebok.

På hobbyrommet er ikke bokfinken på korktavlen den eneste fuglen. Den er i godt selskap med gjøken på bildet under. Gjøkuret fant jeg på et bruktutsalg i fjor sommer. Det lå i en kasse og var helt demontert. Men for kr. 10,- var det verd et forsøk på å sette det sammen. Oppgaven ble tildelt yngstegutten i huset. Ved hjelp av bilder på internett greide han å sette det sammen igjen. Gjøken er av det rolige slaget. Og siden han ikke "gaper" hver halve og hele time, som slike gjøker pleier å gjøre, får han lov å sitte i døråpningen hele tiden. Ikke legger han egg i andres reder heller :) Så som dere sikkert skjønner så fungerer ikke dette gjøkuret som klokke, men kun som pynt på hobbyrommet.Blant mine hobbysaker er oljepastellene de jeg er aller mest glad i. Jeg har aldri prøvd å lage bilder kun med pastellfarger, men bruker dem som et supplement når jeg maler med acrylfarger. Men det er lov å leke seg :)

18 kommentarer:

Tovepia sa...

Dette ble jo den flotte korktavla! Så mye artig og flott en kan lage av de gamle tavlene, har en liggende selv.
De fargelekene dine på slutten så virkelig nydelig ut.
Det blåser og regner, kjenner jeg er litt værsjuk:O))
Kos dæ, klem fra mæ;)

InGa sa...

Så smart å blåse liv i korktavlen.
Den ble kjempesöt.
De krusedullene du laget til slutt var heller ikke dårlige.
I dag har vi blå himmel og sol, +6 grader, men kuling vinder.
Ha en fin uke.

snødronningen sa...

Så flott korktavla ble og flotte kruseduller,ha en kreativ aften,klemmer hege

Turid sa...

Ideen med kork tavla var kjempe god, har å ei som trenger restaurering før den får komme frem igjen....Et gjøkur har æ å , men det er klart for å henge opp, gjøken er tam , så han holder stilt ...Det æ mangle er et hobbyrom - det vil si rom har æ -men det står ikke hobby på døra -mere "rot " kanskje? Ønsker dæ en flott torsdags ettermiddag, snart er det freddan igjen!

ide-puffen sa...

Så kreativt og vårlig. Jeg ønsker meg også gjøkur. Så morsomme.
Hei hopp
Randi

Anne Vik sa...

Så lurt!!
Den ble kjempelekker, og personlig.
Kjekt å ha noe å sysle med i dette været.
Ha en fin dag:-)
Klem

Ann Tove sa...

Korktavle er kjekk å ha, og denne vart lekker.

Sylke sa...

Så fin tavla di ble, den har blitt som ny :) Pastellfargene er veldig kjekke, i "gamle dager" tegnet jeg store bilder på farget papp :)

Ha en hyggelig kveld!

Vform sa...

Ååå ... så trevligt inlägg du visar idag :O)
Så fin tavla ... och gökuret! Ett sådant hade mor och far hemma , säkert finns det kvar :)
Oljepasteller har jag inte prövat, bara torrpasteller ... som DIN tavla är målad med :) Men allt är roligt att prova på ...
Ha en fin helg!
Kram till dig!

2ne sa...

Koselig tavle :-)
Dette pynter virkelig opp.

Mona sa...

Så flott den korktavla blei. Du er så kreativ og flink. Ha en fortsatt fin uke.

Mags Romantiska Smycken sa...

http://www.vindsromantik.blogspot.com/

Hej Janne

Något som jag gillar är fåglar, fågelholkar... det som du visar här, Läckert!

Kram Maggan

helle sa...

Den blev bare helt vidunderlig fin, din tavle med udgået dato! Du forstår at sætte det hele sammen på sådan en sød måde Janne, et fint talent du har!
Og jeg forstår at din søn har arvet talentet for at sætte ting sammen på den rette måde også!!!

Nyd helgen, ven!

Klem Helle

farmor sa...

Du, den tavla ble kjempeflott. Her popper det opp med de utroligste idèer. Farmor

merethe sa...

Hei på deg :) så fin tavlen ble etter din "overhaling" Det er mye som bli så godt som nytt med litt maling og dekor. JA vi koser oss mye hjemme her på gården. Veldig greit for mammaene som har små babyer...også har vi stor tomt med gjerde rundt så de største barnebarna kan løpe helt fritt der. Det blir nok mange grillingser ute med gjenget året rundt. :) Ønsker deg en flott uke. Klem Merethe

Dordis kreative glede sa...

Blir i godt humør hver gang jeg titter innom :) Det er noe med deg og fugler altså - i alle varianter. Så lurt med korktavla! Ønsker deg ei fin ny uke. Klem fra Dordi

Alvas hobby sa...

Så vakker den ble!
Gøy å forandre slike ting,og se at de blir som nye igjen:)
Og herlig fuglemotiv.
Fin kveld til kreative deg:)

sbo sa...

thank you so much. fosbor good Archive

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails