Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

torsdag, juni 21

Veske med fuglemotiv, hustavle og sommerpause fra blogging

Vesken som jeg viste litt av i forrige innlegg er nå ferdig. Litt uvanlige farger for meg å være, for her går det mest i lilla og rosatoner. Men med dette fargevalget vil jo vesken passe til de fleste klær vil jeg tro. Veska er sydd av gjenbruksstoffer, mens blondene er kjøpt nye.



 



Baksiden av vesken

Har også laget en slags hustavle gjort av materialer reddet fra vedkurven. Liker slike småprosjekter som ikke krever all verdens tid å lage.





Sommerferie fra bloggen
I dag har jeg hatt første feriedag, og utrolig nok har det vært verandavær og alle måltider kunne fortæres ute. Ikke daglig kost her på Nordmøre.  Jeg er heldig og har ferie fram til midten av august, så da regner jeg med å få unna noen uteprosjekter jeg har planlagt.  Kommer også til å ta ferie fra blogging noen uker framover, og vil derfor ønske alle bloggvenner en riktig god sommer :)


onsdag, juni 13

Noen veskeprosjekter og middelhavsmuffins

For et par uker siden viste jeg en heklet veske som jeg gav bort til gevinst på strikkekafé. Her er en annen variant av det samme mønsteret. Også denne ble gevinst.




                                                                 

Nå har jeg tenkt å lage en veske til meg selv (til tross for at min mann påstår jeg har en million vesker). Har brukt et stoff med litt linaktig farge. Fuglemønsteret er påtrykt ved hjelp av sjablonger. Holder nå på å sy konturer rundt fuglene med hvit tråd. Ser for meg å bruke litt lyst blondestoff i tillegg til linstoffet.

                                                         


Må innrømme at jeg har litt muffinsdilla, og i det siste har det gått mye i matmuffins (salte muffins)
Denne gang ble det muffins med litt gresk vri.


Her er oppskriften:

70 g steinfrie svarte oliven
200 g fetaost
250 g hvetemel
1 ss knust rosmarin
hakket purreløk
2,5 ts. bakepulver
1/2 ts. natron
salt
pepper
1 egg
5 ss. olivenolje
300 g yogurt naturell


Tilberedning:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør formene på muffinsbrettet og dryss mel over, eller sett papirformer i muffinsbrettet (jeg pleier å bruke sistnevnte metode).

Skjær oliven i tynne skiver (eller bruk ferdig skivet oliven). Hakk løken. Skjær fetaost i terninger og smuldre resten. Bland mel, løk, oliven, rosmarin, bakepulver, natron, salt og pepper i en bolle. Pisk egg lett, bland inn olje og yogurt.

Ha eggeblandingen i melblandingen og rør om for hånd til alt er godt blandet. Ha halvparten av røren i formene. Plasser en terning ost i hver form. Hell over resten av røren og dryss osten over. Dryss også over litt rosmarin til pynt.

Stek muffinsene i 25-30 minutter midt i ovnen, eller til de får en gyllen farge. Ta muffinsbrettet ut av ovnene, la muffinsene hvile i ca. 5 minutter før de hvelves på rist. Serveres kalde eller varme.

Disse er også fine å servere til suppe.

(kilde: "Herlige cupcakes")

                                                          
Vi venter fortsatt på sommervarmen her på Nordmøre. I helga dro vi til fiskeværet Bud med campingvogn. Det var bra vær, men utrolig kaldt ute ved havet. Til tross for to lag ulltrøyer og to lag fleece var det bare så vidt jeg greide å sitte ute.  Da guttene var små var vi ofte her ute ved Romsdalskysten, men nå er det lenge siden sist.  En flott plass hvor man kan se hurtigruten kjøre forbi. Er man heldig kan man oppleve å se sørgående og nordgående hurtigrute møtes ute ved havet.
Her er noen bilder fra Bud:

Vi bodde midt imellom to bobiler ( svoger og svigerinne bodde i den ene)


 






fredag, juni 8

Godnatt-bilde og litt lek med papir

Har funnet ut at jeg skal lage noen bilder beregnet på soverommet. Selvfølgelig må det også være med noen fine ord.  For å "sprite" opp bildet er det brukt nostalgiske glansbilder. Bildet ble laget i mars da jeg hadde god tid og hinket rundt på krykker.








Nå på sommeren blir innesysler nedprioritert. Men innimellom blir det tid til noen små puslerier på hobbyrommet.  Tags av den litt gammelmodige sorten er blitt produsert og gitt bort. Men  nå er det tid for avslapping på verandaen med strikketøy og kaffekopp. Har akkurat vært på Husfliden og kjøpt nytt strikkeprosjekt, så nå gjelder det å bli ferdig med pågående strikkearbeide :)



fredag, juni 1

Dekorert ringperm og rabarbrapai

For tiden har jeg litt "dilla" på å dekorere ringpermer (når jeg har tid). De kjøpes på Europris for en billig penge, og er produsert i brun papp. Altså ypperlige til dekoreringsformål. Denne er grunnet med hvit maling, og pyntet med serviettdecoupage og litt håndmaling med acrylfarge. Permen er en gave.






Rabarbraen er nå på sitt beste, og det er derfor fristende å prøve ut nye oppskrifter med rabarbra som ingrediens. Jeg fant en en god oppskrift på smuldrepai på denne bloggen.


Deig:
100 gr. smør
1/2 dl. sukker
1 1/2 dl. hvetemel
1 1/2 dl. havregryn

Smuldres sammen til en deig

Fyll:
400 gr. rabarbra
1/2 liter jordbær
1 ts. revet sitronskall
1 1/2 dl. sukker
litt potetemel eller maizena mel
0,5 dl. hakkede nøttekjerner
 
 

Rens rabarbra og jordbær, skjær i mindre biter.
Bland rabarbra, sukker, sitronskall og jordbær. Strø over nøttekjernene.
Fordel i paiform, strø over litt potetemel. Fordel
smuldredeigen over.
Stekes på 200-225 grader i ca. 25 min.
Avkjøles litt før servering.
 
Serveres med is, pisket krem eller vaniljesaus.


Jeg ønsker alle som titter innom en riktig god junihelg. Ikke mye sommer å skryte av her på Nordvestlandet. Våknet av at snøen raste av taket i morges, og lysten til å stå opp ble dermed minimal. Ikke er vel værmeldingene de beste for resten av helgen heller, men med litt rabarbrapai blir det kanskje en smak av sommer innendørs :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails