Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, januar 30

Pc-veske i ullfilt, strikka sitteunderlag og et lite prøveprosjekt

Eldstegutten ønsket seg strikka pc-veske. Han er stadig på farten og ville gjerne ha en veske som tok mindre plass i bagasjen. Jeg satte i gang uten mønster og håpet på det beste. Men da veska kom ferdig tovet ut av vaskemaskinen var tabben et faktum. Den ville kun passe til lange smale datamaskiner, og så vidt jeg vet finnes ikke denne typen på markedet ennå. Tviler på at de kommer i denne fasongen noen gang i det hele tatt. Nå er ikke min tålmodighet så stor, så jeg gikk ikke i gang med noe nytt strikkeprosjekt. Neste forsøk ble foretatt i ullfilt. Dette gikk bedre, og passet helt perfekt til datamaskinen. Og gutten ble fornøyd selv om vesken ikke var strikket slik som ønsket opprinnelig var.Og det som opprinnelig skulle bli pc-veske ble til et stort sitteunderlag. Ikke mine farger akkurat, men med litt brodering og applikasjon ble det i det minste litt mer feminint......

Og så et lite prøveprosjekt. Mens jeg satt og spiste frokost før jeg skulle gå på jobb en morgen, fikk jeg plutselig en idé. Den gikk ut på å dekke en hermetikkboks med dobbelsidig tape, for så å dekkorere boksen med tråd. Dette gikk helt utmerket , tråden "satt som limt fast". Rakk ikke å gjøre ferdig boksen før jeg måtte springe på jobb, men fortsatte da jeg kom hjem igjen. Pynten ble et filthjerte som også er festet med dobbelsidig tape. Tror dette kan være noe som barn kan greie. Og så får man jo brukt opp litt av garnrestene. ( Jeg brukte en maisboks til dette. Ikke å anbefale fordi maisen
setter igjen farge innvendig, og som er vanskelig å få bort.)

Og mens jeg først var i gang, måtte det sjekkes om hyssing kunne brukes på samme måten. Det var heller ikke noe problem, hyssingen festet seg godt på den dobbelsidige tapen. Litt pynt måtte det blir her også. Begge hjertene er festet med tape.........


Dette er boksen jeg dekorerte med hyssing. Grei å bruke fordi den ikke har skarpe kanter.
For den som ikke har prøvd denne type kaffe vil jeg anbefale å bytte ut sjoko-vanilje kaffe med en eller to skjeer av den vanlige kaffetypen du bruker. Da blir det meget god smak. Første gang jeg skulle prøve meg på denne type kaffe traktet jeg av sjoko-vanilje kaffe uten å blande med vanlig kaffe. Det ble litt for mye av "det gode". Alt for mektig og søtt. Men om man blander, blir det altså meget god kaffe. Dette har jeg gjort i mange år, og etterhvert har det kommet flere typer smakskaffe som også er flotte å bruke på denne måten. Men nå har jeg begynt å tenke på kaffemaskin, så da kan jo mulighetene bli enda større......

25 kommentarer:

Smått og stort sa...

Så masse fint på en gang! Kjempefine både pc-vesken og sitteunderlaget! Og den boksen ble skikkelig tøff- kjekt å ha en sånn kaffeboks stående på kjøkkenbenken :)
Ha en fin søndag!
Hilsen Sissel

Mette sa...

Sa mye fint og kreativt du har laget. Mange gode ideer du deler her!

ha en fin sondag

Groskro sa...

Både PC-veska og sitteunderlaget ble kjempefint. Men jeg må si at det var kult med de boksene du pyntet med garn, hyssing og filthjerte. Det var smart!! :-)

Halinka sa...

Hi,Janne:-)
Fantastic ideas,fantastic work and colours.I like the idea for cans embellishment-that's the way ,how usual can becomes individually stylished:-)
Best Regards-Halinka-

Nette Cecilia sa...

Så många fina saker du gjort! Jag brukar också köpa smaksatt kaffe vi har här i Finland Robert Pauligs smaksatta kaffe ,mina favoriter är Choklad ,vanilj ,kardemumma,otroligt gott,kram Nette

Litt av Mitt sa...

Det er så moro når ungdommen selv spør om du kan lage noe til dem :) Det er flott at de vil ha noe hjemmelaget. PC-vesken ble kjempefin i farge og design til en ung mann! "Hyssing-boksene" ble også fine. Uendelige muligheter for pynting på disse :)

Tovepia sa...

Det ble jo et flott sitteunderlag, da:O)..men veske i ullfilt ble flott!
Jeg likte dine bokseideer, de ble kjempefine; skikkelig lekker den med hyssing!
Jeg bruker også en dæsj med smakskaffe oppe i den vanlige, gjør seg...men kaffemaskin skal jeg ikke ha!:O)
Kos deg resten av dagen, klem fra meg;)

merethe sa...

Her var det masse flott å se. Det med dobbelsidig teip var en meget smart idè. Boksen med hyssing rundt ble råstilig. Da vet jeg hva jeg kan gjøre med boksene jeg har ute på hobbyhuset. For de mangler fin dekor på utsiden. Takk for tipset :D
Pc vesken var rålekker. Den falt nok i smak ja. God søndagskveld.
Klem Merethe

Smykkas sa...

Her var det sannelig mye flott på en gang. Synes du har løst dette med pc-vesken utmerket, og det ble sannelig et flott sitteunderlag.

Boksene dine var superlekre, og den ideen vil jeg sannelig kopiere. Helt supert, og dette kan jo alle klare.

Tusen takk for tipset om nettsidene. Det er så mye flott at det er rett og slett vanskelig å velge.

Klem

Tussilago sa...

Du er da vel bare flink. "Misslykkede" prosjekter blir til helt nye ting;) Så gøy at sønnen din ville ha en slik hjemmelaget pc veske!. Jeg har sett slike strikkede vesker med marius mønster, men vet ikke hva slags garn eller hvor mange masker osv..
Vet du, slike hermetikkbokser med tråd laget jeg da jeg var lita. Her i nord hadde vi jo, og har, "Vesterålen hermetikk", fiskebollene, og tilgang på hermetikk;) Brukte dem til bokser for tusjer og fargeblyanter osv. En ide jeg fikk når jeg så din flotte med lingarn var jo at man godt kan bruke disse til pynte-potter. Om sommeren har jeg alltid kjempebehov for potter ute, i drivhuset og i hagen ellers.
Sist søndag ble jeg inspirert av deg til å lage muffins til søndagskaffen. Nå har vi akkurat satt ei eplekake i ovnen. Kanskje det kan inspirere deg;)

"Romfortrivsel" sa...

Smarte og fine idéer! PC veske i ullfilt tar jo mye mindre plass enn mange andre typer. Greit på reisen, spesielt.
Synes sitteunderlaget ble sprekt i fargene. En glad-underlag til skiturene i det hvite?
Ha en flott søndag, videre!

Berit sa...

Du er utrolig dyktig altså! Den pc veska ble skikkelig tøff og sitteunderlaget også.
Å bruke boksene på en slik måte var artig, har en samlng jeg også som skal brukes til litt av hvert.
Og den boksen med Mona Lisa, nydelig. og de søndagsmuffinsene hadde vært ypperlig å hatt nå til kaffien ;o)
Ha en fin kveld.
Klem.

Tino sa...

Imponert over alt det fine du tryller frem. Pc'veske tror jeg at jeg må lage selv også, og så smart å dekorere boksene slik.
Ha en fin søndagskveld!
Klem T

Alvas hjørne sa...

Ikke så galt at det ikke er godt for noe..det ble jo et flott sitteunderlag da:))
Mange fine ideer her, boksene ble helt supre!
Synes også at slik smakskaffe kan bli litt vel mye..så dette er vert å prøve, tak for tips!

Riktig god ny uke til deg!

Mona sa...

Oj vad du hunnit med mycket! Både datorväskan och sittunderlaget är så fina!
Och burkarna - jag har inte kaffeburkar, men jag har gurkburkar. Jättefin ide, det måste jag prova på.
Kram, Mona

Turid sa...

Du er et oppkomme av gode ideer -pc veska var jo bare så flott-her må det være vanskelig å ta feil...finns nok ikke mange av denne på dusinet.
De pynta boksan var en skikkelig god gjenbruks ide`-å så enkelt , men så fine!
Du får ta godt i mot den nye uka-spent på hva slags kreative sprell du nå kommer med...?

helle sa...

Nej hvor smart, Janne, dåserne blev helt hippe!! Må have været et slid at arbejde med dobbeltsidet tape, jeg personligt ville have fået klistret alle fingre sammen in no time! Sød ide også.

Uheld at pcén ikke er opfundet endnu i de rigtige mål, hi-hi men siddeunderlags-puden er et godt alternativ!!

Hav en fin uge!

Klem Helle

Käranån sa...

Så mycket fint du har gjort och vilken bra idé med burkarna!

Janne sa...

Her var det kreativitet på høygear:)) Utrolig mange flotte ting du har laget! Likte godt den veska til dataen og boksene du har pyntet så fint:)
Jeg la meg til som følger her:))
Ha en fin dag!
Klem fra Janne

Fin i Formen - Margrethe sa...

Hei! Så mye fint du har laget. Veldig artig å se alle ideene dine. Å bruke dobbeltsidig tape på boksene var jo en lur måte å få festet på hyssingen!

GryNoKa sa...

Så masse fint du har laget!
Pc veska var lekker!
Ha en fin kveld!
Klem : )

Ruths datter sa...

Så lekker den pc-veska ble. Du er flink altså. Artig med de boksene også. Ønsker deg en super onsdag

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

så kjekt å se alt det du lager, så gøyt og inspirerende medslike mennesker..!
takk for titten :o))))
klem,magny

Klarafina sa...

Er bittelitt misunnelig på din kreativitet.....men egentlig trenger jeg jo ikke å være det for du er så grei at du deler med deg av dine ideer :))
Ha en fin helg!

Min Skattkammare sa...

Tänk så glad jag hade blivit om du skulle kikat in i butiken!! :o)
Vilka härliga saker du gjort, mysiga färger!
Ha en fin söndag!
Kram Kicki

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails