Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

onsdag, oktober 29

Vinkasser

Disse vinkassene ble malt i vår. Nå skal også de få være med på messe.




mandag, oktober 27

Award fra Finland

Jeg har fått en kjempeflott award fra Karanån i Finland. Tusen takk til deg, og for alle de flotte Tildaproduktene du viser på bloggen din. Det er kjekt å se at norsk design av Tone Finnanger, er blitt så populært rundt om i verden. Jeg velger å bringe denne utmerkelsen videre til alle med kreative blogger som jeg har fått kontakt med via internett.

søndag, oktober 26

Skilt av skifterstein

I fjor var jeg ikke med på noen messer, men drev på med et eller annet hobbyprosjekt hele tiden likevel. I og med at jeg skal være med på messe om 14 dager, må jeg sjekke hva jeg egentlig har produsert siden sist. I dag fant jeg tre skifersteinskilt oppe på loftet. De hadde jeg helt glemt.
Egentlig er stein et godt materiale å male på, så kanskje jeg skal satse litt mer på dette materialet (om øynene fortsatt virker). Har en nabo som har tilbudt meg stein .............


Synsproblemer


I høst har jeg virkelig merket at alderen begynner å tynge. Synet er ikke som det en gang var, og i det siste har jeg vært sliten i både øyne og hode. Billigbriller kjøpt på helsekostbutikk dugde heller ikke lenger. Dermed måtte jeg bite i det sure eplet og dra på synstest. Det var ikke oppløftende resultater. Verre en jeg trodde egentlig (+2,75). Så hjem kom jeg med linser, renseveske og div. dingsebomser. Det er litt fomlete med disse linsene nå til å begynne med, men jeg håper virkelig jeg greier å venne meg til å gå med dem. Kanskje jeg slipper briller, og tre forskjellige arbeidlamper når jeg skal male. Nå i høst har faktisk ikke dette funket heller ............

fredag, oktober 24

Fugler igjen .................

Det var ikke fugler jeg hadde i tankene da jeg startet å male disse bildene. Men av en eller annen grunn har jeg en tendens til å "lure" med fugler i mange av mine prosjekter. Fuglene er laget av papiret fra en gammel bok, mens resten er malt på frihånd.


onsdag, oktober 22

Engler i redwork

Mønsteret til disse englene ble kjøpt på Jordbærstedet i Trondheim i sommer. Syntes de så svært søte ut. Slik ble det endelige resultatet av en av modellene på mønsteret.

søndag, oktober 19

Flott tur til Smøla

I helga har jeg vært sammen med mine kollegaer på jentetur til Smøla. Øya ligger ca. 2,5 timers reise fra Kristiansund (om man slipper å stå i kø for å komme med på en av de to fergene). Her er storhavet nærmeste nabo, og en tur hit medfører mange fine naturopplevelser.

Vi bodde i et hus med "båt på taket".

På Smøla ser man disse store vindmøllene nesten uansett hvor man befinner seg på øya. Vi kan faktisk se dem helt fra Kristiansund om været er klart.

Jeg ble svært fascinert av disse små "kirkene", som vi så flere av på øya. Ble fortalt at gravstedene var spredt rundt omkring pga. mangel på jord.

Har nesten aldri sett så mye rognebær som på Smøla. Trærne var nå helt bladløse, men greinene var tunge av bær. Blir det mye eller lite snø da tro?

På dette bildet skimtes Haugjegla fyr. Her er det overnattingsmuligheter.

På Veiholmen var klesvasken tatt inn til helga.

Det er mange øyer og skjær på Smøla, derfor også mange bruer. På motsatt side av denne brua kan Edøy kirke skimtes. En flott kirke på en like flott plass.

Vi var ikke så veldig heldig med været på turen, men på hjemveien skimtet vi faktisk sola.

torsdag, oktober 16

Havfrue på badet




Har lenge hatt et martitimt bilde i silkemaling hengende på badet. Syntes det var på tide å bytte det ut, så dermed ble det havfruebilde istedet. Bildet er malt med acrylfarger, mens skjell og havhester er hentet fra servietter og festet med decoupagelakk.

onsdag, oktober 15

Hyssingku


I går hadde vi temakveld i Frei husflidslag. Vi laget hyssingku. Dette er egentlig en beholder for hyssingnøster. Nøstet ligger på innsiden, og hyssing skaffes til veie ved å dra i halen på kua.

tirsdag, oktober 14

Award fra Nikoline


Jeg har fått en kjempeflott påskjønnelse fra Nikoline på landet. Tusen takk til deg, det er veldig koselig å bli satt pris på.

Jeg vil gjerne sende denne videre til Kjersti, som er kjekk å henvende seg til når en har bruk for fine gratulasjonskort.

I tillegg vil jeg sende denne til Tove, som dessverre har tatt bloggpause for en tid framover. Men jeg vil på denne måten fortelle at hun har gitt meg masse inspirasjon både når det gjelder maling og andre prosjekter. Håper du kommer tilbake igjen, Tove! Kommer fortsatt til å titte innom bloggen din for å se på dine tidligere prosjekter.

søndag, oktober 12

Skjerf i påfuglmasker

På Husfliden her i Kristiansund selges materialpakker til skjerf i påfuglmasker. Dette er en helt ny teknikk for meg. For å få til denne teknikken benyttes heklekrok og strikkepinne samtidig, og ved hjelp av disse dannes påfuglmønsteret. Moro med noe nytt ............


lørdag, oktober 11

"Lampe i ny drakt"

Denne keramikklampen hadde betegnelsen "utgått på dato". Egentlig så liker jeg lamper i denne fasongen veldig godt, så jeg fant ut at jeg skulle gi den en ny sjanse. Dermed ble den malt med samme maling som er brukt til veggene i stua. "Oppstasjet" med litt brunmaling i tillegg får den gjøre nytten ennå en tid.

Lampe etter oppussing


Lampe før oppussing

Award fra Trollkåno


For et par dager siden fikk jeg denne koselige awarden fra "Trollkåno". Det er alltid kjekt å få litt oppmerksomhet, så jeg sier hjertelig tusen takk. Det er mange jeg gjerne skulle ha sendt denne videre til, derfor går den til alle som besøker meg på bloggen min.

torsdag, oktober 9

Nok en krakk

Slike krakker kjøpte jeg på Lidl i sin tid. Men nå er både Lidl og krakkene borte. Det var litt trist at de kuttet ut butikkene i Norge, for de hadde ganske mye kjekt innen papir og hobby. Spesielt var disse krakkene flotte objekter for dekorering.


onsdag, oktober 8

Pulsvanter av plantefarget garn

I sommer var jeg så heldig å få plantefarget garn av Bente (farget med jordbær). Av dette garnet ble det til slutt pulsvanter. Rosa er en av mine favorittfarger, så derfor var det ekstra kjekt at garnet hadde akkurat den fargen.

Men garnbeholdningen til Bente var tydeligvis ikke tom, for senere fikk jeg også garn som hun hadde farget i gule og grønne toner. Tror kanskje at det etterhvert blir en strikket påskehøne av dette garnet.

mandag, oktober 6

Første dag i høstferien

Første feriedag ble brukt til å skifte gardiner på stua. Synes det er kjekt å ha litt lune gardiner nå mot høst og vinter. Dette tar ganske lang tid, for man må jo ta ned gardinene som henger der, stryke de nye, for så å henge dem opp. Da er det kjekt å ha lydbok ...............
Da jeg endelig var ferdig med "gardinjobbingen", var været blitt betraktelig bedre enn det hadde vært tidligere på dagen. Følte da at jeg fortjente en liten luftetur i skogen. Men jeg følte meg ganske utrygg etterhvert, for i skogen dukket det opp grønnkledde mannfolk med børse både her og der. Så turen ble litt kortere enn planlagt (tok ikke sjansen på å bli forveklset med en hjort).


søndag, oktober 5

Ny heklet lue



I går var det Smøladager her i Kristiansund. Da er det marked i gågata, og folk fra øya Smøla selger sitt mangfold av produkter. Der kjøpte jeg en fin lue av Sigrun som har bloggen "Pusleriet"
(link til venstre på denne side).

Sitronpai


I ettermiddag blir det sitronpai til søndagskaffen. Paien er rask å bake, og har en frisk smak pga. sitonene. Oppskriften er slik:

Sitronpai
4,5 dl. hvetemel, 3/4 dl. sukker, 150 g smør, 1 egg
Fyll:
2 godt skrubbede sitroner, 3 egg, 1,5 dl. sukker,
2 ss. smeltet margarin, 1 dl. hvetemel, 4 dl. melk

Stekes ved 175 grader.

Bland mel og sukker i kjøkkenmaskinen med knivsats. Skjær smøret i terninger og legg over sammen med egget. Kjør til en jevn deig, men ikke lenger. Sett deigen kaldt i en halvtime. Trykk deigen ut i en springform (24 cm.), og pass på at den går oppover kantene.

Riv skallet og press saften ut av sitronene. Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Rør i det smeltede smøret, sitronsaft og skall, hvetemel og melk. Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter. Avkjøl kaken før den pudres med melis. Serveres med krem som tilbehør.

Den ene sitronen kan gjerne byttes ut med en appelsin. Da blir smaken mildere.

fredag, oktober 3

God helg til alle dere som ser innom bloggen min!


Med dette høstdiktet av Johan Sebastian Welhaven, ønsker jeg alle en riktig god oktoberhelg.

Løvfald

Om høsten gjærer det i Træets Kviste,
En stille Spirekraft, en lønlig Glød,
Bag gulnet løv er der en Kime fød,
Og da maa Træet sine Blade miste.


torsdag, oktober 2

Skinheads


Nå har vi fått skinheads i huset, men ikke av de skumleste typene. Egentlig er hodene laget til min mor, som skal lage hår, kropp og klær til disse. Nok et messeprosjekt...................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails