Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

tirsdag, april 26

En eske av den "royale typen", dekorert med gråpapir

Da jeg laget denne esken, tok det vel "litt av". Hadde i utgangspunktet sett for meg en enkel eske dekorert med gråpapir, som fortsatt er et av mine favorittmaterialer innen papirverdenen. Men etterhvert som jeg jobbet, ble esken mer og mer "fornem", noe som egentlig ikke hører til i min stil. Har både klippet, limt og malt. Tror kanskje den vil passe til å oppbevare smykker i........











fredag, april 15

Litt ny hjemmelaget påskepynt

I utgangspunktet hadde jeg bestemt meg for at det ikke skulle bli noen ny hjemmelaget påskepynt i år. Men når man surfer rundt her inne er det helt umulig å unngå å bli inspirert av all den flotte pynten som blir laget til den forestående høytid. Så jeg greide ikke å la være denne gangen heller. Først ble det et bilde på lerret med motiv av en påskehare. Har både malt, klipt og limt som vanlig. Tror jeg liker harer som pynt bedre enn kyllinger.........








Et nytt påskeegg er også blitt laget. Utgangspunktet var et ferdigdekorert egg fra Nille med knallgul kanting. Egget ble overmalt med grønnfarge og "krakelert" med pastellfarger. Deretter malte jeg snøklokker til dekor. Er nesten litt stolt over at jeg greide å lage noe uten å bruke decoupageteknikk. Påskeegget skal henge i vinduet. Oppheng er laget av blonder fra Stoff og Stil.








Tror nok jeg kommer til å ta påskeferie fra blogging nå (om ikke påsken skulle ende opp med veldig dårlig vær da). Ønsker derfor alle bloggvenner en riktig god påskehøytid.



mandag, april 11

Småting i saueskinn

I helga (fredagskveld og hele lørdag) var jeg i Molde på kurs. Der lærte vi å sy småting i saueskinn. Kurset ble arrangert av Molde husflidslag og kursleder var Britt Solheim, som kanskje kan være berettiget til tittelen "skinnfellguru" i Norge. Hun reiser rundt om i landet og har kurs i skinnfellsøm, og nå også i å sy småting i skinn. Britt Solheim har gitt ut to bøker om skinnfellsying, og har også nettstedet Skinnfell.no og bloggen, Britt sin skinnfellblogg. Det er kjempetrivelig å være med på en slik samling av superivrige damer med felles interesse.

Å lage pulsvarmere var en selvfølge da muligheten bød seg. Sikkert de varmeste jeg har
laget til nå. De ble litt "julete", så det er mulig jeg bytter ut de røde knappene med svarte istedet. Eller kanskje de skal bli mine julepulsvarmere, som skal brukes kun i desember.......





Et par små babyvotter ble også sydd. Valgte å trykke mønster på hele votten. På den måten vises ikke smuss og skitt så godt. Disse blir sikkert liggende på vent ( i håp om at jeg blir bestemor en gang).




En boa ble det også tid til. Alt for varm nå, men regner med den blir god å ta fram til neste vinter.



I går var det vår her på Nordmøre, og jeg og gubben tok en spasertur i Kringsjå i Kristiansund. Det var hele 17 varmegrader og det herlige været måtte benyttes utendørs. Her er noen bilder fra Kringsjå (turområde med oppmurte spaserveier) og Varden (gammel vaktpost og utkikksplass) i Kristiansund. Her er utsikt både utover byen og ut mot havet. Rundt om er det sittebenker hvor man kan sette seg ned og nyte utsikten.
















torsdag, april 7

Gjenbruk av Pringlesboks, pakke fra Helle, og Hello Kitty kake

Måtte lage litt ny påskepynt i år også. Kan kanskje ikke kalle denne boksen for påskepynt, for meningen er å bruke den til oppbevaring av påskegodt. Har brukt designark, cliparts fra nettet, blonder, og litt frihåndsmaling. Jeg er ikke så glad i så mye stasj og bling, så mine prosjekter blir som oftest ganske enkle.









Og så har jeg vært superheldig og vunnet i Helles give-away. Hun har bloggen Helles univers, og er en meget kreativ dame som tryller fram de mest delikate ting. Og noen av dem har jeg altså vært så heldig å vinne. Bare se......





Til slutt vil jeg vise mitt siste prøveprosjekt innen bakst. Jeg er tante til ei lita jente som er stor tilhenger av Hello Kitty (som de fleste småjenter er akkurat nå). Så da jeg skulle lage bursdagskake var det ikke så vanskeligå bestemme seg for hvordan kaka skulle se ut. Bunnen er vanlig sjokoladekake som er dekt med smørkrem med oppskrift fra cakas.



fredag, april 1

Krakk med kjøttmeismotiv og auksjonskjøp

Her er nok et maleprosjekt med kjøttmeismotiv. Har sikkert nevnt tidligere at kjøttmeisen er min favorittfugl, til tross for at den slettes ikke er noen sjelden fugl. Derfor blir denne fugletypen også med i mange av mine malemotiver. Denne gangen på en Ikeakrakk. Disse krakkene er meget praktiske og blir nesten uunnværlig når man først har fått et eksemplar i hus. Har sett at Jysk også har lignende krakker nå.













Forrige søndag var jeg på auksjon sammen med en venninne som er like glad i slike "begivenheter" som meg. Synes dette er kjempespennende. Jakter i utgangspunktet på gamle håndarbeider og gammelt håndverk, men det var ikke så mye av dette slaget på auksjonen. Så jeg kom heller hjem med et engelsk servise. Er veldig glad i engelsk porselen av denne typen, og da jeg fikk hele stasen for kr. 360,- var jeg riktig så fornøyd.







Dette diktet kom jeg over mens jeg drev og surfet på nettet. Tar det med her, for jeg synes teksten var så nydelig. Tror jeg skal benytte den i et eller annet maleprosjekt.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails