Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

fredag, desember 2

Per Spook genseren - noen som husker den?

For noen dager siden var jeg innom byens gjenbruksbutikk for å se om det hadde kommet inn noen fine, gamle broderier. Det var dessverre ikke noe slikt å oppdrive, men derimot oppdaget jeg at de hadde den gode gamle Per Spook genseren til salgs. Den var meget pent brukt, om den i det hele tatt har vært i bruk, og var sannsynligvis blitt solgt på Husfliden, for den hadde deres merke påsydd i halsen. Det stod ingen prislapp på genseren, men jeg regnet med at jeg måtte betale noen hundrelapper for et slikt scoop. Men nei da, kun hundrelappen skulle de ha for det flotte strikkeplagget. Jeg var ikke sen om å få betalt og puttet den i en pose. På 80-tallet var det meget populært med disse genserene, og nå ser det ut til at de får sin renessanse. Husker godt jeg strikket slike da guttene var små, og at det var mye arbeide med dette mønsteret. Fargen på genseren er vel ikke den optimale for meg, men om jeg "spriter den opp" med litt rødt, tror jeg likevel det ikke blir så verst. Har strikket pulsvarmere i rødt og sennepsgult, og har i tillegg planer om å strikke en hals i samme fargene. Da står det bare igjen å vente på kuldegradene.....


I denne fargevarianten er Per Spook genseren kjempefin. Mønsterbildet er fra
80 tallet da denne genseren var det "hotteste" man kunne strikke.Et lite vinterbilde ble også laget for noen uker siden. Basis er en serviett med rådyrmotiv, og så har jeg malt litt rundt omkring.18 kommentarer:

"Romfortrivsel" sa...

Ja! Venninnen min strikket seg en sånn. Jeg var dødsmisunnelig, men strikket en annen genser, for vi kunne jo ikke "herme" (dødssynd).
Heldiggrisen, deg med dette varpet. Og pulsvarmerne etc.er med på å heve standarden.
God helg til deg. Klem!

Tovepia sa...

Ja, den vae det hotteste, og den er fin også! Heldig du som fant et flott eksemplar, og pulsene dine var jo som skapt til genseren.
Ha ei fin helg, klem fra mæ;)

helle sa...

Skøn, skøn sweater og et godt fund Janne. Er de ikke allerede moderne igen? Det burde de være!

Du er så god til at lave de fineste små billeder, dette er jo ren julenostalgi!!

Ønsker dig en fin weekend, klem Helle

STEINKJERRINGA sa...

Jepp, den genseren kjenner jeg. Jeg strikket den i rosa og offwhite til meg selv og i to blåfarger + offwhite til mine to sønner. Jeg tror min havnet på en innsamling til Romania eller Russland, mens ungene sine ble gitt bort. Jeg kjenner en som bor der du bor. Hun heter Mari, er trønder og har tre barn, to jenter og en gutt. Hun er sikkert aktiv innen husflid, hun er i hvert fall aktiv i sang og musikk. Vi kjørte gjennom Frei i fjor sommer.

Vform sa...

Den tröjan var hur snygg som helst!
Mor stickade mönstertröjor åt oss barn, men inte precis som din! Borde söka och se om den finns kvar!
Dina kort är jättefina ... det är bara DU som kan "ta en servett" och lite målfärg ... så är den klar!
Ha en fin andra adventshelg!
KRAM!

Tussi sa...

Den der strikket min bror (!) på åttitallet - og jeg tror faktisk han bruker den enda..
Den er jo fin, da :)

Merethe sa...

Oi så heldig du var som fant en slik genser. Blir fin med pulsvarmerne du har laget. Og jeg bare gleder meg til å henge den vakre engelen som du laget på ny-kjøkkenet mitt :) Her jobbes det på med kjøkken og jeg har begynt å skru sammen skapene. Det går da fremover :) God helg. Klem Merethe

Solveig sa...

Så flott genser du har fått deg! Med pulsvarmerene på, blei den enda stiligere;o)

Bildet ditt fikk meg til å tenke på koselige Bambi på isen;o)) Kjempeflott!

Ha en fin helg.
Klem fra Solveig

Tino sa...

Wow for et kupp, husker godt den genseren. Sønnen her ønsker seg Mariusgenser til jul, så det er gøy at disse gamle genserne blir moderne igjen.
Ønsker deg en fine adventsdager!
Klem T

Unknown sa...

Klart jeg husker denne. Morsomt, slik du stæsjer den opp vil den bli stilig. Jeg ønsker deg ensuper helg. Klem fra meg. :))

mimouna sa...

Der var du jammen heldig, den så jo helt ubrukt ut og var veldig jevnt og pent strikket. Og med de pulsvarmerne og kanskje noe rødt i halsen blir det nok bra.

Husker godt da "alle" hadde sånne gensre. Småfeil synes så utrolig godt i det mønsteret, og jeg tilbragte mange skoletimer med å irritere meg over genseryggen til han som satt på pulten foran meg.

anneskreative sa...

Klart jeg husker den,,,,,hadde en slik en i rosa og hvitt,,,,,stilig på den tida og følte meg veldig fin når jeg hadde den på....det var jo tross alt Per Spook.
Snålt å se hvordan vi endrer oss med mote og trender.
Anne

Anne Vik sa...

Så heldig du var som fant genseren. Kjempefin genser.
Likte no kortene best jeg da. Virkelig stemningsfulle og flotte.
Ha en flott nye uke.
Klem.

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Flott genser!
Og så billig også, et riktig godt kjøp:)
Og du skal se kuldegradene kommer i år også.
Helt nydelig bilde du har laget denne gangen også,supert motiv:)

Ha ei riktig flott ny Desemberuke!

Dordis kreative glede sa...

Den husker jeg godt!! Var supermoderne, og jeg var grønn av misunnelse, måtte nøye meg med å beundre den :o)Så artig at den får "et nytt liv". Bildet du laget av serviett og maling var NYDELIG!Diktet passet så godt til bildet :) Ønsker deg en fin kreativ-desemberdag. Klem Dordi

Jorunns hobbyblogg sa...

Så kjempefin den var, ble veldig bra med rødt til

Jorunn (ny følger)

Rebekka sa...

Finnes ikke noe finere ( også varmere) enn en slik genser :))

Tino sa...

Hei igjen.
Ja flettene på vottene kalles tvebåndsstrikk, og de strikkes på underveis.
Ønsker deg en fin dag,
Klem T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails