Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, februar 28

Nytt rakvedhjerte og dekorerte esker

Må stadig prøve meg på nye produkter laget av rakved.  Utskjæringen går ganske raskt, men derimot går  det litt mer tid til pussing og spekulering på hvordan jeg skal "stasje" produktene. Jeg synes det er utrolig kjedelig å lage to like ting, derfor må jeg finne "nye veier" hver gang jeg lager noe. Denne gangen ble det blondepynt og litt hvitmaling.




Å dekorere esker og bokser er noe av det kjekkeste jeg vet. Her er et par pappesker fra Panduro, som er blitt dekorert i grått og hvitt.  Har brukt teknikker som frihåndsmaling, decoupage og sjablonger. Eskene gav jeg bort som gevinst til husflidslaget vårt.




torsdag, februar 21

Nostalgiske vinterbilder og et nytt vottepar

Av en eller annen grunn foretrekker jeg det gamle og nostalgiske framfor det nye og moderne. Jeg har bestandig blitt fascinert av de gammeldagse krumsøytene, og synes de er utrolig elegante med sin bestemorsstøvel og flotte krum på skøytetuppen.  Nå har jeg brukt slike skøyter som motiv på et par vinterbilder. Vet det snart er vår, så jeg måtte skynde meg å male dette motivet mens jeg fortsatt er inspirert av vinteren.









Et nytt vottepar med saueullskant er det også blitt.  Disse har fått en heklerose som pynt.  Inni rosen er det nedklipt saueull.



torsdag, februar 14

Tova votter med pynt av saueull

Etter å ha sydd ganske mange skinnfeller, sitter jeg nå igjen med mye rester av saueull som kan brukes til så mangt. Jeg valgte nå å bruke noen av restene som pynt på noen tovede votter jeg har strikket. Ulla ble brukt til en fluffy kant øverst på vottene, og noen småbiter av ull ble klippet ned og brukt til hjertepynt på selve votten. "Pynten" ble sydd på med skinn-nål, som gjør syingen mye lettere når man skal sy gjennom såpass tykt materiale.  Jeg har planer om å strikke flere par votter med saueskinnskant som pynt, men kanskje byttes hjertene ut med et annet motiv.






torsdag, februar 7

Hekleroser

Synes det er kjekt å prøve nye oppskrifter og teknikker, og av den grunn prøvde jeg meg på en heklerose med oppskrift fra Drops Design.  Jeg hadde egentlig ikke noe å bruke rosen til da jeg startet, men underveis i heklingen fant jeg ut at den kunne brukes som pynt i et nytt hjerte jeg har skåret ut i rakved/drivved.
Den fikk en omgang med terracotta spraymaling (grovkornet), og litt vanlig hvit hobbymaling i kantene. Dermed var rosen i en mer rustikk tilstand, og passet bedre til et prosjekt i rakved.




Her er heklerosen i "ubehandlet" tilstand.


Jeg har også flere hekleroser på gang. Oppskrift på disse fant jeg i en gammel, arvet håndarbeidsbok som jeg er svært glad i.  Disse rosene skal også få en omgang spraymaling og skal brukes på et lerret (tror jeg).




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails