Hobbydagbok

Denne bloggen er ment å være min hobbydagbok, hvor jeg forteller om skapertrang, ferdige og uferdige prosjekter, og litt til.
Samtidig håper jeg å kunne utveksle idéer og finne inspirasjon fra andre med samme interesser som meg selv.

onsdag, juli 30

Ferdig, eller ikke ferdig?


Det er alltid vanskelig å avslutte et maleprosjekt. Er jeg ferdig, eller er jeg ikke ferdig? Dette er et spørsmål som dukker opp hver gang. Men som regel er det da best å avslutte, for om man forsetter er det ofte slik at ting kan bli "overdekorert". Så dette mixmedia-bildet forblir sikkert slik som dette.............

mandag, juli 28

Kveldsarbeid på nyprosjektet


I går kveld, da temperaturen var falt noen grader, var det kjekt å kose seg med litt kreativt arbeide på verandaen igjen. Har kommet litt videre på bildet nå, og tror kanskje hovedmotivet blir fugler.

Nytt prosjekt


I går morges rigget jeg meg til på verandaen for å starte på et nytt prosjekt. Har ikke helt klart for meg hvordan dette skal bli, men ferden blir til mens du går. Fikk i hvertfall bruk for notepapiret jeg kjøpte på marked i helga.

Båttur til Kvernes



I går tok vi en liten båttur i det knallvarme været. Kjekt å litt frisk luft når gradstokken nærmer seg 30 grader. Det var ikke planlagt hvor ferden skulle gå, men vi endte til slutt på Averøya og Kvernes småbåthavn. Her fortøyde vi båten, og gikk til fots opp til Kvernes gamle stavkirke. Kirken er bygd mellom år 1300 og 1340, og ligger i vakre omgivelser med utsikt mot fjorden.

søndag, juli 27

På marked


I går var det marked på Kaffebrenneriet igjen. Dagens "loppis" ble da disse fatene (3 av dem fra Porsgrund), pluss et notehefte for fiolin. Jeg har ikke tenkt å spille fiolin, men bruke notene i et eller annet framtidig prosjekt.

Nå har jeg etterhvert ganske mange vakre gamle fat i skapene mine, men det er heller dårlig med tilhørende kopper. Så nå må jeg se meg om etter kopper som kanskje kan matche alle mine fat. Helst skulle de ha vært gullfarget utenpå, uten noen annen dekor. Men slike kopper har jeg aldri sett noen steder .........................

lørdag, juli 26

Koselig gave


Jeg hadde besøk av Bente forleden kveld, og hun hadde med en gave til meg. Det var to hesper med garn som hun selv hadde farget. Og gjett hva hun hadde brukt for å få fram disse fine rosafargene? Jordbær, faktisk. Så nå er jeg i gang med å strikke pulsvanter .............

Liten fjøl med maritimt motiv


Etter å ha vært på skattejakt i fjæra, blir jeg fort inspirert til å male maritime motiver.

fredag, juli 25

Klovnekake


I ettermiddag skal vi i treårsdag til min lille nevø. Jeg har forsøkt meg på en klovnekake, så jeg håper jubilanten skjønner at det skal forestille en klovn. Uansett blir vel pynten godtatt.

mandag, juli 21

Flott trerot


Dette var søndagens største funn, og har i mine øyne stort "potensiale" i forbindelse med et eller annet framtidig "prosjekt".

"Kunstverk" i strandkanten ved Aursjøen


Her har jeg opp igjennom årene funnet mangt et "kunstverk", hentet direkte fra naturen. Det er alltid kjempespennende å vandre langs strandkanten, for her ligger det alltid masse fin, hvit og glattpolert rakved.

Aursjøhytta


Dette er en betjent turisthytte, som er åpen sommermånedene. Her kan man både overnatte og kjøpe mat. Turistforeningens røde T-er ser sees overalt, så turmulighetene er mange.

På dagstur over Aursjøen



Søndag tok vi en dagstur til Aursjøen, som ligger godt og vel 800 m. over havet, og som ligger på grensa mellom Oppland og Møre og Romsdal. Her er også Aursjøhytta, som drives av Kristiansund og Nordmøre turistforening. Naturen her er "mektig", med både langstrakte vidder og stupbratte fjell. Det føles nesten som å kjøre "rett til himmels" enkelte steder, og man bør ikke være i bestittelse av alt for mye høydeskrekk.

søndag, juli 20

"Nam, nam!"


Nå bugner det av store, søte blåbær i skogen. Trimturen tar nesten dobbelt så lang tid som den pleier, og det på grunn av at jeg ikke greier å gå forbi alle blåbærtuene. Nyyydelig!

lørdag, juli 19

Mona Lisa collage


Her er et av mine collager med Mona Lisa som hovedmotiv. Har brukt kombinasjonene frihåndsmaling med acryl, oljepastell og decoupage. Holder også på med et liknende bilde, men dette går i grønntoner.

torsdag, juli 17

Shopping


Det ble ikke kjøpt særlig mye stasj og klær på ferieturen, men fikk derimot med meg en del håndarbeide fra Bulgaria. I Nessebar satt damene og solgte sine håndarbeider mens de ivrig strikket eller heklet på neste produkt. Prisene var det heller ikke noe å si på. Så i 35 graders varme kjøpte jeg to par tykke strikkede labber. Man glemmer ikke at vinteren vil komme, selv om svetten sildrer nedover ryggen. I tillegg ble det også med hjem en søt heklet duk, som jeg betalte 40 kroner for.

Kafeer med utsikt mot Svartehavet


Både i Nessebar og Sozopol var det mange kafeer og restauranter bygd på klippene ut mot havet. Flott å spise i slike omgivelser, spesielt når maten også er svært billig og god.

Sozopol


Vi besøkte også Sozopol, som er en av de eldste byene ved Svartehavet. Også denne byen bærer preg av sine greske aner. Byen har særegen arkitektur, gamle trehus, og smale, trange brosteinsgater. Sozopol betyr kunst, glede og sol. Dette bildet viser dekorering av inngangspartiet til en av kirkene i byen. Innvendig var den også rikt utsmykket, og totalt forskjellig fra det vi er vant til (men det var forbudt med fotografering innvendig).

Skjellsanking i Svartehavet


Jeg må innrømme at å ligge rett ut på stranden i flere timer i strekk, blir litt langtekkelig for meg. Så da er det greit å lete etter skjell. Her et lite utvalg av de nesten lilla skjellene jeg fant.
Kjekt å ha ...............................

Fra stranda


Vi bodde bare et par minutters gange fra den flotte stranda i Nessebar. Det var ca. 25 grader i vannet, så vi hadde ingenting å klage på.

Ruiner i Nessebar



De gamle ruinene i Nessebar stammer fra "gresketiden". Disse var populære å fotografere blant turistene. Her står jeg i en av de mange portalene.

Hjemme igjen etter ferietur i Bulgaria


I går kom vi hjem etter en ukes ferietur til Nessebar i Bulgaria. Nessebar er en over 3000 år gammel by som ligger ved Svartehavet. Byen er veldig trivelig, og oser av kultur og sjarm. På bildet ser vi over moloen mot gamlebyen. Min mann (i stripete skjorte) er her på vei dit. Også yngstesønnen var med på turen, mens eldstemann prioriterte rockefestival i Kvinesdal.

tirsdag, juli 8

Rosa peoner


Nå blomstrer peonene i hagen. Dette er noen av de vakreste hageblomstene jeg vet om, og håper at regn og vind holder seg unna en tid, slik at de får stå riktig lenge. Jeg kommer nå til å ta fri fra all hobbyvirksomhet og blogging noen dager, og ønsker alle som ser innom bloggen min en riktig god sommer.

Verandabilde i decoupage/acrylmaling


Utgangspunktet for dette bildet er en ødelagt dråpeskiferstein. Men noe kan den jo brukes til likevel, så ved hjelp av en serviett med maritimt motiv og litt acrylmaling, ble steinbiten til slutt et verandabilde. Bildet ble sprayet fire ganger med lakk, så jeg satser på at det tåler vær og vind en god stund før det trenger å sprayes igjen.

mandag, juli 7

Kjøpt i Doktorgården


Jeg har fra tid til annen vært innom nettsidene til Doktorgården i Selje. Nå har jeg faktisk vært fysisk innom butikken. Dette er en butikk som selger antikviteter og interiørsaker. Samtidig leies det ut rom i øvre etasje av huset. Hvert enkelt rom har sin egen farge og sitt spesielle interiør. Her kan en selv velge ut i fra humør og sinnstemning. Rommene gikk i rosa, rødt, grønt og blått. I tillegg fantes en liten kafe som lå i en glassveranda. Kunne selvfølgelig ikke gå herifra uten å få med meg "suvenierer" hjem. Det religiøse bildet skal henge over et gammelt skap vi har arvet, knaggene skal få plass på kjøkkenet, og trepottene skal få plass på stua. Men dem skal jeg male brune før de taes i bruk. www.doktorgaarden-selje.no

søndag, juli 6

Kirkegård ved storhavet


På tilbaketuren fra Vestkapp kom vi over denne kirkegården. En vakker plass å hvile på.................

Atelier Amdam






I Selje ligger Atelier Amdam. Å komme hit er en stor opplevelse. Mye flott billedkunst i utrolige omgivelser. Tok ikke sjansen på å ta bilde av kunstverkene, da jeg er usikker på om dette er lov. Skjønner godt hvor den kunstneriske inspirasjonen kommer fra, når man ser ut av vinduene her.
www.amdam-art.no

Solen har så smått begynt å gå ned i vest


Ved solnedgang går himmel og hav nesten i ett her på Vestkapp.

Utsikt fra Vestkapp

Vestkapp


På vår tur til Nordfjord måtte vi selvfølgelig besøke Vestkapp, som ligger en liten times kjøring fra Selje. Tror ikke jeg har opplevd maken til natur, og som sjåfør var det vanskelig å konsentrere seg om veien istedet for omgivelsene. Dette var mektig ..............................

"Skoparade"


Når fire jenter er på tur i tre dager, har men selvfølgelig med seg sko for all slags vær, og for alle anledninger. Så da ble det faktisk 17 par sko totalt. Det komiske var at alle stort sett gikk i de samme sandalene under hele turen. Det var nemlig knallvær hele tiden, og ikke behov for noe annet skotøy. Så i bryggeleiligheten som vi leide, fikk skoene for det meste stå som veggpryd .......

Kildevann fra Selja


Ute på klosterøya, like ved foten av "Sunnivahola", finnes en vannkilde. Det sies at man ved å drikke tre slurker av dette vannet, kan ønske seg tre ting. Dette måtte vi selvfølgelig gjennomføre, så vi lå alle på kne og drakk kildevann, i håp om at våre innerste ønsker skulle gå i oppfyllelse. Jeg fikk også lurt med meg hjem litt av de edle dråpene. Så nå har jeg laget en egen flaske for å oppbevare vannet i. Den lille plakaten av Sunniva ble kjøpt ved Atelier Amdam.

På vei opp til Sunnivahola


Her er jeg på vei opp til "Sunnivahola", hvor St. Sunniva iflg. legenden døde. En fantastisk utsikt mot Stadthavet og øyene her ute.

Klosteret på Selja


Her ser vi klosteret og ruinene av byggverkene rundt klosteret. Klosteret var under konservering og hadde stillas på noen av veggene.

Opplevelsesrik jentetur til Selje


I går kom jeg hjem etter en 3-dagers jentetur til Selje i Nordfjord. Hovedmålet med turen var klosterøya Selja, hvor St. Sunniva (opprinnelig irsk kongsdatter), "strandet" etter å ha rømt fra norske vikinger i Irland på 900-tallet. Synes faktisk landskapet der ute minte om irsk natur. Sunniva er norges eneste kvinnelige helgen. En stor opplevelse både når det gjelder natur og kultur. Her er mine blide reisevenninner foreviget på vei ut til øya.

tirsdag, juli 1

Hustavle


Har malt en liten hustavle i dag, med bruk av acryl og oljepastell.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails