Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

søndag, desember 27

Husk de små!

I utgangspunktet hadde jeg tenkt å overleve julen uten å nærme meg pc'n. Men det var vanskeligere enn jeg trodde. Så her sitter jeg altså likevel. Snøen laver ned over det ganske land nå i romjulen. Det blir vakkert og lyst rundt oss, og ekstra godt og sitte inne med levende lys og høre det knitre i peisen. Men ikke alle har en varm stue og et velfylt kjøleskap - jeg tenker da på alle våre små bevingede venner som befinner seg der ute i vinterkulden, og som på slike dager trenger litt støtte i "matveien".

Før jul laget jeg et lite bilde som skal hjelpe meg å huske mat til fuglene. Fant en nettside med mange flotte fuglebilder som jeg lastet ned. Her har jeg brukt et av dem, med dompapmotiv.
Jeg har av en eller annen grunn bestandig trodd at dompap skrives med to p'er til slutt, men i fugleboka står det faktisk DOMPAP, med en p. Så da må man rette seg etter hva skriften sier.......


Også inne har jeg en del av denne fuglearten - disse er av den mer lodne typen, laget av kardet ull, og har fått plass i en bukett med blåbærlyng. Blåbærlyng er kjempefin å dekorere med, og er attpå til vintergrønn.

Det har også sneket seg inn en og annen dompap i mine juledekorasjoner. Denne dekorasjonen er laget av knekkebrød kjøpt i Sverige av min kollega Kirsti. Jeg har ikke funnet disse runde knekkebrødene i butikkene her, så Kirsti var så snill å kjøpe med seg en pakke da hun var i Sverige i høst. Med litt granbar og røde bånd blir disse knekkebrødene koselig pynt. Her hengt på en gammel skapdør....


Her er også en liten variant av den samme arten. Jeg har laget mange slike dompaper opp igjennom årene. Denne er en av de første jeg laget, og har hengt ute i vær og vind i mange år, også sommers tid. Har hatt planer om å lage noen tilsvarende av arten kjøttmeis, men så langt er jeg ennå ikke kommet. For først må de skjæres ut, deretter pusses, så males, og deretter lakkes mange strøk. Til slutt skal de utstyres med krok og bånd som de skal henge i.......

15 kommentarer:

Magny sa...

så koselig... javiktig å huske småfuglene, dompappen er så julefin..
har ikke sett den i år, røstrupe og kjøttmeis hos oss.
kos deg videre ,- romjulklem, magny

reSIRIkulert sa...

Koselege bilete og dekorasjonar. Eg har ein dompap frå Hadeland glassverk som eg er veldig glad i sjølv. Det er slik ein vakker 'vinterfugl'.
Ynskjer deg ei fin romjul!
Siri

Hilde sa...

Dompapen er en flott fugl, som vi heldigvis har en del besøk av - særlig på hytta. Skjønne dekorasjoner du viser - likte veldig godt fuglen som henger ute!
Her er fuglematen stadig påfylt, og vi har godt besøk om dagen!
Hilde

Barbros lille atelier sa...

Så mange flotte dompaper det var å se her! Synes dompapen er en sjarmerendes liten kar. Viktig å tenke på småfuglene og, spesielt nå når snøen laver ned.

Ha en fortsatt fin romjul!

Klem

Atelje Annorlunda sa...

God fortsättning önskar jag dej.

Kram Åsa

Anne sa...

Tror vi er like glad i fuglemotiv:)
Ble veldig nysgjerrig på hvilken nettside du har funnet med så mange fuglemotiv:)? Bildet var kjempe fint! Viktig å huske på "de små". Kos deg i romjulen!

Trollkåno sa...

Masse fine dompapar hjå deg......og skulle der vere (for) mange ute kan du gjerne sende nokon ned til oss....skulle gjerne hatt nokon på fuglebrettet her òg.
Flott pynt med dompap på knekkebrødet.
God romjul vidare!

GryNoKa sa...

Koselige dompapper, det er jo en skikkelig julefugl..å klart vi må mate småfulene nå, har mat både på fuglebrett og fuglenek..sistnevnte er vel kanskje mest til pynt.
Ha ei fortsatt fin jul.
Klem : )

Vform sa...

God fortsättning önskar jag dig :)

Oj vad många fina DOMHERRAR du visar oss! Jo, dom behöver också mat i vinterkylan :) Min käre man tänker på "våra" fåglar!

Ha en skön vecka!
Kram Vivan

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Dompap, med eller uten dobbel P, er et herlig motiv! Nydelig malt, og fint tenkt! Småfuglene trenger oss i kulda, ja!

Ang. rundt knekkebrød, så har de det på Ikea. Men dette holder vel en stund til, vil jeg tro!

Fortsatt god jul ønskes deg og dine av Cathrine :-)

Anonym sa...

Oppdal kaller.Nydelig dompapper.Ønsker deg og dine på Fagerlia ei riktig koselig Romjul.Så må du bare slappe av efter det stresse som har vært.Klem fra Bodil..

Birgitta sa...

Vad många fina domherrar du tagit bilder på, som du gjort och målat. Domherren är den vackraste vinterfågeln. Men har inte sett den i vinter. Den brukar komma till fågelbordet när det ska bli snö. Här har vi haft 50 cm snö, 10 minus och solsken idag. Alltså en strålande fin vinterdag.
Ha det gott.
Kramis Birgitta

Nikoline sa...

Hei på deg min gode bloggvenn!
Tusen takk for alle fine,gode kommentarar frå deg i mitt fråvær!! Eg set veldig pris på det.
Og du er eit oppkomme av geniale idear fortsatt ser eg. No racar eg avgårde på min nye pc og har berre skumlest innlegga,men skal innom att seinare i kveld. Ville berre ynskja deg fortsatt fine romjulsdagar :0)

Hulda sa...

Virkelig skjønne bilder av dompap. Så fine, små fugler. Du er utrolig flink å male.

Linda sa...

Så flott et Dompapeskilt du har malt!
Viktig å passe på småfuglene nå i vinter!
Synes det er koselig å kikke på dem mens de forskyner seg av maten jeg har lagt ut til dem.

Ha fortsatt en fin romjul!
Klem Linda

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails