Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, november 27

Oppfordring fra Nikoline

Nikoline på landet har sendt meg en oppfordring, som går ut på at jeg skal fortelle litt om meg selv. Dette høres litt skummelt ut, men jeg får la det stå til.

Jeg er født i skyttens tegn. Har bestandig vært kreativ og full av fantasi. Dette er vel kanskje ikke bare positivt, fordi jeg av den grunn er ganske distre. Har hele tiden et eller annet "prosjekt" på gang "oppi hodet", og distanserer meg dermed ubevisst fra andre ting. Er også litt rastløs og utålmodig, synes det er kjekt å prøve nye ting, og er livredd for å stivne i "gamle mønster". Blir ganske frustrert over personer som spiser samme pålegg på brødet hver dag, reiser på ferie til samme sted hvert år osv. Samtidig er jeg en ganske beskjeden type som ikke gjør noe stort vesen av meg selv.

Vokste opp i en søskenflokk på tre, hvor jeg var eldst. Dette merket jeg svært godt, fordi jeg ble oppdratt mye strengere enn mine søsken. Men forhåpentlig vis har jeg ikke tapt noe på det. Både mine søsken og jeg elsket å tegne, og i oppveksten satt vi svært ofte benket rundt stuebordet med fargeblyanter og hver vår tegneblokk. Min mor satt i ledige stunder ved symaskinen, eller med et håndarbeide i hendene. Mesteparten av våre klær ble sydd og strikket. Min far var ganske god i treskjæring, og satt ofte om vinterkveldene og spikket ved kjøkkenbordet. Boden i garasjen ble for kald å bruke om vinteren. Min far spilte også trekkspill, så trekkspillmusikk er et ganske kjært barndomsminne for meg. I det hele tatt var det ganske mye sang og musikk i mitt barndomshjem, i og med at mine foreldre også spilte gitar. Hver sommer var vi på ferie på Hamresanden ved Kristiansand. Som voksen er min sivilstatus som beskrevet i min profil på bloggen.

Jeg er en lesehest, og har bestandig en bok "på gang". En periode var jeg med i tre bokklubber, men meldte meg ut fordi det ble for dyrt. Dette fordi jeg titt og ofte glemte å avbestille bøker jeg ikke var interessert i. Nå er jeg heller en flittig bruker av biblioteket.
Liker best bøker med historie fra 1800-tallet. Jeg leser på senga, mens jeg steker pannekaker, sitter på venteværelset til tannlegen osv. I tillegg hører jeg mye på lydbøker. Da går det gjerne i krim. Jo Nesbø er favoritten. Jeg liker også å skrive, og tror faktisk jeg var en av de få elevene på skolen som gledet meg til å skrive stil. På gymnaset pleide jeg sjelden å kladde stilene mine. Når jeg først hadde fått ned de tre-fire første linjene gikk resten av seg selv. Så jeg tror nok at norsk var favorittfaget mitt. Når det gjelder musikk, så liker jeg det meste, men kan "styre meg" for piggtrådmusikk og "heavy metal". Liker Halvdan Sivertsen svært godt. Min favorittmelodi er "In the mood" med Glenn Miller. Den kan jeg gjerne spille så høyt at huset rister.

Å gå på bærtur er noe av det kjekkeste jeg vet om, til tross for at jeg er livredd hoggorm. Før jeg inntar en bærtue, slår jeg i bakken med trimstavene mine, som alltid er med på slike turer. De er mitt våpen. Så fryseren hos oss har som oftest er rikt utvalg av forskjellige typer skogsbær.

Jeg er sjokoman, dvs. at jeg elsker sjokolade. Kan ikke ha store mengder av den sorten i kjøkkenskapet, for alt som heter sjokolade forsvinner som dugg for solen. Favorittene er Punchpralinere og Bounty. Tror også jeg er hekta på en del andre ting. Dette gjelder ryggsekker, termoser, stearinlys, støvletter, servietter, pulsvarmere, skjerf, oppbevaringsbokser i plast og ark i fine farger.

1 kommentar:

Anonym sa...

Heisann! :)
MÅÅÅ berre seie at eg aldri før har møtt nokon annan enn meg som er hekta på termosar... :) Eg trur eg har 20 stk... og eg vert dregen mot termoshylla i bytikken som om det var ein magnet! :) Mororsamt å sjå at eg ikkje er heilt aleine:) Fin blogg forresten:)

Gode helsingar Elisabeth frå Sunnmøre

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails