Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, februar 20

Perm med motiver av Carl Larsson, bakst og skryt av en flott bok

Som jeg sikkert har nevnt tidligere er jeg svært glad i motiver av Carl Larsson. For en stund siden var jeg så heldig å få noen store glansbilder med motiver av denne svenske kunstneren. Disse ble brukt til å dekorere en perm i papp fra Panduro. I tillegg til glansbildene brukte jeg forskjellige designark, acrylmaling og litt annen stasj. Også noen små glansbilder og sider fra en gammel bok ble benyttet.
I bloggen Kasparas Regnbue fant jeg en oppskrift på brød med fylt med baconost og purreløk. Det så svært godt ut, så jeg måtte gjøre et forsøk på å bake dette jeg også. Og jeg ble ikke skuffet, brødet som helst bør spises varmt, smakte nydelig. Fint å spise til salat, suppe eller som et melommåltid. Brødet kan fryses. Oppskriften finnes i her i denne bloggen.Og så må jeg skryte av denne flotte boken, som jeg vil betegne som "et eventyr av en bok". Som tittelen "Håndplagg" tilsier, så dreier det seg her om votter, vanter, hansker og puslvarmere. De gamle modellene i boken er samlet fra hele landet, og mange av dem framstår som rene kunstverk. I boken er vakre bilder både av de gamle modellene, og de som er kopiert og strikket på nytt. I tillegg finnes oppskrift til alle modeller. Tror ikke jeg blir lei av å se i denne boka. Boka er nå på salg for kr. 199,- hos Haugen boks netthandel. Her får man myyyyye for pengene, for boka er både stor og ganske tykk.


I Romsdalen har karene tydeligvis vært meget fine når de tok på seg feststasen. På Romsdalsmuseet finnes slike gamle pulsvarmerene for mannfolk. Disse er strikket på
ny......

21 kommentarer:

Halinka sa...

HI,Janne:-)
I like those motives very much,also the fashion,presented by You here.It's something different and very original for me.I think,they are pure Norwegian style,without any influence of foreign trends,which I like most in it.
I like the photo of the man,wearing wrists warmers,made in such a romantic style:-)
Hugs-Halinka-

Tussilago sa...

Dette var et flott innlegg;) Jeg er også begeistret over det normale for familie Larssons kunst. Akkurat nå ser jeg rett på en stor kalender med bilder av Carl larsson, kjøper en slik hvert år og koooser meg hver dag med bildene !!jeg har ofte tenkt på hva jeg kan gjøre med motivene etterpå...og syns liksom ikke alle passer å lage bilder av. Dette med å dekorere en perm er en kjempeide. Din perm ble nydelig...og jeg ville ikke på noen måte kunne laget en slik perm. Du er talentfull Janne!
og det er en stor glede å titte på innleggene dine, man blir glad av å se på alt det fine du lager!!
Brødet både hørtes og så flott ut, en god ide til nistematpå en tur også! Boka så flott ut. jeg kan ikke glemme den ovnsvotten du laget, broderi på ull...og her var det jo flotte ideer til dekor!
Fortsatt fin søndag til deg;)

Tovepia sa...

Den boka så jo bare direkte super ut med alle de flotte oppskriftene!!
Og for en perm du har laget!..du er en mester på dette, jeg nyter alle detaljer!
Ha en fin kveld, klem fra meg;)

Nikoline sa...

Hei,hei.
Var på mammututsalg i Bergen og sikra meg den boka til 199,- eg også og gler meg til eg skal setta meg i godstolen med "studiane"..
Så kjempeflott perm du har laga!! Finnes det verkeleg glansbilder med Carl Larson??! Heldige deg som har fått ei "så gjev gåve"... Imponert over at du har gjort deg så føre med innsida av permen også - men ikkje overraska - typisk Janne i Fagerlia det der:0)

Siv sa...

For en nydelig perm! Du er virkelig flink! Ønsker deg en fin søndagskveld!

Anonym sa...

Hei.Spennendes bok.Synes at jeg har sett den en plass men husker ikke hvor.Kjempe nydelige mønster.Nydelig perm du har laget.Enig kjempe fine motiv av Carl Larsson.Ønsker deg en riktig fin Søndagskveld og ny uke.Klem fra Bodil.

Samtal från min trädgård sa...

Håndplagg är en riktig coffeetable-bok, som man gärna låter ligga framme. Har inte stickat något därifrån ännu, men ska så småningom.

Lindas hobbyhjørne sa...

For en flott perm... helt nydelig !
Ha en fin kveld, klem.

Trollkåno sa...

Å, so flott den permen vart.....so forseggjort, nett som du pleier.

Ruths datter sa...

Skulle ønske jeg kunne gå på kurs hos deg. Du lager så flotte bilder. Blir helt betatt jeg.
Klem

Litt av Mitt sa...

Permen ble kjempefin! Du er så flink til å sette sammen farger, ulike mønster og strukturer :) Og Carl Larsson blir aldri feil, nydelige bilder han laget. Votteboken så spennende ut, og så kjekt med oppskrifter til også da.

"Romfortrivsel" sa...

Flott perm, Janne!
dette er til inspirasjon. Jeg har handlet inn til et større bilde i beige og brunt, og jeg lar meg villig inspirere her hos deg til collage teknikk.
En skikkelig snadderbok, og for ikke å snakke om brødet, som ser kjempegodt ut!

Fin i Formen - Margrethe sa...

Mye lekkert du viser. Carl Larsson har jo mange flotte motiver som man fint kan la seg inspirere av og bruke til egne arbeider. Permen din ble lekker. Boka du viser virker veldig fin. Herlig å ha noen bøker å bla i for å finne inspirasjon eller bare for å ha noe fint å se på :)

Alvas hjørne sa...

Du er den rene kunstner, vakkert dekorert perm!
Vakker bok du har fått i hus, og lekkert brød som høres supert ut:)
Jeg elsker å prøve ut nye oppskrifter, og denne virker veldig spennende.
Riktig god uke til deg!

Mags Romantiska Smycken sa...

WOW så mycket fint, vilken fin pärm, och jag älskar fåglar.
Så fina stickarbeten, vackra vantar.

Vet du att jag har en till blogg, den här http://www.vindsromantik.blogspot.com/

Kramar Maggan

GryNoKa sa...

Du har virkelig laget masse vakkert, og de vottene/pulsvarmerne er jo bare til å dåne av...
Ha en fin onsdag! klem : )

snakkemunn sa...

Så nydelig permene din var. :))

mimmi-leone sa...

Takk for inspirasjon, både til matoppskrift og nydelige hjemmelagende plagg.

Det du har laget var kjempefint, så flink du er!


Tusen takk for alltid koselige kommentarer fra deg!

Hilsen fra Mimmi-Leone

Klarafina sa...

Permen som du har laget er nydelig komponert med fine motiver :)

Halinka sa...

Dear Janne...
Firstival - I'd like to thank You for Your comment upon my works.I like all of them very much and always wait for Your opinions.Pity,You didn't have time,but my blogposts do not escape anywhere:-) You can always return to something missing.

Secondly - I'd like to ask You for something important:
Recently-the new Followers come to my blog,some of them leave it.I always want to know,who left my blog,in order to do the same and not to comment someone,who didn't want to comment upon my blog any more,which seems to be not only unfair,but a nuisance as well.Sometimes it is very difficult to detect,who has just left,so I have decided to observe only those blogs,which owners observe mine.That's why I left some of others from observation and as You probably realised -Yours too.Sorry to have announced that,but nothing more simple-I DO INVITE YOU TO BECOME MY FOLLOWER and I will do the same again.Otherwise-I will mark Your Blog only in my links and will only comment,when You come to me.
Third case-f.egz.when I announce my Giveaway,and it will be in a few days time,probably-I do not know yet-but I'll be trying to make it only for the FOLLOWERS of my blog.
Feel invited-become my FOLLOWER,pls:-)
Hugs-Regards-Kisses-Halinka

Hespe sa...

Utrolig flott perm du har 'scrappet' - helt nydelig!!

Ha en flotters lørdagskveld videre!

Klem fra Hildegunn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails