Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

lørdag, august 30

Blir dette bra nok?



Joakim som har reist til Telemark for å gå på skole, ønsker noe å henge på veggen på studenthybelen. I og med at han spiller gitar, ønsket han en collage med tema gitar/musikk. Utgangspunktet er her et bilde av ham selv, og så har jeg tilføyd litt her og der i tillegg. Har brukt decoupage, frihåndsmaling og oljepasteller i bildet. Håper at dette blir godkjent.

Noen av aktørene i Donna Baccalao


Det var ikke lov til å fotografere eller filme under foretillingen, så jeg tok noen bilder av aktørene før det startet.

Donna Baccalao


I går var jeg så heldig å få bli med på den nyoppførte operamusicalen Donna Baccalao her i Kristiansund. Fremføringen foregikk på det nybygde amfiet på Vikaneset på Frei. Historien er hentet fra klippfisktiden i Kristiansund, og vi møtte klippfiskkjerringer, latinere som kom til byen for å kjøpe fisk, klippfiskeksportører, allmuen, adelskapet og en hel masse andre aktører. En stooooor opplevelse for de femtenhundre publikummere. Musicalen startet kl. 21.00 om kvelden, og jeg skjønner nå hvorfor. I mørket fikk man ved bruk at lys og lydeffekter fram et utrolig stemning, som vanskelig kunne ha latt seg framkalle på dagtid.

onsdag, august 27

Strikket mobilveske


På skolen hvor jeg jobber skal elevene nå strikke mobilveske, i faget kunst og håndverk. Jeg måtte også prøve meg på et slikt prosjekt .....................

tirsdag, august 26

"Bergan" på Nordlandet i Kristiansund



Bildene ble tatt ved min brors hus sist søndag. En flott sommerdag i august........

Award


Jeg vil gjerne si tusen takk til Tove, som har en flott blogg som heter Livet i farger. Hun sendte meg en award i forrige uke. Det var koselig å få en slik utmerkelse.

Jeg vil gjerne sende denne videre til Trollogting, som har en blogg jeg liker å titte innom, og til Kjersti69 , som er en ildsjel i husflidslaget hvor jeg er medlem. Kjersti lager også mange flotte kort i teknikken Iris folding.

1. You can give it to one or one hundred or any number between - it is up to you. Make sure you link to their site in you post.

2. Link back to this blogsite (http://Tammy Vitale.com/), so I can go visit all these wonderful women.

Purpose of the award: To send love and acknowledgement to women who brighten your day, teach you new things and live their lives fully with generousity and joy.

mandag, august 25

Ikea-krakk med Kittelsenmotiv


Krakken ble ferdig til slutt. Motivene er hentet fra Kvitebjørn Kong Valemon, og et bilde som heter "Troldfuglen basker og slaaes derinde", av Theodor Kittelsen.

fredag, august 22

"Fredagsstrikkeklubben"


I sommer har jeg hørt på lydboka "Fredagsstrikkeklubben" av Kathleen Jacobs, mens jeg har sittet på verandaen med malersaker eller symaskin. Vi har hatt en ganske flott sommer her på Møre, og i og med at jeg har lang sommerferie, ble det ganske mange timer utendørs med et eller annet hobbyprosjekt. "Fredagsstrikkeklubben" hadde en historie som var midt i blinken for meg. Handlingen foregår i USA, og hovedpersonen som ble enslig mor, startet garnbutikk for å forsørge seg og barnet. Denne butikken ble et sosialt treffsted for mange av kundene, og fredagsstrikkeklubben ble etterhvert etablert. Denne klubben kan kanskje sammenlignes med strikkekafeene som etterhvert også er blitt så populære her i Norge. I boka får vi innblikk i livet til de forskjellige kvinnene som blir omtalt. Dette er kvinner fra forskjellige samfunnslag, men alle finner et pusterom i denne strikkeklubben, hvor de også får luftet sine problemer og vanskeligheter i livet. Jeg anbefaler denne boka, særlig for de som selv driver med håndarbeide, og kanskje spesielt for de som driver med strikking. Topp lesestoff!

tirsdag, august 19

Siste utgave av Mona Lisa


Nå er mitt siste bilde med Mona Lisa ferdig (mixed media). Tror Mona Lisa skal få en hvileperiode hos meg nå. Tre bilder med henne som hovedmotiv får være nok for denne gang. Men jeg er svært glad i Mona Lisa, så hun dukker vel opp igjen en dag...................

søndag, august 17

Melkeramp og gamle hus





Og her er flere bilder fra museet på Kvernes. På området var det flere koselige bygninger, og en melkeramp som var et typisk innslag i bygdebildet for femti år siden.

"Kvernkaill"


Her studerer Krister (vår yngste sønn), en "kvernkaill" som var ute på museumsområdet. Krister pleier ikke å synes det er så kult å være med på tur lenger, men nå har han funnet ut at han vil lære seg litt sjømannsskap, så han ble med likevel pga. båtturen.

Båttur til Kvernes igjen


I dag tok vi nok en båttur til Kvernes. Vi ankret opp i småbåthavna der borte, og gikk opp til Kvernes bygdemuseum. Det var for sent på sommeren til at det var åpent for publikum, men det var likevel kjekt å rusle rundt på det koselige stedet. Det første vi møtte på var klesvasken. Det var ikke snakk om stringtruser før i tiden nei ............................

fredag, august 15

Stemningsrapport fra Fagerlia i kveld


Bildet ble tatt kl. 21.30 i kveld. Nydelige farger på fjellene rundt omkring. Alt tyder på en bra dag i morgen.

På bruktmarkedet igjen


Ved kommunens gjenbrukshall kom jeg over disse tre håndarbeidsbøkene. Tidligere i vår lånte jeg tilsvarende bøker hos en dame her i nabolaget. Var på jakt etter gamle broderi og strikketeknikker, og fikk fortalt at i disse bøkene kunne man finne litt av hvert av slike ting. Det var med tungt hjerte jeg etter en stund leverte bøkene tilbake. Så gleden var ikke mindre da jeg fikk kjøpt de samme bøkene for kr. 30,- på gjenbrukshallen. Tror ikke de har vært mye brukt, da de var i en helt utmerket forfatning. Samme dag var jeg også innom butikken Gjenbruk i sentrum. Her fant jeg dette flotte broderiet. Det hadde en trist ramme som jeg umiddelbart rev av da jeg kom hjem. Nå skal det felles inn i en veske, tror jeg .............................

tirsdag, august 12

Jeg vet en deilig have


Dette er en sang jeg forbinder med tiden som førsteklassing. Husker som om det skulle ha vært i går, at vi stod oppstilt pent ved pultene og så på frøken, mens vi sang denne sangen. Det var andre tider det ........ Tror egentlig ikke hagen jeg forstilte meg inni hodet den gang, så slik ut, men roser er det nå iallefall.

søndag, august 10

Islending endelig ferdig


Nå er jeg endelig ferdig med islendingen som jeg startet på i vår. Det var egentlig på tide, for eieren skal ha den med seg når har reiser til Telemark for å starte på skole om noen dager. Men først skal den innvies på gåsejakt i natt. "Ho mor" er spent på om det blir gåsemiddag en av de første dagene ...............

Kaffepause ved vannet


Nede ved vannet, med utsikt mot tårnet, tok vi en liten kaffepause.

Klesvask


På Renndølsetra hang klesvasken ute............

Renndølsetra


På veien til turisthytta gikk vi forbi Renndølsetra. Her kunne man få kjøpt rømmegrøt og nykjernet smør. Det var også overnattingsmuligheter, i en utrolig koselig atmosfære.

Innerdalstårnet


Fra turisthytta ser vi rett imot det mektige Innerdalstårnet som ligger 1450 m. over havet.

Den gamle turisthytta i Innerdalen


Fortsatt er den gamle turisthytta i bruk som overnattingssted.

Dagstur til Innerdalen


Vi har mange flotte steder her på Nordmøre. Det ene er Innerdalen, som ligger i Sunndal kommune. Da været viste seg å være bra da vi stod opp i morges, bestemte vi oss for å ta en dagstur til Innerdalen. Vi kjører da først en time med bil, for så å gå en times tid i ganske bratt terreng. Her er Innerdalshytta hvor vi kjøpte vafler med tilhørende Sunndalsgrøt. Hytta blir drevet av turistforeningen.

Inne i hytta var disse fine ordene skrevet på en stor planke i spisesalen:

Eg veit en dal der elva syng og sullar,
og djupe vatnet drøymer under fjell.
Der vinden stilt i bjørkelier hullar
Å her er godt å roe seg mot kvell

torsdag, august 7

Kappahlveske dekorert med servietter fra Europris


Denne veska kjøpte jeg på salg for noen uker siden. Romslig og god veske, men kanskje litt kjedelig. Så jeg dro fram serviettesken min og fikk "decoupagert" litt englepynt. Malte en liten blonde med tekstilmaling rundt kantene, slik at det ble en slags avslutning.

onsdag, august 6

Blåbærtur




Selv om svarte skyer truet rundt omkring på himmelen, tok jeg sjansen på en liten bærtur. Tok med meg ei bøtte og håpet på det beste. Selvfølgelig var kameraet med, slik at jeg kunne ta noen bilder nå som det er så fint i skogen. Blåbær var det også nok av, og det beste av alt var at jeg rakk hjem igjen før tordenen begynte å brake.

tirsdag, august 5

Krakk med Kittelsenmotiv


I dag ble det maling på verandaen igjen. Dagen startet så fint med sol og varme, men dessverre, det holdt ikke dagen ut. Skyene ble mørkere og mørkere, og trakk seg nærmere og nærmere, så det endte opp med at jeg pakket sammen malesaker, kaffekopper, radio og alle duppedittene og flyttet innedørs. Og det var på tide ......... Så nå sitter jeg ved kjøkkenbordet og maler en krakk med motiv fra Teodor Kittelsen. Husflidslaget på Frei skal ha stor salgsmesse i november, og da må man jo bidra med noe. Jeg har malt Kittelsenmotiver flere ganger tidligere, men har glemt hvor tidkrevende dette er. Blir nok ikke ferdig i dag nei ...........................

mandag, august 4

Kort laget av Kjersti


Jeg har kjøpt dåpskort til min lille niese av Kjersti. Hun lager utrolig flotte kort til enhver anledning. Teknikken hun bruker heter Iris Folding. Det ser ikke akkurat ut til å kunne gjøres i en håndvending.

lørdag, august 2

Vakre farger i skogen


Røsslyngen står nå lilla og lekker i skogen. Men selv om den er fin å se på, og koselig å plukke med seg hjem, er det dessverre et av tegnene på at høsten nærmer seg. Vemodig ...................

Dekorert hagekanne


Denne vannkannen kjøpte jeg på Ikea tidligere i sommer. Med noen decoupageroser og litt maling fikk den et litt sommerlig utseende.

fredag, august 1

Award fra Livet i farger


Jeg har mottatt en award fra Livet i farger.
Tusen takk Tove, det var skikkelig koselig å få en slik påskjønnelse.

Jeg vil da sende denne videre til disse 7 damene, som jeg ofte besøker i vår bloggverden.
My clean card blog
Fargerike
Syersken
Pusleriet
Britt-Unnis sider
Tygodamm
Wenches hobbyside

Reglene er som følger:
1. The winner can put the logo on her/his blog.
2. Link to the person you received your award from.
3. Nominate at last 7 others blogs.
4. Put links to those blogs on yours .
5. Leave a message on the blog of the people you have nominated.

"Bare en datter" av Lene Wikander/Sarita Skagenes


Dette er en bok som virkelig er verd å lese. Tittelen i seg selv sier vel kanskje ganske mye. Boka handler om en norsk-indisk jentes oppvekst først i India, så i Norge. Hun er tredje datter i søskenflokken, og å få mange døtre er ikke populært i India. Døtre er en stor utgift på grunn av medgiften som må betales når de gifter seg. Dette, og det generelle kvinnesynet i India, bidrar til å skape en helt usannsynlig livsvirkelighet for oss. Jenta forteller her om overgrep, psykisk terror og annen utnyttelse som en del av hverdagen. Det at hun gifter seg med en nordmann uten familiens godkjennelse gjør ikke saken noe bedre. En utrolig fortelling fra virkeligheten ...................

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails