Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

mandag, mai 31

Rosebilder

I helga har vi hatt vær som kan minne om sommer. Ikke akkurat de store temperaturene, men med en lun krok var det helt greit å sitte ute lettere kledd en vanlig. Tror nok været har inspirert til motivene i disse bildene. I utgangspunktet var de malt i ganske mørke bruntoner, men jeg syntes etterhvert at de ble litt triste. Så nå har de altså fått ny makeover. Jeg har brukt acrylmaling, servietter og pastellfarger. Tror kanskje disse bildene kommer under kategorien feminine sommerbilder.......


onsdag, mai 26

Ny postkasse

I pinsehelga fikk jeg endelig ordnet med ny postkasse. Denne gang i metall. Den forrige var av treverk, og var nå i ferd med å gå i oppløsning. Postkasser i tre er etter min mening finest, men også minst holdbare. Derfor ble det metallkasse denne gangen. Som dekor valgte jeg å male fru Skjære sittende i et blomstrende epletre. Det er litt vanskelig å få malingen til å sitte på slike glatte flater, så det er ganske krevende å jobbe med dette underlaget. Men med ganske mange strøk lakk til slutt, håper jeg dekoren varer noen år.


I går arrangerte vi strikkekafé, noe som var svært vellykket. Dette var fjerde året på rad Frei husflidslag stod for et slikt arrangement. Det ble fullt hus, og jeg tror nok at Magda fra Happy Knitting kunne dra hjem med et langt mindre garnlager enn hva hun ankom med. Magda er en "fargeklatt" av en dame, som kom helt fra Trondheim for å stille opp på strikkekafeén vår. Selv kjøpte jeg to typer garn, oppskrift på heklet cap, og en veske til å oppbevare håndarbeide i. Egentlig hadde jeg lyst til å kjøpe garn og mønster til kjole, men jeg kom til å tenke på alle ufoene mine. Men Magda har jo nettbutikk, så jeg skal alltids få skaffet tingene likevel.

fredag, mai 21

Dekorert syboks

Sybokser av denne typen jeg dekorert flere av. Denne skal bli gevinst på strikkekaféen som husflidslaget vårt skal arrangere førstkommende tirsdag. Vi har invitert Magda Johnsen som har nettbutikken Happy Knitting til å presentere sine strikkemodeller på kaféen vår. Dette blir spennende. Jeg har selv vært på flere strikkekaféer hvor Magda har deltatt, og hun er virkelig en sprudlende og kreativ dame. Vi har tidligere hatt slike arrangement med besøk fra Rauma Ullvarefabrikk, og disse har vært meget vellykket. Så nå håper vi selvfølgelig på fullt hus denne gangen også. Strikkekaféen er lagt til Endreset Besøksgård, som passer utmerket for slike formål.

Syboksen er dekorert med designark, acrylmaling, kroklisser og cliparts fra internett. Det finnes mange cliparts med gamle Singermotiver som passer veldig godt til dette formålet. Slike bokser fåes kjøpt i hobbybutikkene, og kan selvfølgelig dekoreres på andre måter, og brukes til andre formål. Har så smått tenkt å lage en til meg selv, men skal da bruke den til oppbevaring av skorimpregnering, skokrem og slike ting. Så da må den få et litt mer rustikt image....





søndag, mai 16

Sommerfuglbilde, retrobroderi og banankake

Dette bildet er jeg egentlig ganske misfornøyd med, for det ble ikke slik jeg hadde planlagt. Hadde i utgangspunktet tenkt at sommerfugler skulle være hovedtemaet i bildet, men det ble litt rotete. Dermed malte jeg i tillegg en dame som jeg trodde skulle "samle" motivet , men det ble heller ikke helt bra. Men slik ble det altså foreløpig. Tror det får ligge på vent litt.....


Retrobroderi
Fredag var fridag og da var jeg sammen med en venninne innom gjenbruksbutikken i byen. Måtte sjekke om det var kommet inn noen nye broderier. Fant ikke akkurat den type broderi jeg var på utkikk etter, men derimot fant jeg et artig strameibroderi. Det var faktisk fugler i motivet, og det var selvfølgelig det som avgjorde handelen. I tillegg var broderiet umontert, så det har nok aldri vært brukt til noe som helst.

Lettvint banankake
Denne kaken har jeg nå bakt ganske mange ganger, og det er av den enkle grunn at den er superrask å lage. Ikke noe smør som skal piskes hvitt, eller egg og sukker som skal piskes til luftig eggedosis. Den ser kanskje litt kjedelig ut, men den er både god og saftig. Oppskriften er utgitt av Opplysningskontoret for Meieripodukter, og her kommer den.....

100 g smør
150 g sukker
2 egg
2 bananer
225 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss melk

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 1 time.

Kle en brødform med bakepapir. Del bananer og smør i mindre biter. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør blandingen i to minutter med en håndmikser. Ha røren i formen og stek den som nevnt ovenfor. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er gjennomstekt. Avkjøl på rist.


Til slutt vil jeg ønske alle en riktig flott nasjonaldag. Regner med det er mange som står og stryker bunadsskjorter akkurat nå. Selv er jeg akkurat ferdig med den jobben, og jeg håper inderlig at jeg slipper ullskjorten under. Akkurat nå ser det meget lovende ut her i Kristiasundsområdet, blå himmel, 16 varmegrader og fin kveldssol......

tirsdag, mai 11

Jakten på rosa puter- kortlaging - award

I fjor malte jeg et bilde som var ment å skape litt sommerstemning på kjøkkenet. Da jeg igjen hengte det opp for noen dager siden, fant jeg ut at jeg skulle satse på farger som passet til dette bilde, som sommerens kjøkkenfarge. Dermed falt valget på rosa. Men det skulle vise seg å være lite rosa i butikkene denne sommeren. Jeg endte opp med to ensfargede puter som overhodet ikke så ut slik jeg hadde forestilt meg dem inne i mitt hode. De var rett og slett kjedelige. Derfor fant jeg ut at de måtte stasjes opp litt før de ble lagt på benken hvor jeg hadde tenkt å ha dem. Fant passende cliparts på nettet, som ble skrevet ut på transferpapir og festet på putene ved hjelp av strykjern. I tillegg sydde jeg på hekleroser som jeg kjøpte på loppemarked i fjor. Hadde ikke helt funnet ut hva de kunne brukes til, men nå kom de altså til nytte. Når jeg blir lei av putene, kommer jeg til å sprette "hekleriene" av igjen. Kanskje de kan brukes til noe annet også - gjenbruk er jo viktig....... Fjorårets loppefangst bestod også av en god del gamle grytelapper, som nå fikk komme fram som pynt sammen med sommerbildet (som er inspirert av vår nabo Fru Skjære). Grytelappene er alle i pastell og passer derfor utmerket sammen med resten.






Kortlaging
Vi har meget skiftende vær her for tiden. Vi får fortsatt gjenvisitt av Kong Vinter innimellom. Dette skjedde også på søndag. Da passet det godt med litt innesysler, så jeg dro fram eskene mine med papirutstyr. Dermed fikk jeg laget noen kort med glansbildemotiver. Er svært glad i glansbilder av det nostalgiske slaget, så utvalget er ganske stort i min glansbildebeholdning. På nærbutikken finnes en hylle hvor det henger ark med glansbilder, og når jeg gjør matinnkjøp er det ikke sjelden at det også er glansbilder blant melkekartonger og melposer i handlekorgen min.




Award fra Solveig
Fra Solveig som har bloggen Solbergets mange prosjekt, har jeg fått denne awarden. Jeg vil også anbefale andre å besøke bloggen hennes, den er verd et besøk. Tusen takk, Solveig!

fredag, mai 7

Hekleteppet som ble veske

I et snev av overmot har jeg ved flere anledninger startet med å hekle teppe. Men jeg har foreløpig aldri kommet i mål, av den enkle grunn at min tålmodighet ikke makter langvarige oppgaver som jeg ikke ser enden på. Det samme skjedde denne gangen, men i stedet for at arbeidet bare ble liggende halvferdig, ble prosjektet redusert til en veske. Kanskje ikke så sommerlig i fargen, men grunnen er at heklearbeidet startet midt på vinteren, hvor tankene på sommerlige farger ennå var langt borte.




Eske dekorert med gammel reklame
For en tid tilbake hadde lokalavisen en reportasje om gamle reklamebilder. Jeg er ganske svak for slik gammel reklame, og tok vare på bildene, som nå er brukt til dekorering av denne esken. Selv om det er ølreklame det dreier seg om, er esken gitt til eldstegutten, som nå er gammel nok til at slikt ikke har noen innflytelse på ham. Tror kanskje han hører inn under kategorien "nostalgikere", så da skulle denne esken passe bra for ham. Den er ganske stor, så det er rom for mange duppeditter oppi denne.


søndag, mai 2

Skilt av skiferstein

Dette skifersteinen henger nå som dørskilt i en hagepaviljong. Jeg stod fritt angående motivvalg, så da var det jo egentlig ganske enkelt. Greier sjelden å unnå fuglene.....

Og når jeg først har kommet inn på temaet fugler, så må jeg i samme slengen si at jeg synes synd på de stakkars små som så optimistisk har tatt den lange turen fra de sydlige breddegrader og hit til det kalde nord. For her på Møre er det skikkelig drittvær med snø og haglbyger. Slik var det også i går, på 1. mai. Ikke mye å rope hurra for værmessig ihvertfall........


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails