Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

lørdag, juni 26

Pelargoniabilde

I fjor sommer kjøpte jeg en pakke servietter med pelargoniamotiv. Pakken ble lagt sammen med min store samling av servietter, og dukket opp igjen for noen dager siden da jeg var på jakt etter servietter med sommerfuglmotiv. Dermed ble planen om sommerfuglbilde skrinlagt til fordel for pelargoniabilde. I tillegg til servietten har jeg brukt sjablonger for å lage tekst - da blir bokstavene mye finere enn når jeg maler dem selv. Tror jeg er blitt hekta på slike utebilder, så dette bildet skal få leve sitt liv sammen med de virkelige pelargoniumene under verandaen. Det har regnet så mye her hos oss i vår og på forsommeren, at uteblomstene helst bør stå under tak om de ikke skal drukne. Akkurat nå er det faktisk oppholdsvær, så da tror jeg at jeg skal benytte anledningen til en sykkeltur. Her gjelder det å utnytte de små øyeblikk........

Riktig god helg til alle som stikker innom meg!




søndag, juni 20

"Fuglehus", rabarbradessert og gamle gryteklapper

"Fuglehus"
I hobbyboka Vårgleder fant jeg bilder av noen søte fuglehus utskåret i tre. Fuglehusene er kun til hagepynt, og er ikke slik laget at de kan fungere som bolig for fugler. Men jeg syntes de var kjempesøte likevel, og fikk min mann til å snekre sammen noen eksemplarer. Underveis ble nok mine litt annerledes enn i oppskriften, noe som ofte skjer når jeg skal følge et mønster. Nå henger de til pynt på leveggen i hagen. Etter ganske mange lakkstrøk håper jeg de tåler det ustabile været vi har her på Mørekysten.










Rabarbra og kokosdessert

Akkurat nå står rabarbraen på det aller fineste. På grunn av sen og kald vår regner jeg med den er brukbar til matlaging langt etter St.hans. Denne rabarbradesserten har jeg laget ganske mange ganger, og er superenkel og raske å lage.


Her kommer oppskriften som jeg fant i et interiørblad:


500 g rabarbra
2 dl. sukker
2,5 ss. potetmel
2 egg
1 dl melis
4 ss. smør
4 dl. kokosmasse

Vask, skrell og kutt rabarbra i 1/2 cm. biter. Fordel disse i en ildfast form.
Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.

Pisk egg og melis til eggedosis. Smelt smør og bland dette med kokosmassen. Hell kokosblandingen over i eggedosisen, og rør forsiktig. Helles over rabarbraen.

Stek desserten på 200 grader på midterste rille, ca. 15-20 minutter, til toppen er gylden.

Serveres med is, kremfløte eller vaniljekrem.

For å få en rundere smak kan eventuelt noe av rabarbraen erstattes med eplebiter.


Gamle grytelapper
Forrige helg var jeg på loppemarked. Mye av salget foregikk utendørs, og i og med at dagen var preget av et pøsende regnvær, ble det et heller kortvarig besøk. Men jeg fikk sikret meg noen gamle grytelapper til samlingen min.....

tirsdag, juni 15

Vinboks/hekla ruter/smykkekjøp

Disse vinboksene eller kanskje jeg skal si vinflaskeholdere, får man kjøpt udekorert i hobbybutikkene. Mulighetene er mange når det gjelder dekor, men jeg valgte denne gangen å holde meg til sort/grått/hvit. Hovedmotivet er fra en serviett. Ellers har jeg brukt designark, sider fra en gammel bok, og acrylmaling. Denne ble gitt bort til utlodning, inneholdende en flaske eplecider.






I siste utgave av bladet Familien, var det noen fine mønster på grytelapper. Jeg har prøvd meg på et av mønstrene. Brukte tynnere garn og krok enn hva som ble brukt til grytelappene, så mine ble atskillig mindre. Har ikke helt bestemt meg for hva disse pastellrutene skal brukes til, men mest sannsynlig blir det en pute eller en sommerveske.


For en stund siden kom jeg over en svensk blogg hvor det ble solgt lekre smykker. Jeg fant til og med et smykke med motiv av fugl i rede. Dette kunne jeg ikke stå for, så jeg fikk kjøpe det av Margaretha som har denne bloggen. Det fine med smykkene hennes er at de har motiv på begge sider.

torsdag, juni 10

Bilde inspirert av årstiden

Det er ikke til å komme forbi at man inspireres av årstider, høytider og andre særtrekk i vår kultur. Sommeren er vel kanskje høytepunktet og den av våre årstider som lovprises mest. Og jeg er vel ikke noe unntak.....

Så her kommer et bilde basert på ovenfornevnte tema. Jeg har fusket og brukt sjablonger til teksten, mens sommerfuglen er malt på frihånd. Bildet er ment å brukes utendørs, på verandaen eller ved inngangspartiet. Det skal ikke henges opp. Synes det passer godt å stille det opp sammen med en blomsterpotte,mot en stein eller lignende.



Akkurat nå er vi tilgodesett med en sommerdag her på Nordmøre også. Jeg sluttet tidlig på jobb i dag, og fikk noen avslappende timer for meg selv på verandaen før middagslaging. Håper dette varer i mange dager. Ønsker alle som titter innom en riktig god helg.

fredag, juni 4

Lykter med heklet trekk

Jeg dumpet tilfeldigvis innom en blogg og fikk se bilder av utelykter laget av tomme syltetøysglass og litt heklegarn. Ble så inspirert at jeg måtte prøve å lage noe tilsvarende.
Dessverre husker jeg ikke navnet på bloggen....

Den grønne lykten er heklet i tynt bomullsgarn, mens den gule er laget av en tykkere garntype. Uten tvil ble den som er heklet i tynt garn den fineste. Ved kanten øverst er det heklet inn glassperler til pynt. Slike lykter kan vel ikke henge ute hele sommeren, for garnet tåler sannsynligvis ikke all verdens vær og vind, men kanskje det kunne være en idé å benytte hyssing eller tynn hamp som materiale. Dette gir selvfølgelig et mer rustikt preg, men det er jo også litt tøft. Da kan man jo benytte treperler eller annen røffere pynt.



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails