Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

tirsdag, september 30

Mixed media - bilde med biemotiv


Dette bildet laget jeg mens det ennå var litt sommer i luften. Selv om høsten kan være fin, kunne jeg godt tenke meg å skru tiden tilbake noen måneder.

Kveldstur ved sjøen




Har hatt det litt travelt i det siste, så trim og frisk luft er det blitt lite av. Men i kveld bestemte jeg meg for å ta en luftetur i det flotte høstværet. Startet i kveldssol, men som det vises på bildene rakk jeg ikke hjem før mørkets frembrudd ........................

fredag, september 26

Askebeger av blomsterpotte



Dette askebegeret gav jeg bort i presang for noen dager siden. Det ble malt på en terracottapotta, og lakkert ganske mange strøk, slik at det holder seg bra utendørs over lengre tid.

onsdag, september 24

Tildaroser


Gjennom årenes løp har jeg forsøkt meg på en del av Tildas produkter. Her har jeg brukt hennes mønster på roser sydd i bomullstoff.

Rosa morgen


Slik så det ut da jeg stod opp i dag kl. 07.00. Håper det blir mange slike morgener utover høsten....

mandag, september 22

Veske med gammelt broderi



Broderiet på vesken ble kjøpt på butikken Gjenbruk her i byen. Det hadde en stygg hvit ramme som ikke var noe å skryte av, men broderiet hadde sin verdi. Så jeg kjøpte "hele stasen" med en visjon om en gang å felle broderiet inn i en veske. Nå er endelig veska ferdig. Den ble skikkelig stor, så den rommer to store ringpermer og mere til..........

søndag, september 21

Vakker natt


I går var vi i 50-årsdag, og utpå natten da jeg gikk ut for å trekke frisk luft (ikke røyke), oppdaget jeg at månen var kommet fram .Det var en nydelig natt med tilnærmet sommertemperatur. Synd at kameraet mitt ikke greide å fange opp de flotte fargene som månen skapte.........

torsdag, september 18

Fyrtårnbilde


Jeg vender stadig tilbake til maling på rakved. Det gir en god følelse å bruke slike materialer. Her er nok et bilde i maritim stil.


tirsdag, september 16

Skinnfellsying

Nå er det snart klart for skinnfellsying igjen her på Frei. Har hatt to flotte brune pelssauskinn liggende ganske lenge nå, og til helgen braker det løs. Da møtes en hel gjeng med damer for å sy skinnfell. Vi har kyndig veiledning av Bente som er formingslærer, og som jobber på skolen hvor jeg er ansatt. I og med at jeg også sydde skinnfeller i fjor høst, og har litt peiling på hvordan dette foregår, har jeg tyvstartet litt hjemme denne gangen.

Her er skinnene før de har stiftet bekjentskap med saksa.


Kjøkkenbordet er et ypperlig sted for mange slags aktiviteter, også for tilklipping av skinnfell (dette til tross for at jeg har hobbyrom).

søndag, september 14

Røde farger

Det er så mange flotte rødfarger i skogen akkurat nå. Måtte bare knipse noen av dem ......




Dette er et dikt jeg bruker av og til sammen
med malemotiver. Kom til å tenke på dette
i dag mens jeg gikk og ruslet i skogen.

Jeg vil male dagen rød
se den siste rose blø
Jeg vil plukke kantareller
løvetann og revebjeller
leve i det nå som gjelder
Jeg vil male dagen rød


lørdag, september 13

Ikea-krakk med fuglemotiver




Dette er enda et messe-produkt. Har egentlig satt meg som mål å male flere slike krakker til messa vår, men det er ikke alltid man rekker alt som planlegges.

Snartur til Trondheim

I helga har vi vært en snartur i Trondheim. Vi kjørte til Oppdal i går kveld, hvor vi overnattet, for så å fortsette videre til Trondheim derfra. Det er ikke så langt til Trondheim at vi er nødt til å overnatte, men det er kjekt å ha god tid i finværet. Så nå har vi vært på Ikea og kjøpt en god del julegaver. Det er veldig tidlig, men jeg orker ikke å "spring hæla av meg" i siste liten. Da vil jeg heller kose meg med baking og litt kreative juleforberedelser.



Her sitter min mor,yngste sønn og min mann, og drikker kaffe ute i den flotte Sunndalsnaturen. Selv om klokka er passert sju på kvelden er det varmt nok til å sitte ute.



Også dette bildet er tatt i Sunndalen. Jeg synes det er så vakkert med gule enger og kornåkre. Får nesten lyst til å ta fram malepenselen ..........

Award fra Smøla


Jeg takker Sigrun fra Smøla for denne koselige "awarden". Hun er en svært kreativ og effektiv dame. Tror det er stor kreativitet på Smøla, for når det arrangeres "Smøladager" her i Kristiansund, kan "smølaværingene" tilby et utrolig stort mangfold innen håndverk, mat, naturprodukter o.l. Da er det alltid yrende liv i byen.

torsdag, september 11

Utfordring

Utfordringen fikk jeg fra Nikoline tidligere i uka. Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan.

What are the 3 things you purchased?
Pyntekål til utepottene, strikkegarn og deep edge lerret.



What are the last 3 songs you downloaded?
Det er så lenge siden jeg har lastet ned musikk, at dette kan jeg ikke lenger huske. Men etter å ha sett filmen Mamma Mia har jeg ihvertfall begynt å spille ABBA igjen.

What are the 3 best places you have visited?
Tanger i Afrika, Hamburg i Tyskland og gamlebyen Nessebar i Bulgaria.
Bildet er fra Tanger.



What are your 3 favorite movies?
Mamma Mia er en klar favoritt. Mitt Afrika og The Piano er også filmer etter min smak.



What are 3 things you can`t live without?
Det må være familien min, maling/håndarbeidsprosjekter og turer i naturen.

What would be your 3 wishes?
Jeg håper at guttene mine fullfører sine utdannelser, og får seg jobber de vil trives med, at vi får orden på resten av hagen neste år (den trenger oppgradering), og sist men ikke minst håper jeg at vi alle får være friske.

What are 3 things you haven`t done yet?
Jeg har ikke vært i Louvre og sett Mona Lisa, jeg har ikke vært i Krakow, og jeg har ennå ikke sett midnattsolen.

What are 3 celebrities you want to hang out with most?
Robbie Williams, Bruce Springsteen og Per Spook.



Name 3 things that freak you out?
Hoggorm, trange heiser, og turbulente flyreiser.

What are your favorite dishes?
Baccalao, "blainnaball", og lammelår med masse hvitløk. De to første rettene er typiske for Nordmøre.

Name 3 things you are good at?
Finne kreative løsninger, bake, ha struktur og orden i "heimen".

What are 3 things you currently coverting?
Oppfatter dette som et spørsmål om ønsker. Da vil jeg nevne at jeg bestandig har ønsket meg et stabbur. Jeg vet at dette ikke passer inn i et boligfelt fra 80-tallet, men jeg betrakter alltid alle stabbur jeg ser på min vei med stor interesse. Ellers kan jeg ikke komme på noe spesielt.


Nydelig høstvær



I dag skulle hele skolen på fjelltur. Gjett om vi var heldige med været. Stod opp til en vakker rosa himmel, og var bare nødt til å knipse noen "morgenrøder" mens jeg gikk på jobb. Det var heller ikke mindre flott oppe på fjellet. En herlig dag for både små og store ..........

onsdag, september 10

Englebilde


Dette kaller jeg "godnattbilde", fordi det passer best på soverommet. Engelen, og borden på siden kommer fra en serviett, blondene fra syskrinet, og resten er malt med acrylmaling.

tirsdag, september 9

Utfordring



Utfordringen kom fra Trollkåno, og har følgende ordlyd:

Utfordringen handler om ting en er glad i, som betyr noe for deg selv, som en har dratt med seg på "ørten" flyttelass, og som en ikke får seg til å kaste. Og som en av og til kikker på, med smil om munnen......... For min del måtte det bli "vassausa te farmor Jenny". Den henger i kjøkkentaket sammen med andre ting som har stor betydning for meg.

Denne ausen vet jeg ble brukt som "drikkeause" i mine besteforeldres hus da min far og hans søsken vokste opp. Det var ikke innlagt vann den gangen, og vannet ble hentet fra brønnen oppom huset. Vannet ble oppbevart i en bøtte på kjøkkenet, med "vassausa" hengende like ved. Alle som ble tørste brukte denne ausa ved behov. Hva ville ha skjedd om slike ting ble gjort i dag?

Da min farmor døde for sju år siden, var denne ausa en av de tingene jeg satte mest pris på å arve etter henne. Den bærer tydelig preg av å ha vært brukt. Tror også den har hatt mange turer i gulvet opp gjennom årenes løp. Med sju barn i huset måtte man vel regne med slike uhell .......

Award fra Trøndelag


Tusen takk til Tove som har sendt
meg denne awarden.
Hun har bloggen
"Livet i farger", og er en superkreativ
dame som alltid har noe spennende på gang.
Denne awarden sendes til blogger
som gir inspirasjon.
Den jeg vil gi den til, vil få besøk
av meg på bloggen sin.
Om mottaker ønsker å gi dem videre
er opp til hver enkelt.





søndag, september 7

Marked igjen




I går var jeg igjen på marked på Kaffebrenneriet. Resultatet av besøket var en gammel kakeboks med rosemotiv, og en enda gamlere bok med flott kaligrafisk skrift. Den skal jeg bruke til collageprosjekter. Boka var akkurat passe slitt og gulnet til dette formålet.

Skogstur i herlig høstvær i dag



fredag, september 5

Elias og Storeblink


Dette er mitt største prosjekt hittil. Motivet er malt på soveromsveggen til mitt tantebarn på tre år. Jeg trodde at han kom til å bli redd om han våknet midt på natten og så ansiktet til Storeblink i halvmørket, men det har gått bra. Er glad jeg ikke har slike maleprosjekt på gang så veldig ofte, for det er slitsomt å stå kloss inntil veggen å male store motiver. Man får vondt både i øyne og nakke. Men moro var det likevel .......................

tirsdag, september 2

Strikket penalhus på 1-2-3



Da jeg trengte et nytt penalhus, fant jeg ut at dette kunne strikkes istedet for å kjøpe ett i butikken. Dette ble laget på en kveld, så det er ikke noe stort prosjekt. Strikket først et rektangel, som ble sydd sammen, og snurpet i bunnen. Heklet så en løpegang øverst, som ved hjelp av snor fungerer som lukking i penalet.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails