Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, desember 12

Gjenbruk av julekort og nye julekuler

Siste tema i Frei husflidslag dette året, var gjenbruk av julekort. Vi sydde bokser og kurver som kan brukes til julepynt eller til praktiske formål ( som f.eks.nøtteskål ). Før i tiden da tilgangen på materialer var knapp, og økonomien satte begrensninger for kreativ utfoldelse, var det ganske vanlig at man brukte opp igjen gamle julekort til formål som dette. Må innrømme at jeg ikke brukte gamle julekort i dette prosjektet. De ble kjøpt på en blomsterbutikk for kr. 1,- pr. stk.

Hvert år har jeg store førjulsplaner om å lage både det ene og det andre. Men jeg rekker som regel bare å utføre en liten del av det jeg har lyst til. Men noen nye kuler til juletreet er det blitt. Dette er isoporkuler som er malt med strukturmaling. Oppheng er laget av streng, samt hyssing og perletråd. Synes det er kjekt å blande det rustikke med det litt sarte. Englene er hentet fra engleboka vist i forrige innlegg, samt at noen er kjørt ut fra div. nettsteder. Vi har ennå ikke fått inn juletre, så kulene henger for anledningen ute i det fri. Det var kjempekaldt å ta bilder uten votter, så kvaliteten er deretter. Frøs for mye på hendene til å "fikle" med kameraet. Forresten så er jeg ingen superfotograf, så det har sikkert ikke hjulpet om jeg hadde fiklet med kameraet heller.
19 kommentarer:

Anelias hantverk sa...

OOJ jag jag minns dessa korgar av julkort som vi gjorde i skolan som barn. Jättesöta är dom!
Ha det bra!

Stubbetufsa sa...

Jeg husker også julekortskålene!
Fine kuler!

Tovepia sa...

Du lager såå mye flott, og den kurva var kjempefin, ikke sett maken, jeg!
Nydelige kuler...og flotte bilder!
ha ei fin uke, klem fra meg;)

Birgitta sa...

Så fin korg du sytt av julkort.
Du är inte ensam om att inte hinna med allt som du vill göra innan jul.
Önskar dej en trevlig vecka.
Kram birgitta

Hantverkarglädje sa...

Oj vad jag blev nostalgisk när jag såg dina skålar av julkort.
När jag var barn så gjorde vi små hus av julkort på samma vis, jag kom ihåg det nu när du visade dina skålar. Mycket intressanta saker du gör. Ha en skön luciamorgon.

Hantverkarglädje sa...

Hej igen!
Jo du jag skall förklara husen vi gjorde. Klipp först ut fönster var du vill ha dem och sy snyggt runtom. Ett kort sätts liggande till vardera långsida och ett kort sätts stående till vardera kortsidor. Klipp lite snett vid båda sidorna på kortväggen där taket skall komma. Sätt ett kort till golv och två st mot varann till tak. Sy ihop alla kanter. Man kan också lämna bort fönstren och sen lämna ena taksidan så den går att öppna då får man en snygg ask, låda eller presentförpackning. Hoppas du har en aning om vad jag nu skrivit. Lycka till.

Vform sa...

Åååå ... vilka minnen de skålarna framkallar från barndomen!
Har faktist sett på någon marknad att de tillverkas nu också!
Jättefina!

Ha en fridfull Luciadag!
Kram Vivan

Halina sa...

Hi,Janne:-)
I love Your Julekuler very much.They are so simple and beautiful.Last time I saw in other blogs the similar ideas-on the similar basis,but I did not like either the technique,nor the effect.They were covered with specially cut and attached pieces of colourful laces and looked like artichokes.
Your version is really beautiful and moody.
Best Regards-Hlina-

Litt av Mitt sa...

Det var en ny måte for meg å bruke julekort på :) Ser at andre minnes dem fra barndommen. Skålen ble fin den :) Siden jeg er så glad i engler så falt jeg jo for julekulene dine!

Tino sa...

Ha aldri sett lignende jeg, så morsom gjenbruk av julekort.
Skjønne julekuler.

Kos deg videre i adventstiden.
Klem T

Ruths datter sa...

ja korgene av kort ser så flotte ut. Kulene var også flotte. Ønsker deg en fortsatt fin adventstid.
Klem

Hespe sa...

Kjempeflott kurv! Sånne kan jeg faktisk huske at vi laget som barn, men kanskje ikke riktig så flotte da..;o)

Nyt førjulsdagene videre!

Klem fra Hildegunn

Anonym sa...

Hei.Så lurt å bruke gammle julekort til.Nydelig.Nydelige julekuler.Ta kan du.Kjempe fine.Ønsker deg en riktig fin førjulsuke videre.Klem fra Bodil.

Alvas hjørne sa...

Nydelig korg!!
Kreativ måte å bruke julekort på:))
En kjent sak med mange planer til jul, mange blir igjen hos meg også...hode er jo så fullt av nye ideer, en rekker ikke alt..
Ha en fin kveld!

Käranån sa...

Så roligt att se att ett gammalt hantverk är bevarat. Jag minns att vi gjorde hus i skolan av julkort, men nån så fin korg som din har jag aldrig sett förr. Vackra "julekuler" du har gjort!! Jag hinner heller inte med allt jag vill göra till jul, men så är det varje år...

Romantiska Hem sa...

Ville bara titta förbi o lämna en vinterkram! Kram petra

Fin i Formen - Margrethe sa...

Artig julekurv! Har sett noen lignende på Epla, der er det ei som selger slike kurver. Artige er de i alle fall og jeg visste ikke at det var en "gammel" idé.
Søte julekuler også.

mimmi-leone sa...

Så fint det ble, og for en lur idè!

Hilsen fra Mimmi-Leone

yesheimen sa...

Du verden, så kreativt, den skålen av julekort var bare lekker altså. Men jeg ville også kjøpt nye, jeg samler på alle julekort, og har nok 100-vis liggende her og der.
Julekulene dine er også fine, blir nok dekorativ på treet.
Nyt siste uke, vi rekker litt til, og som regel er alt i boks til julaften.

Klem fra Ann<3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails